Κρυπτογράφηση βάσεων δεδομένων 2013

Προστασία δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες με προστασία κωδικών πρόσβασης βάσης δεδομένων

Ο κωδικός πρόσβασης που προστατεύει μια βάση δεδομένων της Access σάς επιτρέπει να προστατεύετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τα αδιάκριτα μάτια. Οι κρυπτογραφημένες βάσεις δεδομένων απαιτούν άνοιγμα ενός κωδικού πρόσβασης. Οι χρήστες που επιχειρούν να ανοίξουν τη βάση δεδομένων χωρίς τον σωστό κωδικό πρόσβασης θα στερούνται πρόσβασης. Επιπλέον, οι χρήστες που προσπαθούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο αρχείο ACCDB της βάσης δεδομένων δεν θα μπορούν να δουν κανένα από τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό, καθώς η κρυπτογράφηση αποκρύπτει τα δεδομένα από την προβολή από εκείνα που δεν έχουν τον σωστό κωδικό πρόσβασης.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία κρυπτογράφησης της βάσης δεδομένων σας και προστατεύοντας με κωδικό πρόσβασης, βήμα προς βήμα. Θα μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε ισχυρή κρυπτογράφηση στη βάση δεδομένων σας, που την καθιστά απρόσιτη για μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Μια λέξη προειδοποίησης - η κρυπτογράφηση μπορεί να σας αποτρέψει από την πρόσβαση στα δικά σας δεδομένα εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε εύκολα! Σημείωση για χρήστες προηγούμενων εκδόσεων πρόσβασης Σημειώστε ότι αυτές οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες για τη Microsoft Access 2013 . Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση της Access, διαβάστε την Προστασία με κωδικό πρόσβασης μιας βάσης δεδομένων Access 2007 ή κωδικού πρόσβασης που προστατεύει μια βάση δεδομένων Access 2010.

Εφαρμογή της κρυπτογράφησης στη βάση δεδομένων 2013 για την πρόσβασή σας

Η Microsoft κάνει την διαδικασία της εφαρμογής της κρυπτογράφησης στη βάση δεδομένων Access 2013 πολύ απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξασφαλίσετε το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων σας:

  1. Ανοίξτε τη Microsoft Access 2013 και ανοίξτε τη βάση δεδομένων που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης σε αποκλειστική λειτουργία. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας Άνοιγμα από το μενού αρχείου και πλοήγηση στη βάση δεδομένων που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ σε αυτήν μία φορά. Στη συνέχεια, αντί να κάνετε απλώς κλικ στο κουμπί Άνοιγμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος προς τα κάτω στα δεξιά του κουμπιού. Επιλέξτε "Open Exclusive" για να ανοίξετε τη βάση δεδομένων σε αποκλειστική λειτουργία.
  2. Όταν ανοίξει η βάση δεδομένων, μεταβείτε στην καρτέλα Αρχείο και κάντε κλικ στο κουμπί Πληροφορίες.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Κρυπτογράφηση με κωδικό πρόσβασης.
  4. Επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τη βάση δεδομένων σας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και στα πλαίσια "Κωδικός πρόσβασης και επαλήθευσης" στο παράθυρο διαλόγου "Ρύθμιση κωδικού πρόσβασης βάσης δεδομένων", όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο OK.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Αφού κάνετε κλικ στο OK, η βάση δεδομένων σας θα κρυπτογραφηθεί. (Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας). Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τη βάση δεδομένων σας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης πριν την πρόσβαση σε αυτήν.

Επιλέγοντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τη βάση δεδομένων σας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν κωδικός πρόσβασης που προστατεύει μια βάση δεδομένων είναι να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για την προστασία των περιεχομένων της βάσης δεδομένων. Αν κάποιος είναι σε θέση να μαντέψει τον κωδικό σας, είτε κάνοντας μια εκπαιδευμένη εικασία ή απλώς προσπαθώντας τους πιθανούς κωδικούς πρόσβασης μέχρι να προσδιορίσουν σωστά τον κωδικό σας, όλη η κρυπτογράφηση σας βρίσκεται έξω από το παράθυρο και ο εισβολέας έχει το ίδιο επίπεδο πρόσβασης που θα χορηγήθηκε σε ένα νόμιμο χρήστη της βάσης δεδομένων.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στη βάση δεδομένων:

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, οι κωδικοί πρόσβασης στη βάση δεδομένων μπορούν να παρέχουν ισχυρή ειρήνη και σταθερή ασφάλεια για τις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και ότι θα σας προστατεύσει έτσι ώστε να μην πέσει σε λάθος χέρια. Εάν υποψιάζεστε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, αλλάξτε την αμέσως.