Πώς να Shoot Flowers σε κατάσταση λειτουργίας Macro

Μάθετε ποια συσκευή λειτουργεί καλά για τη φωτογραφία Macro Flower

Όταν φωτογραφίζετε φωτογραφίες από λουλούδια σε κοντινή απόσταση με το σημείο και φωτογραφίζετε φωτογραφική μηχανή, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μακροεντολών. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μακροεντολών, μπορείτε να πετύχετε ευκρινή εστίαση, ακόμα και όταν φωτογραφίζετε από μικρή απόσταση από το θέμα.

Ενώ η λειτουργία μακροεντολών σε ένα σημείο και μια φωτογραφική μηχανή δεν θα είναι σε θέση να ταιριάζει με την ποιότητα εικόνας που μπορείτε να βρείτε όταν χρησιμοποιείτε φακό μακρο με ειδίκευση με μια προηγμένη φωτογραφική μηχανή DSLR, παρέχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τη λήψη τέτοιων φωτογραφιών με το σημείο και πυροβολήστε την κανονική λειτουργία αυτόματης εστίασης. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα όταν φωτογραφίζετε λουλούδια σε λειτουργία μακροεντολών με ένα σημείο και φωτογραφίζετε φωτογραφική μηχανή.

Καλύτερες κάμερες και φωτογραφικές μηχανές λήψης αποδίδουν καλύτερη ποιότητα

Κατά τη λήψη λουλουδιών σε λειτουργία μακροεντολών, η ποιότητα του φακού σας θα κάνει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματά σας. Εάν φωτογραφίζετε μακροεντολές με φακό χαμηλής ποιότητας σε μια πραγματικά φθηνή φωτογραφική μηχανή, τα αποτελέσματά σας δεν θα είναι τόσο καλά όσο με έναν καλύτερο φακό σε ένα καλύτερο σημείο και να τραβήξετε κάμερα .

Γνωρίστε την ελάχιστη διαθέσιμη απόσταση εστίασης

Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής για να καθορίσετε την ελάχιστη απόσταση στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μακροεντολών με το σημείο και να τραβήξετε φωτογραφική μηχανή. Με κάποιες κάμερες, μπορείτε να μετακινήσετε μέσα σε μερικές ίντσες από το θέμα και ακόμα να επιτύχετε μια έντονη εστίαση. Με άλλες κάμερες για αρχάριους, μπορεί να μην μπορείτε να μετακινηθείτε πιο κοντά σε μερικές εκατοστά μακριά. Εάν είστε πολύ κοντά, η αυτόματη εστίαση της φωτογραφικής μηχανής μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

Οι φωτογραφίες Flash μπορούν να οδηγήσουν σε έκπλυση

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση φλας στις μακροεντολές σας. Σε κοντινές φωτογραφίες, διατρέχετε τον κίνδυνο να είναι το φλας πολύ ισχυρό και να ξεπλύνετε τις λεπτομέρειες των πετάλων λουλουδιών. Αντ 'αυτού, απενεργοποιήστε το φλας και αφήστε να προβληθούν εύκολα οι φυσικές σκιές και η λεπτή υφή των πετάλων λουλουδιών και των φύλλων.

Εξετάστε προσεκτικά τη σύνθεση

Όταν φωτογραφίζετε μια μακροεντολή φωτογραφίας ενός λουλουδιού, μπορείτε να πλαισιώσετε τη φωτογραφία έτσι ώστε να είναι ορατά μόνο μερικά από τα πέταλα του λουλουδιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εστιάσετε σε ένα ολόκληρο λουλούδι ή μερικά μικρά λουλούδια. Ωστόσο, προσπαθώντας να έχετε περισσότερα από λίγα λουλούδια στο πλαίσιο θα ξεπεράσει το σκοπό της λήψης μιας μακροσκοπικής φωτογραφίας, οπότε θα πρέπει να τονίσετε τις μικρές λεπτομέρειες στο λουλούδι κατά τη ρύθμιση της σύνθεσης .

Ρυθμίστε το φόντο για να καλύψετε τις ανάγκες σας

Με μια κοντινή φωτογραφία των λουλουδιών, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η εύρεση ενός λουλουδιού με καλό υπόβαθρο. Έτσι ... φέρτε μόνο το δικό σας υπόβαθρο! Φέρτε ένα κομμάτι από μαύρο ή λευκό πίνακα αφίσας που μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από το λουλούδι για να δημιουργήσετε ένα λιγότερο γεμάτο φόντο.

Οι διαφορετικές γωνίες λήψης αποδίδουν ενδιαφέροντα βλέμματα

Δοκιμάστε κάποιες διαφορετικές γωνίες όταν φωτογραφίζετε τις κοντινές φωτογραφίες. Πυροβολήστε από την κορυφή, τραβήξτε από μια ευθεία γωνία, και ακόμη και πυροβολήστε από κάτω με ορισμένους τύπους πέταλα. Οι διαφορετικές γωνίες θα δώσουν εντυπωσιακά διαφορετικά βλέμματα και η προσπάθεια διαφορετικής γωνίας θα σας δώσει τη μοναδική εμφάνιση που αναζητάτε.

Διαφορετικές συνθήκες φωτισμού παράγουν επίσης ενδιαφέροντα βλέμματα

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε πειραματιστεί με μερικές διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, καθώς ακόμη και μια μικρή αλλαγή στο φως του ήλιου και τις σκιές μπορεί να προκαλέσει σημαντική διαφορά στην εμφάνιση της φωτογραφικής σας φωτογραφίας με λουλούδια. Μην ξεχάσετε να φωτογραφίζετε κάποιες φωτογραφίες στις μέρες του μετεωρολογίου , καθώς το διάχυτο ηλιακό φως μπορεί να επιτρέψει στα χρώματα των πετάλων να ξεχωρίζουν στη φωτογραφία. Ωστόσο, αυτή η τεχνική λειτουργεί μόνο με πολύχρωμα λουλούδια.