Ο δίσκος αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray της Sony UHP-H1 - προφίλ προϊόντος

Η κατάσταση του Blu-ray

Ο δίσκος Blu-ray εισήγαγε το επόμενο στάδιο εξέλιξής του με την εισαγωγή της μορφής Ultra HD Blu-ray , η οποία παρέχει στους καταναλωτές την επιλογή να έχουν πρόσβαση σε εγγενές περιεχόμενο 4K σε μορφή δίσκου για πρώτη φορά.

Υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι παίκτες που είναι συμβατοί με τη συγκεκριμένη μορφή από τις Panasonic, Samsung και Philips και παρέχεται υποστήριξη περιεχομένου σε πολλά κινηματογραφικά στούντιο, μεταξύ των οποίων η Sony Pictures - η οποία αποτελεί τον παίκτη Blu-ray Disc της UHP-H1 της Sony, κάπως θέση.

Πώς το Sony UHP-H1 ταιριάζει στο τοπίο Blu-ray

Ενώ αρκετοί ανταγωνιστές της Sony προσφέρουν συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Ultra HD και οι εικόνες της Sony παρέχουν ταινίες που υποστηρίζουν τη νέα μορφή υποστήριξης, αυτές οι ταινίες δεν θα μπορούν να αναπαραχθούν στο Blu-ray Disc Player UHP-H1 της Sony, επειδή είναι ακόμα μια τυπική συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc.

Η Sony προσφέρει το Blu-ray player X800 ULtra HD, αλλά με το UHP-H1 προσφέρει ένα παρόμοιο πρότυπο Blu-ray Disc player που ωθεί τα όρια και των δύο τυποποιημένων Blu-ray βίντεο, βελτιώσεις ήχου που συνήθως δεν βρείτε σε Blu-ray ή Ultra HD Blu-ray Disc player.

Από την πλευρά του βίντεο, το UHP-H1 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει βελτιωμένη αναβάθμιση βίντεο 4K / 60p (λάβετε υπόψη ότι η αναβάθμιση δεν είναι η ίδια με τη φυσική) για τον τρέχοντα δίσκο Blu-ray και για άλλο περιεχόμενο βίντεο στο οποίο έχει πρόσβαση. Ωστόσο, η Sony ενσωματώνει επίσης τη δυνατότητα αναπαραγωγής των πηγών μόνο για ήχο hi-res, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία ως μια σημαντική συσκευή αναπαραγωγής ήχου όχι μόνο για CD, αλλά και για ψηφιακά αρχεία ήχου SACD και hi-res .

Έξοδος ανάλυσης βίντεο

1080p / 60, 1080p / 24 ή 4K / 60 (μέσω αναβάθμισης) και 3D αναπαραγωγή Blu-ray.

Συμβατότητα μορφής δίσκου

Δίσκο Blu-ray (και 2D και 3D), DVD, CD, SACD και DVD-Audio . Έχοντας τόσο αναπαραγωγή SACD όσο και DVD-Audio είναι πολύ σπάνιο σε Blu-ray Disc players.

Έξοδοι βίντεο και ήχου

Δύο HDMI (ένα ήχο / βίντεο και μόνο ο άλλος ήχος. Αυτό είναι πολύ πρακτικό εάν διαθέτετε τηλεόραση 3D και / ή 4Κ, αλλά ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου δεν είναι συμβατός με 3D και / ή 4Κ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν παρέχονται εξόδους βίντεο συνιστωσών . Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε μία από τις πρώτες γενιές των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) που παρείχαν είσοδο βίντεο HD, αλλά όχι εισόδους HDMI, δεν θα μπορείτε να συνδέσετε το UHP-H1 απευθείας στην τηλεόρασή σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Συνδέσεις AV που εξαφανίζονται .

Επιπλέον, δεν παρέχονται εξόδους S-video ή σύνθετου βίντεο (το οποίο έχει νόημα αυτές τις μέρες αφού αυτές οι επιλογές εξόδου δεν μπορούν να περάσουν σήματα ανάλυσης υψηλής ευκρίνειας).

Έξοδοι ήχου

Εκτός από την έξοδο ήχου μέσω HDMI, πρόσθετες επιλογές εξόδου ήχου συμπεριλάμβαναν: Digital Optical, Digital Coaxial και ένα σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών εξόδων δύο καναλιών . Ωστόσο, παρόλο που το UHP-H1 προωθείται ως έχει προηγμένες λειτουργίες ήχου, δεν παρέχει ένα σύνολο αναλογικών ήχων 5.1 / 7.1 καναλιών.

