Πώς να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή σας σε μια συσκευή Bluetooth

Υπάρχουν μερικοί κύριοι λόγοι για να συμμετάσχετε μαζί με το φορητό υπολογιστή και το τηλέφωνό σας (ή άλλο gadget) μέσω Bluetooth. Ίσως θέλετε να μοιραστείτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο του τηλεφώνου σας με το laptop σας μέσω ενός hotspot, να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των συσκευών ή να αναπαράγετε μουσική μέσω της άλλης συσκευής.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν το Bluetooth. Οι περισσότερες σύγχρονες ασύρματες συσκευές περιλαμβάνουν υποστήριξη Bluetooth, αλλά αν ο φορητός υπολογιστής σας, για παράδειγμα, δεν μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα Bluetooth.

Πώς να συνδέσετε έναν φορητό υπολογιστή Bluetooth σε άλλες συσκευές

Παρακάτω παρατίθενται οι βασικές οδηγίες για τη σύνδεση του φορητού υπολογιστή σας σε μια συσκευή Bluetooth, όπως το smartphone ή η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, αλλά να θυμάστε ότι η διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή με την οποία εργάζεστε.

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη συσκευών Bluetooth που τα βήματα αυτά αφορούν μόνο μερικά από αυτά. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήστη ή τον ιστότοπό σας για συγκεκριμένες οδηγίες. Για παράδειγμα, τα βήματα για τη σύζευξη ενός συστήματος surround ήχου Bluetooth σε ένα φορητό υπολογιστή δεν είναι τα ίδια με τα ζευγαρώματα ακουστικών, κάτι που δεν είναι το ίδιο με το συνδυασμό ενός smartphone κ.λπ.

  1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Bluetooth στη φορητή συσκευή για να την καταστήσετε ανιχνεύσιμη ή ορατή. Εάν έχει μια οθόνη, συνήθως βρίσκεται στο μενού " Ρυθμίσεις ", ενώ άλλες συσκευές χρησιμοποιούν ένα ειδικό κουμπί.
  2. Στον υπολογιστή, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bluetooth και επιλέξτε να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση ή να ρυθμίσετε μια νέα συσκευή.
    1. Για παράδειγμα, στα Windows, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Bluetooth στην περιοχή ειδοποιήσεων ή βρείτε τη σελίδα Hardware and Sound> Devices and Printers μέσω του Πίνακα Ελέγχου . Και τα δύο μέρη σας επιτρέπουν να αναζητήσετε και να προσθέσετε νέες συσκευές Bluetooth.
  3. Όταν η συσκευή σας εμφανίζεται στο φορητό υπολογιστή, επιλέξτε το για να το συνδέσετε / να το συνδέσετε με το φορητό σας υπολογιστή.
  4. Εάν σας ζητηθεί κωδικός PIN, δοκιμάστε 0000 ή 1234 και εισάγετε ή επιβεβαιώστε τον αριθμό και στις δύο συσκευές. Αν αυτά δεν λειτουργούν, δοκιμάστε να αναζητήσετε το εγχειρίδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της συσκευής για να βρείτε τον κωδικό Bluetooth.
    1. Εάν η συσκευή που αντιστοιχίζετε με το φορητό υπολογιστή σας έχει οθόνη, όπως ένα τηλέφωνο, ενδέχεται να λάβετε μια ερώτηση που έχει έναν αριθμό που πρέπει να ταιριάζει με τον αριθμό του φορητού υπολογιστή. Εάν είναι οι ίδιες, μπορείτε να κάνετε κλικ στον οδηγό σύνδεσης και στις δύο συσκευές (που συνήθως επιβεβαιώνουν μόνο μια ερώτηση) για να αντιστοιχίσετε τις συσκευές μέσω Bluetooth.
  1. Μόλις συνδεθεί, ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, ίσως μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως μεταφορά ενός αρχείου μεταξύ μιας εφαρμογής ή μιας επιλογής Send to> Bluetooth στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σαφώς δεν θα λειτουργήσει για ορισμένες συσκευές, όπως τα ακουστικά ή τα περιφερειακά .

Συμβουλές