Καθορισμός κίτρινου σημείου εξαπάτησης στη Διαχείριση συσκευών

Γιατί εμφανίζεται στο Device Manager ένα κίτρινο θαυμαστικό;

Δείτε ένα κίτρινο θαυμαστικό δίπλα σε μια συσκευή στη Διαχείριση συσκευών ; Μην ανησυχείτε, δεν είναι τόσο ασυνήθιστο και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τίποτα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους ένα κίτρινο θαυμαστικό θα μπορούσε να εμφανιστεί στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), μερικές πιο σοβαρές από άλλες, αλλά συνήθως μέσα στις ικανότητες κάποιου να επιδιορθώσει ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Τι είναι αυτό το κίτρινο σημείο εξαπάτησης στη Διαχείριση συσκευών;

Ένα κίτρινο θαυμαστικό δίπλα σε μια συσκευή στη Διαχείριση συσκευών σημαίνει ότι τα Windows έχουν εντοπίσει ένα πρόβλημα κάποιου είδους με αυτήν τη συσκευή.

Το κίτρινο θαυμαστικό αποτελεί ένδειξη της τρέχουσας κατάστασης μιας συσκευής και μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μια σύγκρουση πόρων συστήματος , ένα πρόβλημα οδηγού ή, ειλικρινά, σχεδόν οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Δυστυχώς, το ίδιο το κίτρινο σημάδι δεν σας δίνει καμία πολύτιμη πληροφορία, αλλά αυτό που κάνει κάνει επιβεβαιώνει ότι έχει συνδεθεί και συσχετιστεί με την συγκεκριμένη συσκευή κάτι που ονομάζεται κωδικός σφάλματος του Device Manager .

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί κωδικοί σφάλματος DM, και αυτοί που υπάρχουν είναι αρκετά σαφείς και απλοί. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι οποιοδήποτε πρόβλημα συμβαίνει με το υλικό ή με την ικανότητα των Windows να δουλεύει με το υλικό, θα έχετε τουλάχιστον μια σαφή κατεύθυνση για το τι πρέπει να κάνετε.

Έτσι, προτού να μπορέσετε να διορθώσετε ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα συμβαίνει, θα πρέπει να δείτε αυτόν τον ειδικό κώδικα, να καθορίσετε τι αναφέρεται και, στη συνέχεια, να αντιμετωπίσετε τα σχετικά προβλήματα.

Η προβολή του κωδικού σφάλματος του Device Manager που δημιουργήθηκε για οποιοδήποτε κομμάτι υλικού είναι πολύ εύκολο να γίνει. Απλά πηγαίνετε στις ιδιότητες της συσκευής και στη συνέχεια διαβάστε τον κώδικα στην περιοχή κατάστασης συσκευής .

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών για τις πλήρεις οδηγίες, ειδικά αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την καταγραφή του κωδικού.

Μόλις μάθετε ποιος είναι ο συγκεκριμένος κωδικός σφάλματος, μπορείτε στη συνέχεια να ανατρέξετε στη λίστα των κωδικών σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Συνήθως, αυτό σημαίνει εύρεση του κώδικα σε αυτήν τη λίστα και στη συνέχεια παρακολούθηση οποιωνδήποτε συγκεκριμένων πληροφοριών αντιμετώπισης προβλημάτων που έχουμε στη διάθεσή μας, ειδικά για αυτό το σφάλμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εικονίδια σφάλματος στη Διαχείριση συσκευών

Εάν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο δείκτης αυτός δεν είναι ένα κίτρινο θαυμαστικό. είναι πραγματικά ένα μαύρο θαυμαστικό σε κίτρινο φόντο, παρόμοιο με το σύμβολο προσοχής στην εικόνα αυτής της σελίδας. Το κίτρινο φόντο έχει σχήμα τρίγωνο στα λειτουργικά συστήματα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista και έναν κύκλο στα Windows XP .

Συχνά ζητάμε επίσης το "κίτρινο ερωτηματικό" στη Διαχείριση Συσκευών. Το κίτρινο ερωτηματικό δεν εμφανίζεται ως προειδοποιητική ένδειξη, αλλά ως εικονίδιο συσκευής πλήρους μεγέθους. Το κίτρινο ερωτηματικό εμφανίζεται όταν εντοπιστεί μια συσκευή αλλά δεν έχει εγκατασταθεί. Μπορείτε σχεδόν να λύσετε αυτό το πρόβλημα ενημερώνοντας τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή .

Υπάρχει επίσης ένα πράσινο ερωτηματικό που μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά μόνο στα Windows Millennium Edition (ME), μια έκδοση των Windows που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2000 και σχεδόν κανείς δεν έχει εγκαταστήσει πια.