Εκμάθηση βήμα προς βήμα SQLCMD

Βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών Microsoft SQL Server

Ο Microsoft SQL Server παρέχει στους χρήστες μια ποικιλία πλούσιων γραφικών διεπαφών χρήστη για ανάκτηση και χειρισμό δεδομένων και διαμόρφωση βάσεων δεδομένων SQL Server . Ωστόσο, μερικές φορές είναι απλά πιο εύκολο να δουλέψετε από την παλιά γραμμή εντολών. Είτε ψάχνετε για έναν γρήγορο και βρώμικο τρόπο εκτέλεσης ενός ερωτήματος SQL είτε θέλετε να συμπεριλάβετε εντολές SQL σε ένα αρχείο σεναρίου των Windows, το SQLCMD σάς επιτρέπει να πετύχετε τον στόχο σας. Αυτό το άρθρο υποθέτει ότι έχετε ήδη εγκατεστημένη τη βάση δεδομένων AdventureWorks της Microsoft.

01 από 05

Άνοιγμα μιας Γραμμής εντολών

Mike Chapple

Για να εκτελέσετε το SQLCMD, πρέπει πρώτα να ανοίξετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών των Windows. Στα Windows XP, κάντε κλικ στο Έναρξη> Εκτέλεση και στη συνέχεια πληκτρολογήστε CMD στο πλαίσιο κειμένου πριν κάνετε κλικ στο OK . Στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Windows , πληκτρολογήστε CMD στο πλαίσιο Αναζήτηση και πατήστε Enter .

Θα πρέπει να δείτε μια γραμμή εντολών των Windows.

02 του 05

Σύνδεση με τη βάση δεδομένων

Mike Chapple

Μόλις ανοίξετε μια γραμμή εντολών, χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα SQLCMD για να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων. Σε αυτό το παράδειγμα, συνδέουμε τη βάση δεδομένων AdventureWorks2014, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε την εντολή:

sqlcmd -d AdventureWorks2014

Αυτό χρησιμοποιεί τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια των Windows για σύνδεση με τη βάση δεδομένων σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα όνομα χρήστη χρησιμοποιώντας τη σημαία -U και έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας τη σημαία -P. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη "mike" και τον κωδικό "goirish" με το ακόλουθο γραμμής εντολών:

sqlcmd -U mike -P goirish -d AdventureWorks2014

03 του 05

Εισαγωγή ερωτήματος

Mike Chapple

Αρχίστε να πληκτρολογείτε μια εντολή SQL στη γραμμή 1>. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες γραμμές θέλετε για το ερώτημά σας, πατώντας το πλήκτρο Enter μετά από κάθε γραμμή. Ο SQL Server δεν εκτελέσει το ερώτημα σας μέχρι να δοθεί ρητή εντολή να το κάνει αυτό.

Σε αυτό το παράδειγμα, εισάγουμε το ακόλουθο ερώτημα:

ΕΠΙΛΟΓΗ * ΑΠΟ το HumanResources.shift

04 του 05

Εκτέλεση του ερωτήματος

Mike Chapple

Όταν είστε έτοιμοι να εκτελέσετε το ερώτημά σας, πληκτρολογήστε την εντολή GO σε μια νέα γραμμή εντολών μέσα στο SQLCMD και πατήστε Enter . Το SQLCMD εκτελεί το ερώτημά σας και εμφανίζει τα αποτελέσματα στην οθόνη.

05 του 05

Έξοδος από το SQLCMD

Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε από το SQLCMD, πληκτρολογήστε την εντολή EXIT σε κενή γραμμή εντολών για να επιστρέψετε στη γραμμή εντολών των Windows.