Λήψη Siri εργασίας στο Mac σας

"Siri, μου λέει ένα αστείο", και άλλα χρήσιμα κόλπα

Από την κυκλοφορία του macOS Sierra , η Apple έχει συμπεριλάβει τον ολοένα και δημοφιλέστερο ψηφιακό βοηθό Siri από συσκευές iOS. Τώρα η Siri περιμένει στα φτερά για να είναι και ο βοηθός μας για τους χρήστες Mac.

Ενώ το Siri περιλαμβάνεται στο macOS, δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και απαιτεί να κάνετε μικρή προσπάθεια για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Siri. Αυτό έχει νόημα για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων με το Siri

Από την άποψη της ασφάλειας, η Siri χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που βασίζονται στον σύννεφο της Apple για να εκτελεί πολλές από τις βασικές της λειτουργίες.

Πολλές εταιρείες έχουν ρητές πολιτικές σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud, ειδικά για να εμποδίσουν τα εταιρικά μυστικά να καταλήγουν στο σύννεφο, όπου η εταιρεία δεν έχει κανένα έλεγχο πάνω τους. Ακόμα κι αν δεν εργάζεστε για μια εταιρεία που ανησυχεί για τα μυστικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Siri θα φορτώνει δεδομένα στο σύννεφο για να σας βοηθήσει να απαντήσετε σε ερωτήσεις που μπορείτε να ρωτήσετε.

Όταν χρησιμοποιείτε το Siri, τα πράγματα που λέτε καταγράφονται και αποστέλλονται στην πλατφόρμα του cloud της Apple, η οποία στη συνέχεια επεξεργάζεται το αίτημα. Προκειμένου να διεκπεραιωθεί σωστά το ερώτημα, ο Siri πρέπει να γνωρίζει αρκετά για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων σας, του ψευδωνύμου, των ονομάτων των φίλων σας και των ψευδώνυμων, των ατόμων στη λίστα επαφών σας και των συναντήσεων στο ημερολόγιό σας. Αυτό επιτρέπει στη Siri να απαντήσει σε προσωπικές ερωτήσεις, όπως πότε είναι τα γενέθλια της αδερφής μου ή πότε μπαίνει ο μπαμπάς ξανά στην αλιεία.

Το Siri μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση πληροφοριών για το Mac σας, όπως το Siri, δείξτε μου αρχεία που έχω εργαστεί αυτήν την εβδομάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Siri εκτελεί τις αναζητήσεις τοπικά στον Mac σας και δεν αποστέλλονται δεδομένα στην πλατφόρμα cloud της Apple.

Με την κατανόηση των βασικών αρχών του Siri ιδιωτικού απορρήτου και ασφάλειας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Siri. Αν ναι, διαβάστε την παρακάτω.

Ενεργοποιώντας το Siri στο Mac σας

Το Siri χρησιμοποιεί ένα παράθυρο προτιμήσεων για τον έλεγχο των βασικών χαρακτηριστικών του , συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του Siri.

Το Siri έχει επίσης ένα εικονίδιο στην αποβάθρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το ενεργοποιήσει γρήγορα. εάν το Siri είναι ήδη ενεργοποιημένο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο για να δηλώσετε ότι πρόκειται να μιλήσετε με το Siri.

Θα πάμε κατευθείαν στο παράθυρο προτιμήσεων Siri για να μετατρέψουμε αρχικά το Siri, επειδή περιλαμβάνει επίσης πολλές από τις επιλογές του Siri, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες από την εικόνα του Siri στην αποβάθρα.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος" που ανοίγει, επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Siri.
  3. Για να ενεργοποιήσετε το Siri, τοποθετήστε ένα σημάδι στο κουτί με την ένδειξη Enable Siri.
  4. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο σας προειδοποιεί ότι η Siri στέλνει πληροφορίες στην Apple. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση Siri για να συνεχίσετε.

