Συνδυάστε και συγκολλήστε αντικείμενα με το CorelDRAW 7

Μία από τις απαιτήσεις κατά την εξαγωγή χαρακτήρων για γραμματοσειρά στο CorelDRAW είναι ότι κάθε γράμμα ή σύμβολο πρέπει να είναι ένα μόνο αντικείμενο - όχι GROUPED (Control + G). Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να COMBINE (Control + L) όλα τα αντικείμενα σας. Αλλά τα αποτελέσματα του συνδυασμού 2 ή περισσότερων αντικειμένων μπορεί να αποφέρουν «τρύπες» ή άλλα ανωμαλίες που δεν θέλετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω παραδείγματα για να δείτε τις διαφορές και πώς να ξεπεράσετε τους περιορισμούς της επιλογής COMBINE.

Ειδικές εντολές ισχύουν για το CorelDRAW 7, αλλά οι τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλα παρόμοια προγράμματα σχεδίασης.

Περισσότερα για το CorelDRAW

01 από 04

Η εντολή COMBINE μπορεί να αφήσει τρύπες

Η εντολή COMBINE μπορεί να αφήσει τρύπες όπου επικαλύπτονται αντικείμενα.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε δύο σχήματα που επικαλύπτονται - ένα X - που θέλετε να συνδυάσετε σε ένα αντικείμενο. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με τα δύο σχήματα, να επιλέξετε και τα δύο, στη συνέχεια COMBINE (Control + L ή Arrange / Combine από το αναπτυσσόμενο μενού). Δυστυχώς, όταν COMBINE δύο επικαλυπτόμενα αντικείμενα, θα πάρετε μια «τρύπα» όπου τα αντικείμενα επικαλύπτονται όπως φαίνεται στην εικόνα Ένα αντικείμενο, ναι, αλλά έχει ένα «παράθυρο» σε αυτό.

Αυτό μπορεί να είναι αυτό που θέλετε και είναι χρήσιμο για ορισμένους τύπους γραφικών - αλλά αν δεν είναι αυτό που προορίζατε, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση για να μετατρέψετε τα αντικείμενά σας σε ένα μόνο αντικείμενο.

02 από 04

COMBINE Μη επικαλυπτόμενα αντικείμενα

Το COMBINE λειτουργεί με μη επικαλυπτόμενα αντικείμενα.

Ενώ η εντολή COMBINE μπορεί να αφήσει τρύπες σε επικαλυπτόμενα αντικείμενα , μπορείτε να συνδυάσετε παρακείμενα (μη επικαλυπτόμενα) αντικείμενα σε ένα μόνο αντικείμενο. Η απεικόνιση δείχνει πώς μπορούν να συνδυαστούν τρία αντικείμενα για να δώσουν το σχήμα που θέλουμε χωρίς την τρύπα στη μέση χρησιμοποιώντας την εντολή COMBINE (Επιλογή αντικειμένων και στη συνέχεια χρήση του Control + L ή Arrange / Combine από το αναπτυσσόμενο μενού).

03 του 04

Συγκλίνετε επικαλυπτόμενα αντικείμενα

WELD επικαλυπτόμενα ή γειτονικά αντικείμενα.

Εργαζόμενοι με τα δύο πρωτότυπα αλληλεπικαλυπτόμενα σχήματα, μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με το WELD roll-up (το Arrange / Weld φέρνει το κατάλληλο roll-up για το Weld, Trim και Intersect). Η εικόνα μας δείχνει το αποτέλεσμα της χρήσης του WELD για τη μετατροπή 2 (ή περισσότερων) αντικειμένων σε ένα μόνο αντικείμενο. Το WELD λειτουργεί με επικαλυπτόμενα και παρακείμενα (μη επικαλυπτόμενα) αντικείμενα.

Δείτε το επόμενο βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της περιήγησης WELD μερικές φορές που προκαλεί σύγχυση στο CorelDRAW.

04 του 04

Χρησιμοποιώντας το WELD roll-up στο CorelDRAW

Το WELD roll-up στο CorelDRAW.

Αρχικά, το WELD roll-up φαίνεται να προκαλεί σύγχυση, αλλά λειτουργεί έτσι:

  1. Ανοίξτε τη συρρίκνωση WELD (Arrange / Weld).
  2. Επιλέξτε ένα από τα αντικείμενα που θέλετε να συγκολλήσετε (μπορείτε να επιλέξετε όλα αυτά, δεν έχει σημασία αν επιλέξετε τουλάχιστον ένα).
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή 'Συγκόλληση σε ...'. ο δείκτης του ποντικιού αλλάζει σε ένα μεγάλο βέλος.
  4. Δείξτε το αντικείμενο TARGET σας, αυτό που θέλετε να «συγκολλήσετε» στο επιλεγμένο αντικείμενο και κάντε κλικ στο.

Αυτά είναι τα βασικά, αλλά εδώ υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα για τη χρήση του WELD.