Η Yamaha ανακοινώνει δέκτη Home Cinema με λεπτό προφίλ

Ο δέκτης Slim RX-S601 από το Yamaha έρχεται με το Music Cast

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν περάσει από μείζονα μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την ενσωμάτωση της δικτύωσης και της επεξεργασίας βίντεο, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλα και ογκώδη - αλλά πρέπει να είναι;

Τόσο η Marantz όσο και η Yamaha έχουν λάβει αυτή την καταγγελία προσφέροντας μερικούς ενδιαφέροντες δέκτες οικιακού κινηματογράφου που μοιάζουν να έχουν πάει σε μια δίαιτα με τα συμπαγή σχέδια λεπτών γραμμών τους. Τι θυσιάζεται λοιπόν; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στο δορυφορικό δέκτη home cinema RX-S601 της Yamaha και να μάθετε τι πραγματικά προσφέρει.

Το Yamaha RX-S601

Το RX-S601 είναι σίγουρα συμπαγές (4,3 / 8-ίντσες υψηλό) και ελαφρύ (17,2 λίβρες), αλλά διαθέτει διαμόρφωση 5.1 καναλιών και βαθμολογείται στα 60 watts ανά κανάλι (μετρούμενη από 20Hz έως 20kHz, , 0,09% THD).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Για εύκολη ρύθμιση, ο δέκτης παρέχει το αυτόματο σύστημα ρύθμισης ηχείων Yamaha YPAO.

Χαρακτηριστικά ήχου

Όσον αφορά τις συνδέσεις φυσικού ήχου, το RX-S601 παρέχει (εκτός από HDMI) 1 ψηφιακό οπτικό, 2 ψηφιακά ομοαξονικά, 1 σετ αναλογικών εισόδων ήχου και βίντεο και 3 σετ αναλογικών αναλογικών μόνο audio στο πίσω μέρος, και ένα 3,5 χιλιοστά στον μπροστινό πίνακα. Επίσης, παρέχεται έξοδος προενισχυτή για ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ. Επιπλέον, το RX-S601 παρέχει μια μπροστινή θύρα USB για πρόσβαση στα αρχεία ψηφιακών πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB και άλλες συμβατές συσκευές.

Η αποκωδικοποίηση και η επεξεργασία για τις βασικές μορφές ήχου Dolby και DTS παρέχονται, καθώς και Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio . Το RX-S601 περιλαμβάνει επίσης την επιλογή λειτουργίας SCENE της Yamaha. Η λειτουργία SCENE είναι ένα σύνολο προκαθορισμένων επιλογών εξισορρόπησης ήχου που λειτουργούν σε συνδυασμό με την επιλογή εισόδου.

Για να παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση των ηχείων, το RX-S601 ενσωματώνει επίσης το Virtual Cinema Front Surround. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε και τα πέντε ηχεία (αριστερό, κεντρικό, δεξί, αριστερό surround, δεξί surround) και το subwoofer στο μπροστινό μέρος του δωματίου, αλλά εξακολουθείτε να έχετε μια σχεδόν πλευρική και οπίσθια εμπειρία ακουστικού ήχου surround μέσω μιας παραλλαγής του Air Surround Xtreme τεχνολογία που ενσωματώνει η Yamaha σε μερικές από τις γραμμές ήχου και τις βάσεις ηχείων της τηλεόρασης.

Χαρακτηριστικά βίντεο

Ο δέκτης ενσωματώνει επίσης έξι εισόδους HDMI και μία έξοδο με 3D, έως 4K Ultra HD pass-through και Audio Return Channel συμβατότητα. Επιπλέον, μία από τις εισόδους HDMI (μαζί με την έξοδο HDMI) είναι επίσης συμβατή με το HDCP 2.2).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το RX-S601 παρέχει διαχωρισμό βίντεο 3D και μέχρι 4K, δεν παρέχει μετατροπή βίντεο αναλογικού σήματος σε HDMI ή πρόσθετη επεξεργασία ή αναβάθμιση εικόνας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το RX-S601 δεν παρέχει εισόδους βίντεο συνιστωσών , αλλά παρέχει 3 εισόδους σύνθετου βίντεο και μία σύνθετη έξοδο βίντεο . Λάβετε υπόψη ότι οι πηγές που είναι συνδεδεμένες με τις εισόδους σύνθετου βίντεο δεν θα αναβαθμιστούν.

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή στο Διαδίκτυο

Εκτός από τις δυνατότητες πυρήνα και ήχου και βίντεο, το RX-S601 περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet και οικιακού δικτύου Wifi, το Apple AirPlay, το οποίο επιτρέπει streaming μουσικής από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes, Συμβατότητα DLNA για πρόσβαση στο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε PC ή Media Server συνδεδεμένο σε δίκτυο και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορα online περιεχόμενα από υπηρεσίες όπως το Pandora Spotify Connect και το Internet Radio vTuner.

Ζώνη 2 και MusicCast

Το ενσωματώνει επίσης μια τροφοδοτούμενη λειτουργία Ζώνης 2 , η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μια δεύτερη πηγή ήχου δύο καναλιών σε άλλο δωμάτιο που μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και να ελεγχθεί από το RS-601 (δεν μπορείτε να εκτελέσετε τόσο πλήρη ήχο 5.1 καναλιών όσο και στερεοφωνική ζώνη 2 ταυτόχρονα - όταν χρησιμοποιείτε τη Ζώνη 2, η κύρια ζώνη πέφτει στα 3.1 κανάλια).

Ωστόσο, η Yamaha προσθέτει κάποια ευελιξία με την ενσωμάτωση της νεότερης έκδοσης της πλατφόρμας μουσικής πολυμέσων MusicCast . Το MusicCast επιτρέπει στο RX-S601 να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, ήχους και τροφοδοτημένα ασύρματα ηχεία.

Επιλογές ελέγχου

Το Yamaha RX-S601 μπορεί να ελεγχθεί μέσω του παρεχόμενου απομακρυσμένου τηλεχειριστηρίου ή χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone με τα downloadable iOS και Android Apps.

Περισσότερες πληροφορίες

Η προτεινόμενη τιμή για το RX-S601 είναι $ 649,95 - Αγορά από την Amazon