Επιλογές Siri

Το Siri ασχολείται με διάφορες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε από το παράθυρο προτιμήσεων Siri. Ένα από τα πρώτα πράγματα που σας προτείνω είναι να τοποθετήσετε ένα σημάδι στην επιλογή Show Siri in Bar Menu . Αυτό θα σας δώσει ένα δεύτερο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε κλικ για να φέρει επάνω Siri.

Η προεπιλογή είναι να κρατάτε ταυτόχρονα τα πλήκτρα εντολών και διαστήματος.

Κάτι τέτοιο αναγκάζει το Siri να εμφανιστεί στο άνω δεξί κορνέ και να ρωτήσει «Τι μπορώ να σας βοηθήσω;» Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας συντόμευση πληκτρολογίου .

Θυμηθείτε, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Siri στο Dock ή στο στοιχείο Siri στη γραμμή μενού για να ενεργοποιήσετε το Siri.

Τι μπορεί να κάνει η Siri για εσάς;

Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε το Siri και να ρυθμίσετε τις επιλογές Siri, τίθεται το ερώτημα, τι μπορεί να κάνει ο Siri για σας;

Το Siri μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά το καλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι από τη στιγμή που ο Mac είναι ικανός για multitasking, δεν χρειάζεται να σταματήσετε αυτό που κάνετε για να αλληλεπιδράσετε με το Siri. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Siri μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ σαν το Siri στο iPhone. Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri πληροφορίες για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως ο καιρός για σήμερα, οι χρόνοι που προβάλλονται σε κοντινά θέατρα, οι συναντήσεις και οι υπενθυμίσεις που πρέπει να δημιουργήσετε ή οι απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, όπως ποιος εφευρέθηκε το corndog;

Το Siri στο Mac έχει μερικά επιπλέον κόλπα επάνω στο μανίκι του, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εκτέλεσης τοπικών αναζητήσεων αρχείων. Ακόμη καλύτερα, τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που εμφανίζονται στο παράθυρο Siri μπορούν να μεταφερθούν στην επιφάνεια εργασίας ή στον πίνακα Ειδοποιήσεις , για γρήγορη πρόσβαση αργότερα.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Το Siri μπορεί να λειτουργήσει με πολλές από τις προτιμήσεις του συστήματος, επιτρέποντάς σας να διαμορφώσετε το Mac μέσω Siri. Το Siri μπορεί να αλλάξει την ένταση του ήχου και τη φωτεινότητα της οθόνης, καθώς και πολλές από τις επιλογές προσβασιμότητας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για τις βασικές συνθήκες Mac, όπως το διαθέσιμο ελεύθερο χώρο στη μονάδα δίσκου.

Το Siri συνεργάζεται επίσης με πολλές από τις εφαρμογές της Apple, επιτρέποντάς σας να εκκινήσετε εφαρμογές λέγοντας πράγματα όπως Open Mail, Play (τραγούδι, καλλιτέχνης, άλμπουμ), ακόμα και να ξεκινήσετε μια κλήση με το FaceTime. Απλώς πείτε, FaceTime με τη Mary ή όποιον θέλετε να καλέσετε. Κάνοντας αυτή την κλήση FaceTime με τη Μαρία είναι ένα καλό παράδειγμα γιατί ο Siri πρέπει να ξέρει πολλές πληροφορίες για εσάς. Πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η Μαρία και πώς να της κάνει μια κλήση FaceTime (με το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου).

Το Siri μπορεί επίσης να είναι ο γραμματέας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Αν έχετε συνδέσει το Mac με τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σας, όπως το Twitter ή το Facebook , μπορείτε να πείτε στο Siri το "Tweet" και στη συνέχεια να το ακολουθήσετε με το περιεχόμενο που θέλετε να στείλετε στο Twitter. Τα ίδια έργα για το Facebook. απλά πείτε "Δημοσίευση στο Facebook", ακολουθούμενο από αυτό που θέλετε να πείτε.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή του τι μπορεί να κάνει το Siri στο Mac. Η Apple κυκλοφορεί ένα API Siri που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν χρήση του Siri, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Mac App Store για να ανακαλύψετε όλες τις νέες χρήσεις για το Siri στο Mac σας.