Πώς να Shoot DSLR Close-up Photos

Όταν κάνετε τη μετάβαση από το σημείο και φωτογραφίζετε φωτογραφικές μηχανές σε DSLR, μια πτυχή του DSLR που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση είναι μερικές από τις πρόσθετες επιλογές που έχετε για την λήψη ακραίων κοντινών φωτογραφιών.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με τη χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR για λήψη φωτογραφιών κοντά σας είναι ότι έχετε πολλές επιλογές για να ρυθμίσετε το διάφραγμα και άλλες ρυθμίσεις, για να δημιουργήσετε μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας κοντά. Η φωτογραφική μηχανή DSLR διαθέτει επίσης μερικά διαφορετικά αξεσουάρ που μπορείτε να επιλέξετε από αυτά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κοντινές φωτογραφίες ή μακροεντολές, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών μακροεντολής, μικροφώνου και φωτογραφιών με τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR και για να μάθετε για τις επιλογές σας για αξεσουάρ.

Micro vs. Macro

Όταν ψάχνετε φακούς για τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR, βλέπετε "micro" ή "macro" στο όνομα των φακών και οι δύο αναφέρονται στον ίδιο τύπο φακού. Και οι δύο θα εκτελέσουν το είδος της φωτογραφίας που θέλετε, με άλλα λόγια, κάνοντας ένα μικρό θέμα να φαίνεται μεγάλο. Η μακροεντολή είναι ο πιο συνηθισμένος όρος, ωστόσο, χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε εξοπλισμό DSLR σχεδιασμένο για κοντινή φωτογραφία.

Για να μπορεί μια φωτογραφία να ονομαστεί πραγματικά μια μακροεντολή , πρέπει να φωτογραφηθεί με φακό μακροεντολής DSLR, ο οποίος πρέπει να διαθέτει τη δυνατότητα λήψης τουλάχιστον μιας μεγέθυνσης λόγος 1 προς 1. Μπορείτε να σκεφτείτε τους μακροσκοπικούς φακούς ως γυρίζοντας ακραίες κοντινές λήψεις.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε φακό μακροεντολής για τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR, εξακολουθείτε να μπορείτε να φωτογραφίζετε φωτογραφίες από κοντά, μεταφέροντας απλά το θέμα πιο κοντά, γεμίζοντας το πλαίσιο με το θέμα. Σχεδόν οποιοσδήποτε τύπος ανταλλάξιμου φακού DSLR θα λειτουργήσει για μια κοντινή φωτογραφία.

Ενώ μια φωτογραφική μηχανή DSLR μπορεί να έχει μια ρύθμιση μακροεντολών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τις περισσότερες φορές αυτό είναι στην πραγματικότητα κοντινή φωτογραφία. Όταν χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση μακροεντολών της φωτογραφικής μηχανής DSLR, απλά αναγκάζετε τη μηχανή να προσαρμόσει τον μηχανισμό αυτόματης εστίασης για να λειτουργήσει με θέματα πολύ κοντά στον φακό. Η ρύθμιση μακροεντολών δεν αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του φακού. Ένας εναλλάξιμος φακός που είναι ένας πραγματικός μακροσκοπικός ή μικροσκοπικός φακός απαιτείται για την πραγματική μακροφωτογραφία.

Γιατί, λοιπόν, ένας φωτογράφος θα φροντίσει αν γυρνάει μακροεντολές ή φωτογραφίες κοντά; Με έναν πραγματικό μακροδιακόπτη , μπορείτε να τραβήξετε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες σας από ό, τι μπορείτε με απλή κοντινή φωτογραφία. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση με τη χρήση φακού μακροεντολών με τη φωτογραφική σας μηχανή DSLR. Ωστόσο, οι μακροσκοπικοί φακοί μπορεί να είναι ακριβοί, οπότε αν δεν σκοπεύετε να τραβήξετε πολλές μακροφωτογραφίες, μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογήσετε το επιπλέον κόστος.

Όταν επιλέγετε φακό μακροεντολής για μια φωτογραφική μηχανή DSLR, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν φακό που μπορεί να επιτύχει τον τύπο μεγέθυνσης που θέλετε. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να εστιάσει απότομα στο θέμα χωρίς να προκαλέσει παραμόρφωση της συνολικής κλίμακας της φωτογραφίας. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε αυτούς τους τύπους φακών πριν τις αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την ποιότητα και τις δυνατότητες που θέλετε.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των περισσότερων μακροσκοπικών φακών DSLR είναι ότι είναι γρήγοροι φακοί που μπορούν να πυροβολούν σε ένα ευρύ άνοιγμα (με ένα μικρό αριθμό f-stop). Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μικρό βάθος πεδίου, το οποίο θολώνει το προσκήνιο και το φόντο και παράγει την έντονη εστίαση στο θέμα, τραβώντας την προσοχή στο θέμα. Με πολύ μικρό βάθος πεδίου στη μακροεντολή σας ή τη φωτογραφία κοντά σας, μπορείτε να καταλήξετε ακόμη και με μια φωτογραφία όπως φαίνεται παραπάνω, όπου το σώμα της αράχνης είναι στο επίκεντρο, αλλά τα εμπρός και τα πίσω πόδια δεν είναι εστιασμένα.

Όταν πραγματοποιείτε λήψη αληθινών μακροεντολών ή φωτογραφιών κοντά, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε χειροκίνητη εστίαση για να εξασφαλίσετε την πιο δυνατή εστίαση. Μπορείτε να βασιστείτε στον μηχανισμό αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής DSLR για να προσπαθήσετε να δώσετε μια έντονη εστίαση, αλλά μερικοί μηχανισμοί αυτόματης εστίασης μπορούν να παλέψουν με ακραίες κοντινές φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας τη χειροκίνητη εστίαση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το ακριβές σημείο στο οποίο θέλετε να εστιάσετε, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν φωτογραφίζετε με πολύ μικρό βάθος πεδίου, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.