Αλλάξτε την τοποθεσία του καταλόγου αποθήκευσης αλληλογραφίας Opera

Αποθηκεύστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Opera Mail σε έναν προσαρμοσμένο φάκελο

Η αλλαγή της βάσης δεδομένων αποθήκευσης αλληλογραφίας στο Opera Mail είναι χρήσιμη αν θέλετε να διατηρείτε τα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκευμένα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με μεγάλο χώρο ή σε ένα φάκελο που δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο .

Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις του Opera Mail για να αναγκάσετε το πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει έναν άλλο φάκελο για να αποθηκεύσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε.

Σημαντικές πληροφορίες

Όταν αλλάζετε τον προεπιλεγμένο κατάλογο αλληλογραφίας, το Opera Mail δεν θα ψάξει πλέον στον αρχικό φάκελο για τα μηνύματά σας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις κάνετε την αλλαγή για να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική τοποθεσία για τον κατάλογο αλληλογραφίας, ο λογαριασμός email που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως δεν θα εμφανίζεται πλέον όταν ανοίγετε το Opera Mail.

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαιρετικά εύκολη μέθοδος για την εισαγωγή ολόκληρου του μηνύματός σας στη νέα τοποθεσία που επιλέγετε παρακάτω και είναι απλά να μεταφέρετε όλες τις πληροφορίες στον παλιό κατάλογο αλληλογραφίας στο νέο. Στη συνέχεια, το Opera Mail θα λειτουργήσει ακριβώς το ίδιο, αλλά θα χρησιμοποιήσει έναν νέο φάκελο για την αποθήκευση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Opera Mail για πρώτη φορά ή με έναν νέο λογαριασμό, θα πρέπει να αλλάξετε τον κατάλογο όπως περιγράφεται παρακάτω πριν ρυθμίσετε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Με αυτόν τον τρόπο, μόλις αλλάξει ο φάκελος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Opera Mail as-is και οποιοσδήποτε νέος λογαριασμός που προσθέτετε θα έχει τα δεδομένα του αποθηκευμένα στον νέο φάκελο - δεν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε αντιγραφή.

Αλλάξτε την τοποθεσία του καταλόγου αποθήκευσης αλληλογραφίας Opera

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί μενού Opera Mail .
  2. Μεταβείτε στη Βοήθεια> Σχετικά με το Opera Mail για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα.
  3. Εντοπίστε την ενότητα "Διαδρομές" και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τη διαδρομή που έχει γραφτεί δίπλα στη γραμμή "Προτιμήσεις". Θα πρέπει να υποδεικνύει ένα αρχείο INI , κατά πάσα πιθανότητα το operaaprefs.ini αν χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του Opera Mail.
    1. Σημείωση: Σημειώστε επίσης το φάκελο "Κατάλογος αλληλογραφίας". Μπορεί να χρειαστείτε πάλι παρακάτω.
  4. Τώρα ανοίξτε αυτό το αρχείο INI σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί στα Windows, επικολλώντας τη διαδρομή που αντιγράψατε στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση (χρησιμοποιήστε το Windows Key + R για να μεταβείτε εκεί).
  5. Στο αρχείο INI, βρείτε την ενότητα με τίτλο [Mail] και στη συνέχεια ακριβώς κάτω από αυτήν, πληκτρολογήστε τα παρακάτω (το έντονο κείμενο):
    1. [Ταχυδρομείο]
    2. Κατάλογος ρίζας αλληλογραφίας =
    3. Μετά το "=", πληκτρολογήστε τη διαδρομή στην οποία θέλετε να είναι ο κατάλογος αλληλογραφίας. Μπορεί να είναι οπουδήποτε θέλετε, όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, έναν άλλο φάκελο στον κύριο σκληρό σας δίσκο, μια τοποθεσία δικτύου κ.λπ.
    4. Ακολουθεί ένα παράδειγμα όπου έχουμε αλλάξει τον κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Opera Mail για να είναι η ρίζα της μονάδας C, σε ένα φάκελο που ονομάζεται "OperaMail":
    5. [Ταχυδρομείο]
    6. Κατάλογος ριζών αλληλογραφίας = C: \ OperaMail \
    7. Χρόνος ελέγχου αλληλουχίας βάσης δεδομένων αλληλογραφίας = 1514386009
    8. Σημείωση: Εάν υπάρχει ήδη μια άλλη καταχώρηση στην ενότητα [Αλληλογραφία] , προχωρήστε και βάλτε αυτή τη νέα καταχώρηση πάνω από αυτήν, έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κείμενο [Mail] όπως βλέπετε παραπάνω.
  1. Αποθηκεύστε το αρχείο και, στη συνέχεια, κλείστε το έγγραφο INI.
  2. Εάν το Opera Mail ήταν ανοιχτό όλο αυτό το διάστημα, κλείστε το και ξανανοίξτε το πρόγραμμα.

Πώς να μετακινήσετε το παλιό σας ταχυδρομείο σε αυτή τη νέα τοποθεσία

Εάν χρησιμοποιούσατε το Opera Mail πριν αλλάξετε τη θέση του καταλόγου ταχυδρομείου, τότε πιθανότατα θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό με όλα αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντιγράψετε τα δεδομένα από τον αρχικό φάκελο και στη συνέχεια να τα επικολλήσετε σε αυτόν τον νέο φάκελο που δημιουργήσατε παραπάνω.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  1. Κλείστε από το Opera Mail αν είναι ανοιχτό.
  2. Μεταβείτε στον προεπιλεγμένο φάκελο που έχετε αλλάξει παραπάνω. Ίσως είναι C: \ Users \ [username] \ AppData \ Local \ Opera Mail \ Mail Mail \ mail , αλλά χρησιμοποιήστε τη διαδρομή "Mail directory" που αντιγράψατε κατά τη διάρκεια του Βήματος 3 για να είστε σίγουροι.
  3. Στο φάκελο "mail", επιλέξτε κάθε φάκελο και αρχείο που βλέπετε εκεί. Κάντε μια συντόμευση Ctrl + A για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα. Θα πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος που ονομάζεται imap, indexer και store και διάφορα αρχεία, όπως ένα αρχείο λογαριασμών, ευρετηρίου και omailbase .
  4. Τώρα αντιγράψτε όλα με Ctrl + C. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε δεξί κλικ ή να πατήσετε και να κρατήσετε την επιλογή και στη συνέχεια να επιλέξετε την επιλογή αντιγραφής από το μενού.
  5. Ανοίξτε το φάκελο που επιλέξατε στην παραπάνω ενότητα - όπως το C: \ OperaMail \ στο παράδειγμά μας.
    1. Σημείωση: Ο φάκελος θα πρέπει να είναι άδειος, αλλά δεν θα είναι εάν ορίσετε ένα λογαριασμό αφού αλλάξετε τον κατάλογο αλληλογραφίας παραπάνω. Αν έχετε κάνει αυτό, σκεφτείτε αν χρειάζεστε αυτά τα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε.
  6. Επικολλήστε όλα όσα αντιγράψατε μερικά βήματα πίσω. Κάντε αυτό με το πλήκτρο Ctrl + V ή κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή επικόλλησης.
  1. Ανοίξτε ξανά το Opera Mail. Όλα θα πρέπει να φαίνονται ακριβώς τα ίδια όπως και πριν, μόνο τώρα τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποθηκεύονται σε μια νέα θέση.

Συμβουλές