Τρόπος ενεργοποίησης του προγράμματος-πελάτη για δίκτυα της Microsoft

Το πρόγραμμα-πελάτης δικτύου είναι κρίσιμο για τις κανονικές λειτουργίες των Windows PC

Το πρόγραμμα-πελάτης για δίκτυα της Microsoft είναι ένα βασικό στοιχείο λογισμικού δικτύωσης για την οικογένεια λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows. Ένας υπολογιστής με Windows πρέπει να εκτελέσει το πρόγραμμα-πελάτης για δίκτυα της Microsoft για πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία, εκτυπωτές και άλλους κοινόχρηστους πόρους δικτύου σε διακομιστή Windows. Το λειτουργικό σύστημα Windows ενεργοποιεί το πρόγραμμα Client for Microsoft Networks από προεπιλογή, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί. Εάν ο υπολογιστής-πελάτης δεν είναι ενεργοποιημένος, ο υπολογιστής δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο έως ότου ενεργοποιηθεί στο μενού Ιδιότητες. Είναι κρίσιμο για τις κανονικές λειτουργίες των υπολογιστών με Windows.

Τρόπος ενεργοποίησης του προγράμματος-πελάτη στα Windows 10

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Δικτύου & Διαδικτύου στο ανοικτό παράθυρο.
  3. Επιλέξτε Ethernet από την αριστερή στήλη και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα .
  4. Επιλέξτε Ethernet και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .
  5. Στο παράθυρο Ιδιότητες Ethernet, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Client for Microsoft Networks .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Τρόπος ενεργοποίησης του προγράμματος-πελάτη σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows

Παρόμοιες οδηγίες ισχύουν και για τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, παρόλο που φτάνετε στο μενού Ιδιότητες με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα. Για παράδειγμα, εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί Windows 2000 ή Windows XP , εντοπίστε με αυτό τον τρόπο το μενού Ιδιότητες:

  1. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου των Windows .
  2. Εντοπίστε και κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείο Θέσεις δικτύου μου στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού για να ανοίξετε το παράθυρο Συνδέσεις δικτύου . Σε αυτό το παράθυρο, ανοίξτε το στοιχείο Σύνδεση τοπικής περιοχής .
  3. Προβάλετε την καρτέλα Γενικά και τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Client for Microsoft Windows .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Στα Windows 95 ή 98, κάντε δεξί κλικ στο Network Neighborhood και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού που εμφανίζεται. Εναλλακτικά, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και ανοίξτε το στοιχείο Δικτύου .