Δημιουργία σχεδίου συντήρησης βάσης δεδομένων SQL Server

Τα σχέδια συντήρησης βάσεων δεδομένων σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε πολλές εργασίες διαχείρισης βάσεων δεδομένων στον Microsoft SQL Server . Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια συντήρησης χρησιμοποιώντας μια εύκολη διαδικασία βασισμένη στον οδηγό χωρίς να έχετε καμία γνώση του Transact- SQL .

Μπορείτε να εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες μέσα σε ένα σχέδιο συντήρησης βάσης δεδομένων:

01 από 07

Εκκίνηση του Οδηγού Συντήρησης βάσης δεδομένων

Ανοίξτε το Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) και αναπτύξτε το φάκελο Διαχείριση. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο "Σχέδια συντήρησης" και επιλέξτε "Οδηγός προγραμματισμού συντήρησης" από το αναδυόμενο μενού. Θα δείτε την αρχική οθόνη του οδηγού, όπως φαίνεται παραπάνω. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε.

02 του 07

Ονομάστε το σχέδιο συντήρησης βάσης δεδομένων

Στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται, δώστε ένα όνομα και περιγραφή για το σχέδιο συντήρησης της βάσης δεδομένων σας. Θα πρέπει να δώσετε πληροφορίες εδώ που θα σας βοηθήσουν σε έναν άλλο διαχειριστή (ή τον εαυτό σας!) Που προσπαθεί να καταλάβει το σκοπό του σχεδίου μήνες ή χρόνια από τώρα.

03 του 07

Προγραμματίστε το Σχέδιο Συντήρησης της Βάσης Δεδομένων

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή "Ενιαίος χρονοδιάγραμμα για ολόκληρο το σχέδιο ή χωρίς χρονοδιάγραμμα". Έχετε την επιλογή να δημιουργείτε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για διαφορετικές εργασίες, αλλά προτιμώ να δημιουργήσω διαφορετικά σχέδια για διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για να βοηθήσω να διατηρήσω τα πράγματα ευθεία.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα και να επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα εκτέλεσης του σχεδίου. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν τελειώσετε.

04 του 07

Επιλέξτε τις εργασίες για το σχέδιό σας συντήρησης

Θα δείτε το παράθυρο που εμφανίζεται παραπάνω. Επιλέξτε τις εργασίες που θέλετε να συμπεριλάβετε στο σχέδιο συντήρησης της βάσης δεδομένων σας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

05 του 07

Παραγγελία των εργασιών στο σχέδιο συντήρησης βάσης δεδομένων

Το επόμενο παράθυρο, που φαίνεται παραπάνω, σας επιτρέπει να αλλάξετε τη σειρά εργασιών στο σχέδιο συντήρησης χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Move Up και Move Down.

06 του 07

Ρυθμίστε τις λεπτομέρειες της εργασίας του σχεδίου

Στη συνέχεια, θα έχετε την ευκαιρία να διαμορφώσετε τις λεπτομέρειες κάθε εργασίας. Οι επιλογές που παρουσιάζονται σε εσάς ποικίλλουν ανάλογα με τα καθήκοντα που έχετε επιλέξει. Η παραπάνω εικόνα δείχνει ένα παράδειγμα της οθόνης που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση μιας εργασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

07 του 07

Επιλέξτε Επιλογές Αναφοράς Σχεδίου Συντήρησης

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να έχετε τον SQL Server να δημιουργεί μια αναφορά κάθε φορά που εκτελείται το σχέδιο που περιέχει λεπτομερή αποτελέσματα. Μπορείτε να επιλέξετε την αποστολή αυτής της αναφοράς σε έναν χρήστη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την αποθήκευση σε ένα αρχείο κειμένου στο διακομιστή.