Εργασία με τα "Θέματα δικτύου μου" στο Microsoft Places

Τα Θέματα δικτύου είναι μια λειτουργία των Windows XP και παλαιότερες εκδόσεις των Microsoft Windows που χρησιμοποιούνται για την περιήγηση σε πόρους δικτύου. [Σημείωση: Αυτή η λειτουργία έχει μετονομαστεί και μετακινηθεί σε άλλες περιοχές της επιφάνειας εργασίας των Windows ξεκινώντας με τα Windows Vista ]. Οι πόροι δικτύου στα Windows περιλαμβάνουν:

Οι θέσεις δικτύου μου στα Windows XP μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από το μενού Έναρξη των Windows (ή μέσω του My Computer). Η εκκίνηση των θέσεων του δικτύου μου προκαλεί την εμφάνιση ενός νέου παραθύρου στην οθόνη. Μέσω αυτού του παραθύρου, μπορείτε να προσθέσετε, να αναζητήσετε και να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους δικτύου.

Οι θέσεις του δικτύου μου αντικατέστησαν το βοηθητικό πρόγραμμα "Δίκτυο γειτονιάς" που βρέθηκε στα λειτουργικά συστήματα των Windows 98 και παλαιότερων Windows. Οι δικτυακοί μου τόποι προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες μέσω του Network Neighborhood.

Αναζήτηση πόρων δικτύου

Μέσα από τα Θέματα του δικτύου μου, τα Windows μπορούν αυτόματα να αναζητήσουν αρχεία κοινόχρηστου δικτύου , εκτυπωτές και άλλους πόρους που υπάρχουν στο τοπικό σας δίκτυο . Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα Θέματα του δικτύου μου για να επιβεβαιώσουν ότι κάθε υπολογιστής που έχει εγκατασταθεί στο οικιακό τους δίκτυο μπορεί να "δει" όλους τους υπόλοιπους υπολογιστές.

Για να περιηγηθείτε σε μια λίστα με τους διαθέσιμους πόρους δικτύου, επιλέξτε την επιλογή "Ολόκληρο το δίκτυο" στο αριστερό παράθυρο των Τοποθεσιών δικτύου. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, ενδέχεται να εμφανιστούν διάφορες επιλογές για τα είδη δικτύων που είναι διαθέσιμα για περιήγηση. Επιλέξτε την επιλογή "Δίκτυο Microsoft Windows" για να περιηγηθείτε στους τοπικούς πόρους.

Κάθε τοπικός υπολογιστής που βρίσκεται στο My Network Places θα εμφανίζεται κάτω από το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows. Στην οικιακή δικτύωση , όλοι οι υπολογιστές θα πρέπει να είναι ρυθμισμένοι να χρησιμοποιούν την ίδια ομάδα εργασίας των Windows , διαφορετικά, δεν θα είναι όλοι προσβάσιμοι από τα Μέρη του δικτύου μου.

Προσθέστε έναν τόπο δικτύου

Η επιλογή "Προσθήκη τοποθεσίας δικτύου" βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου ελέγχου "Μέρη δικτύου". Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή εμφανίζεται ένας "οδηγός" των Windows που σας καθοδηγεί στα βήματα για να ορίσετε έναν πόρο δικτύου. Εδώ μπορείτε να καθορίσετε την τοποθεσία του πόρου εισάγοντας ένα σύνδεσμο Web ( URL ) ή ένα όνομα απομακρυσμένου υπολογιστή / φακέλου στη μορφή UNC των Windows.

Ο Οδηγός προσθήκης χώρου δικτύου σας επιτρέπει να δώσετε περιγραφικά ονόματα στους πόρους που προσθέτετε. Όταν τελειώσετε με τον οδηγό, εμφανίζεται ένα εικονίδιο παρόμοιο με ένα εικονίδιο συντόμευσης των Windows στη λίστα πόρων.

Μαζί με τους πόρους που προσθέτετε μη αυτόματα στα Μέρη του δικτύου μου, τα Windows μερικές φορές προσθέτουν αυτόματα άλλους πόρους στη λίστα. Αυτές είναι θέσεις στο τοπικό δίκτυο στις οποίες έχετε συχνά πρόσβαση.

Κατάργηση θέσεων δικτύου

Η κατάργηση ενός πόρου δικτύου από τη λίστα Τοποθεσίες δικτύου μου λειτουργεί όπως στην Εξερεύνηση των Windows . Το εικονίδιο που αντιπροσωπεύει κάθε πόρο δικτύου μπορεί να διαγραφεί σαν να ήταν τοπική συντόμευση. Κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας διαγραφής, δεν γίνεται καμία ενέργεια σχετικά με τον ίδιο τον πόρο.

Προβολή συνδέσεων δικτύου

Το παράθυρο εργασιών του δικτύου μου περιλαμβάνει μια επιλογή "Προβολή συνδέσεων δικτύου ". Η επιλογή αυτής της επιλογής εκκινεί το παράθυρο Συνδέσεις δικτύου των Windows . Αυτό είναι τεχνικά ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό από τους τόπους του δικτύου μου.

Περίληψη

Τα μέρη του δικτύου μου είναι μια τυπική λειτουργία των Windows XP και των Windows 2000 . Οι δικτυακοί μου τόποι σάς επιτρέπουν να βρίσκετε πόρους δικτύου. Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία περιγραφικών συντομεύσεων για τους πόρους δικτύου.

Τα Θέματα του Δικτύου μου μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων σε περιπτώσεις όπου δύο τοπικές δικτυακές συσκευές δεν μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι πόροι που δεν εμφανίζονται στο δίκτυο των Microsoft Windows είναι πιθανόν να μην είναι σωστά συνδεδεμένοι σε δίκτυο. Οι πόροι δεν θα εμφανίζονται στα Θέματα του δικτύου μου για οποιονδήποτε από τους παρακάτω λόγους:

Η επόμενη σελίδα εξηγεί αυτά και άλλα θέματα κοινής χρήσης των Windows λεπτομερέστερα.

Επόμενη > Συμβουλές για την κοινή χρήση αρχείων και πόρων των Windows