Πώς να κρύψετε όταν βρίσκεστε στο Facebook

Χρησιμοποιήστε το Facebook χωρίς να γνωρίζουν ορισμένοι άνθρωποι

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να αποκρύψετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο από χρήστες του Facebook . Μπορείτε είτε να τους περιορίσετε να συνομιλούν μαζί σας είτε να τις αποκλείσετε εντελώς.

Υπό κανονικές συνθήκες, χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, όλοι οι φίλοι που βλέπετε στην περιοχή συνομιλίας μπορούν επίσης να δουν ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε αυτές τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε μόνο μερικοί από αυτούς να μπορούν να δουν ότι είστε στο Facebook, ή μπορείτε να το κάνετε έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί.

Η διαφορά είναι ότι όταν κρύβετε κάποιον από τη συζήτηση , δεν εμποδίζετε πολλά, εκτός από την ικανότητά τους να βλέπουν ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και είστε έτοιμοι να συνομιλήσετε. Από την άλλη πλευρά, εάν αποκλείσετε τον χρήστη από το προφίλ σας στο Facebook, δεν θα είναι σε θέση να σας προσθέσει ως φίλο, να σας ειδοποιήσει, να σας προσκαλέσει σε ομάδες ή συμβάντα, να δείτε το χρονοδιάγραμμά σας ή να σας επισημάνει σε αναρτήσεις.

Συμβουλή: Μια άλλη επιλογή που δεν αποκρύπτει έναν φίλο από τη συζήτηση ή απενεργοποιεί την επαφή εντελώς, είναι απλά να κρύψει τις θέσεις του .

Πώς να κρύβετε ότι χρησιμοποιείτε το Facebook Chat

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συνομιλία για όλους τους φίλους σας, για κάποιους φίλους ή για όλους, εκτός από αυτούς που προσθέτετε στη λίστα. Να θυμάστε ότι αυτό θα εμποδίζει μόνο το χρήστη να σας στέλνει μηνύματα, να μην εμποδίζει την πρόσβασή του στο χρονικό σας πλαίσιο ή να σας προσθέτει ως φίλο (δείτε την επόμενη ενότητα).

  1. Με το Facebook ανοιχτό, παρατηρήστε την μεγάλη οθόνη συνομιλίας στη δεξιά πλευρά της σελίδας.
  2. Στο κάτω μέρος, δίπλα στο πεδίο κειμένου αναζήτησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο με γρανάζια μικρών επιλογών .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθετες ρυθμίσεις.
  4. Επιλέξτε την επιλογή που θέλετε να ενεργοποιήσετε:
    • Απενεργοποίηση συζήτησης για κάποιες μόνο επαφές: Πληκτρολογήστε το όνομα ενός ή περισσότερων φίλων από τους οποίους θέλετε να αποκρύψετε. Μόνο αυτές οι επαφές θα εμποδιστούν να συζητήσουν μαζί σας.
    • Απενεργοποίηση συνομιλίας για όλες τις επαφές εκτός από: Αυτό θα εμποδίσει όλους τους φίλους σας στο Facebook να σας δουν και να σας στείλουν μηνύματα μέσω chat. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε ονόματα σε αυτήν τη λίστα, έτσι ώστε μόνο αυτές οι επαφές να μπορούν να συνομιλήσουν μαζί σας.
    • Απενεργοποίηση συνομιλίας για όλες τις επαφές: Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να τερματίσετε όλες τις λειτουργίες συνομιλίας στο Facebook και να αποτρέψετε τους φίλους σας να συζητούν μαζί σας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Πώς να κρύψει εντελώς από κάποιον στο Facebook

Πραγματοποιήστε αυτήν την αλλαγή, ώστε κάποιος να αποκλείεται πλήρως από την πρόσβαση στη σελίδα σας, να στέλνει τα προσωπικά σας μηνύματα, να σας προσθέτει ως φίλο, να σας επισημαίνει σε αναρτήσεις κλπ. Ωστόσο, δεν τα αποκρύπτει από παιχνίδια, ομάδες που και οι δύο αποτελούν μέρος ή εφαρμογές.

Ανοίξτε την ενότητα Διαχείριση αποκλεισμού των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 4. Ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην άκρα δεξιά πλευρά του επάνω μενού Facebook (το ένα δίπλα στο εικονίδιο ερωτήματος ερωτήματος γρήγορης βοήθειας).
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Επιλέξτε Αποκλεισμός από το αριστερό μενού.
  4. Στην ενότητα Block Users, εισάγετε ένα όνομα ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο παρεχόμενο χώρο.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποκλεισμός .
  6. Στο νέο παράθυρο Block People που εμφανίζεται, βρείτε το σωστό άτομο που θέλετε να αποκρύψετε από το Facebook.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποκλεισμός δίπλα στο όνομά τους.
  8. Θα εμφανιστεί μια επιβεβαίωση. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αποκλεισμός < όνομα προσώπου > για να αποκλείσετε και να μην τις χρησιμοποιήσετε (αν είστε φίλοι του Facebook).

Μπορείτε να ξεμπλοκάρετε κάποιον επιστρέφοντας στο Βήμα 3 και επιλέγοντας το σύνδεσμο Unblock δίπλα στο όνομά τους.

Σημείωση : Εάν θέλετε να αποκλείσετε εφαρμογές, προσκλήσεις ή σελίδες, χρησιμοποιήστε αυτές τις αντίστοιχες περιοχές στην ίδια σελίδα Διαχείρισης αποκλεισμού για να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές.