Πώς να διαμορφώσετε ένα iPod

Δεδομένου ότι τα iPods είναι βασικά μεγάλοι σκληροί δίσκοι με ειδικό λογισμικό και οθόνη, ο σκληρός δίσκος στο iPod σας χρειάζεται να μορφοποιηθεί. Η μορφοποίηση είναι ουσιαστικά η διαδικασία προετοιμασίας της μονάδας δίσκου για να μιλήσετε στον υπολογιστή στον οποίο συνδέεται.

Ευτυχώς, συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μορφοποίηση του iPod. Η μορφοποίηση γίνεται αυτόματα κατά την πρώτη ρύθμιση του iPod σας . Εάν χρησιμοποιείτε το iPod σας με Mac, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνεται Mac formatted. Εάν το χρησιμοποιείτε με τα Windows, γίνεται μορφοποίηση των Windows.

Τι γίνεται όμως αν χρησιμοποιούσατε έναν υπολογιστή και απλά αγόρασα ένα Mac ή το αντίστροφο και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPod σας μαζί του; Στη συνέχεια θα πρέπει να διαμορφώσετε ξανά το iPod σας.

Επίσης, εάν διαθέτετε δύο υπολογιστές - ένα Windows και ένα Mac - και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPod σας και με τα δύο, ίσως χρειαστεί να επαναμορφώσετε το iPod σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Πριν καν σκεφτείτε να αναδιαμορφώσετε ένα iPod, βεβαιωθείτε διπλά ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes, επειδή η μορφοποίηση του iPod σημαίνει να σβήνετε τα πάντα πάνω σε αυτό και να το επαναφορτίζετε με τραγούδια, ταινίες κ.λπ.

Συμβατότητα Mac και PC

Αν έχετε iPod με Mac και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με υπολογιστή με Windows, θα πρέπει να το διαμορφώσετε ξανά. Εάν έχετε ένα iPod σε μορφή Windows και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με Mac, δεν θα το κάνετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν iPod και iPod Mac, ενώ τα Windows μπορούν να χρησιμοποιούν iPod μόνο σε Windows.

Πώς να μετατρέψετε iPod

Για να μπορέσετε να μετατρέψετε το iPod σε λειτουργία τόσο σε Mac όσο και σε PC, συνδέστε το iPod σας σε υπολογιστή Windows. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα στον τρόπο επαναφοράς του άρθρου iPod . Αυτό θα επαναφέρει το iPod σας και θα το διαμορφώσει για τα Windows.

Τώρα, επανασυνδέστε το iPod σας με τον υπολογιστή που περιέχει τη βιβλιοθήκη του iTunes. Η iTunes θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να διαγράψετε και να συγχρονίσετε το iPod. Αν πείτε ναι, αυτό θα ξανακοιτάξει τη βιβλιοθήκη iTunes στο iPod.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί επίσης να χρειαστεί κάποιος τρόπος να μετακινήσετε εύκολα τη βιβλιοθήκη του iTunes στον δεύτερο υπολογιστή. Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με το λογισμικό που αντιγράφει τα περιεχόμενα του iPod σας σε έναν υπολογιστή. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το λογισμικό αντιγραφής και δημιουργίας αντιγράφων iPod εδώ.

Έλεγχος μορφής iPod

Κάθε φορά που συγχρονίζετε το iPod σας, μπορείτε να ελέγξετε τη μορφή του. Στην οθόνη διαχείρισης iPod στο iTunes, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα στην κορυφή του παραθύρου δίπλα στην εικόνα του iPod. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι το "Format", το οποίο σας λέει πώς διαμορφώνεται το iPod σας.