USB

Μια θύρα USB παρέχεται για πρόσβαση σε ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, μουσικό περιεχόμενο μέσω μονάδων flash ή άλλων συμβατών συσκευών αποθήκευσης USB.

Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση ήχου

Έξοδος bitstream για τους κωδικοποιητές ήχου Dolby Digital / TrueHD και DTS Digital / -HD Master Audio . Δύο και πολυκάναλο έξοδο PCM μέσω HDMI ή δύο καναλιών PCM μέσω ψηφιακών οπτικών / ομοαξονικών / αναλογικών στερεοφωνικών εξόδων. Επίσης, σε συνδυασμό με το bitstream και την ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση ήχου, το UHP-H1 παρέχει επίσης εσωτερική επεξεργασία ήχου DTS Neo: 6 .

Hi-Res Audio

Το UHP-H1 είναι επίσης συμβατό με τις ακόλουθες μορφές ήχου Hi-Res δύο καναλιών, οι οποίες μπορεί να είναι διαθέσιμες σε πηγές Blu-ray Disc, DVD, CD, USB ή DLNA: FLAC , DSD, DSF, ALAC, AIFF

Εκτός από τις ψηφιακές μορφές ήχου hi-res, το UHP-H1 είναι επίσης συμβατό με MP3 , AAC και HEAAC v.1 / v.2 / level 2.

Δικτυακές συνδέσεις:

Οι επιλογές σύνδεσης Ethernet και WiFi Ethernet / Wifi παρέχουν άμεση πρόσβαση σε πηγές περιεχομένου σε απευθείας σύνδεση ήχου και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Video, Netflix, VUDU, Pandora και πολλά άλλα, καθώς και περιεχόμενο αποθηκευμένο σε συμβατές συσκευές τοπικού δικτύου, όπως υπολογιστές ή διακομιστές πολυμέσων.

Πρόσθετες λειτουργίες ήχου

Miracast - Επιτρέπει άμεση ασύρματη κοινή χρήση (κατοπτρισμό) περιεχομένου ήχου και βίντεο μεταξύ συμβατού smartphone ή tablet που μπορεί να προβληθεί σε οθόνη τηλεόρασης ή να ακουστεί σε οικιακό ή στερεοφωνικό σύστημα ήχου.

Bluetooth - Επιτρέπει άμεση ροή συμβατών αρχείων ήχου μεταξύ των περισσότερων smartphones και δισκίων στη συσκευή αναπαραγωγής, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν σε ένα συνδεδεμένο σύστημα ήχου.

LDAC - Παρέχει τη δυνατότητα στο UHP-H1 να μεταδίδει ήχο σε ακουστικά συμβατά με LDAC ή σε ηχεία που λειτουργούν με ηχεία.

Ελεγχος

SongPal - Μια εφαρμογή που διατίθεται από τη Sony και επιτρέπει την ενσωμάτωση του UHP-H1 στα ασύρματα προϊόντα ήχου πολλαπλών δωματών της Sony.

Ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο υπερύθρων και πλήρες έγχρωμο υψηλής ευκρίνειας γραφικό περιβάλλον (Graphical User Interface) παρέχεται επίσης για εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

Η κατώτατη γραμμή

Το Sony UHP-H1 είναι ένα στερεό Blu-ray Disc player που προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην πλευρά του ήχου, αλλά με την ενσωμάτωση της δυνατότητας αναπαραγωγής Ultra HD Blu-ray Disc, καθιστά δύσκολη την πώληση για όσους επιθυμούν αυτή τη δυνατότητα μαζί με την τελευταία γενιά τηλεοράσεων Ultra HD - ειδικά σε ένα ισοδύναμο σημείο τιμών των περισσότερων συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Ultra HD.

Στην περίπτωση του UHP-H1, οι καταναλωτές πρέπει να αποφασίσουν τι είναι πιο σημαντικό, να κάνουν το άλμα στο 4K Ultra HD ή να εγκαταστήσουν συμβατότητα με το πρότυπο Blu-ray και μεγαλύτερη ευελιξία για επιλογές μουσικής δύο καναλιών.

Επίσημη σελίδα προϊόντων Sony UHP-H1