Χρησιμοποιήστε το παράθυρο προτιμήσεων για να προσαρμόσετε τη βάση

Η αποβάθρα του Mac μπορεί να είναι Cajoled για να καλύψει τις ανάγκες σας

Το Dock είναι ένα από τα μεγάλα οργανωτικά εργαλεία της Mac. Χρησιμεύει ως εκκινητής εφαρμογών καθώς επίσης και ως τρόπος γρήγορης πρόσβασης σε φακέλους και έγγραφα που χρησιμοποιούνται συνήθως. Ήταν γύρω από όχι μόνο από την αρχή του OS X, αλλά και ήταν μέρος του NeXTSTEP και του OpenStep, του λειτουργικού συστήματος που ανέπτυξε ο Steve Jobs μετά την έξοδο από την Apple το 1985.

Το Dock εμφανίζεται ως μια σειρά από εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης του Mac σας. Χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων Dock , μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος του Dock και να κάνετε τα εικονίδια μεγαλύτερα ή μικρότερα. αλλάξτε την τοποθεσία του Dock στην οθόνη σας. ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα εφέ κίνησης όταν ανοίγετε ή ελαχιστοποιείτε εφαρμογές και παράθυρα και ελέγχετε την ορατότητα του Dock.

Εκκινήστε το παράθυρο προτιμήσεων dock

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέξτε 'System Preferences' από το μενού της Apple .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Dock στο παράθυρο " Προτιμήσεις συστήματος" . Το εικονίδιο Dock βρίσκεται συνήθως στην πρώτη σειρά.

Θα ανοίξει το παράθυρο παραθύρου προτιμήσεων Dock, εμφανίζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία ελέγχου για την προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας του Dock. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε όλους τους ελέγχους. Δεν μπορείτε να βλάψετε τίποτα, παρόλο που είναι δυνατό να φτιάξετε το Dock τόσο μικρό που είναι δύσκολο να το δείτε ή να χρησιμοποιήσετε. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού της Apple για να επιστρέψετε στο παράθυρο προτιμήσεων Dock και να επαναφέρετε το μέγεθος του Dock.

Δεν υπάρχουν όλες οι επιλογές Dock που αναφέρονται παρακάτω σε κάθε έκδοση του OS X ή macOS

Προσαρμόστε το Dock

Κάντε τις επιλογές σας και δοκιμάστε τις. Εάν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει το πώς λειτουργεί κάτι, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο παράθυρο προτιμήσεων Dock και να το αλλάξετε ξανά. Το παράθυρο προτιμήσεων dock είναι μόνο η αρχή του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε το Dock. Ρίξτε μια ματιά στις πρόσθετες μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.