Προσθήκη μουσικής στο βίντεο του Movie Maker

01 από 05

Εισαγωγή μουσικής από τη βιβλιοθήκη σας

Η μουσική κάνει μια φωτομοντάζ ή οποιοδήποτε βίντεο χωρίς ήχο πολύ πιο ενδιαφέρον. Με το Movie Maker μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τραγούδια από την προσωπική σας βιβλιοθήκη σε οποιοδήποτε βίντεο.

Κατά την επιλογή ενός τραγουδιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, σκεφτείτε τη διάθεση που θέλετε να ορίσετε για το βίντεό σας και εξετάστε επίσης ποιος πρόκειται να δει το τελικό προϊόν. Εάν το βίντεο προορίζεται μόνο για οικιακή και προσωπική προβολή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μουσική θέλετε.

Ωστόσο, αν θέλετε να μοιραστείτε δημόσια την ταινία σας ή να κερδίσετε χρήματα από αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιήστε μόνο μουσική στην οποία έχετε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτό το άρθρο θα σας πει περισσότερα σχετικά με την επιλογή μουσικής για τις ταινίες σας.

Για να εισαγάγετε ένα τραγούδι στο Movie Maker, επιλέξτε Εισαγωγή ήχου ή μουσικής από το μενού Capture Video . Από εδώ, περιηγηθείτε στα μουσικά σας αρχεία για να βρείτε τη μουσική που αναζητάτε. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή για να φέρετε το επιλεγμένο τραγούδι στο έργο του Movie Maker.

02 του 05

Προσθήκη μουσικής στη χρονολογική σειρά

Κατά την επεξεργασία ενός βίντεο, το Movie Maker σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ προβολής Storyboard και προβολής Timeline. Με την προβολή Storyboard, βλέπετε ακριβώς ένα ακίνητο πλαίσιο κάθε φωτογραφίας ή βίντεο κλιπ. Η προβολή της χρονικής γραμμής χωρίζει τα κλιπ σε τρία κομμάτια, ένα για βίντεο, ένα για ήχο και ένα για τίτλους.

Κατά την προσθήκη μουσικής ή άλλου ήχου στο βίντεό σας, μεταβείτε από την προβολή Storyboard στην προβολή Χρονολογικής γραμμής κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Εμφάνιση χρονοδιαγράμματος πάνω από την επεξεργασμένη ταινία. Αυτό αλλάζει τη ρύθμιση επεξεργασίας, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι ήχου στο βίντεό σας.

Μεταφέρετε το εικονίδιο τραγουδιού στο κομμάτι ήχου και ρίξτε το από εκεί που θέλετε να αρχίσει η αναπαραγωγή. Αφού ένα τραγούδι βρίσκεται στη χρονολογική σειρά, είναι εύκολο να μετακινηθείτε και να αλλάξετε το σημείο εκκίνησης.

03 του 05

Επεξεργαστείτε το κομμάτι ήχου

Εάν το τραγούδι που επιλέξατε είναι μεγαλύτερο από το βίντεό σας, κόψτε την αρχή ή το τέλος έως ότου το μήκος είναι σωστό. Τοποθετήστε το ποντίκι σας σε κάθε άκρο του τραγουδιού και σύρετε το δείκτη στο σημείο όπου θέλετε να ξεκινήσει το τραγούδι ή να σταματήσει να παίζει. Στην παραπάνω εικόνα, το επισημασμένο μέρος του κομμάτι ήχου είναι αυτό που θα παραμείνει, το λευκό μέρος, πίσω από το δείκτη, είναι αυτό που κόβεται.

04 του 05

Προσθέστε ένα ήχο Fade In και Fade Out

Όταν κόβετε ένα τραγούδι για να ταιριάζει σε ένα βίντεο, καταλήγετε συχνά σε μια απότομη εκκίνηση και στάση που μπορεί να είναι τραχύ στα αυτιά. Μπορείτε να εξομαλύνετε τον ήχο μειώνοντας ήπια τη μουσική μέσα και έξω.

Ανοίξτε το μενού Κλιπ στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Ήχος. Από εκεί, επιλέξτε Fade In και Fade Out για να προσθέσετε αυτά τα εφέ στο βίντεό σας.

05 του 05

Τελευταίες πινελιές

Τώρα που η φωτομοντάζ σας έχει τελειώσει και ρυθμιστεί στη μουσική, μπορείτε να την εξάγετε για να μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Το μενού Finish Movie σάς δίνει επιλογές για την αποθήκευση της ταινίας σας σε DVD, κάμερα, υπολογιστή ή στον ιστό.