Πώς να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows Vista

Επαναφορά των εντολών των κωδικών πρόσβασης των Windows Vista

Ναι, είναι δυνατό να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows Vista . Όχι μόνο είναι δυνατό, ούτε και αυτό είναι δύσκολο.

Ένας δίσκος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Βήμα 12, είναι ο μόνος "εγκεκριμένος" τρόπος για να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows Vista, αλλά το κόλπο που περιγράψαμε παρακάτω είναι σχετικά εύκολο να γίνει και να λειτουργεί σχεδόν κάθε φορά.

Εκτός από αυτό το τέχνασμα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι επαναφοράς ή ανάκτησης ενός ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης των Windows Vista, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου λογισμικού αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης . Δείτε ξέχασα τον κωδικό μου για τα Windows Vista! Τι μπορώ να κάνω? για μια πλήρη λίστα δυνατοτήτων.

Δείτε τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασης των Windows Vista αν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας και απλά θέλετε να τον αλλάξετε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows Vista:

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Χρειάζεται συνήθως περίπου 45 λεπτά για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows Vista με αυτόν τον τρόπο

Πώς να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows Vista

  1. Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης των Windows Vista στη μονάδα οπτικού δίσκου και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε από ένα CD, DVD ή BD Disc αν χρειάζεστε βοήθεια.
    1. Σημείωση: Αν δεν μπορείτε να βρείτε ή ποτέ δεν έχετε ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows Vista, είναι εντάξει να δανειστείτε κάποιον άλλο. Δεν πρόκειται να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows Vista ή να κάνετε οτιδήποτε παραβιάζει τη σύμβαση άδειας χρήσης της εταιρείας σας ή της φίλης σας με τη Microsoft.
  2. Περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη Εγκατάσταση των Windows και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    1. Συμβουλή: Εάν τα Windows Vista ξεκινήσουν κανονικά ή δεν βλέπετε αυτή την οθόνη, ο υπολογιστής σας πιθανώς εκκινήθηκε από το σκληρό δίσκο αντί του δίσκου Vista. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να προσπαθήσετε ξανά ή για να δείτε το φροντιστήριο εκκίνησης με το οποίο είμαι συνδεδεμένος στο πρώτο βήμα παραπάνω για περισσότερη βοήθεια.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επισκευή του υπολογιστή σας , που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου, πάνω από την ειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων της Microsoft.
    1. Περιμένετε έως ότου η εγκατάσταση των Windows Vista βρίσκεται στον υπολογιστή σας.
  4. Μόλις εντοπιστεί η εγκατάσταση των Windows Vista, αναζητήστε το γράμμα μονάδας δίσκου που σημειώνεται στη στήλη Θέση .
    1. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows Vista θα εμφανίζουν το C: αλλά μερικές φορές θα είναι D:. Ό, τι μπορεί να είναι, να το θυμάστε ή να το σημειώσετε.
  1. Από τη λίστα του λειτουργικού συστήματος , πιθανώς μόνο από μία καταχώρηση, επισημάνετε τα Windows Vista και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . Θα ανοίξουν οι επιλογές αποκατάστασης συστήματος .
  2. Επιλέξτε Γραμμή εντολών από τη λίστα εργαλείων ανάκτησης.
  3. Στη γραμμή εντολών , πληκτρολογήστε τις ακόλουθες δύο εντολές , με αυτή τη σειρά, πατώντας Enter μετά από κάθε γραμμή για να την εκτελέσετε: αντιγράψτε c: \ windows \ system32 \ utilman.exe c: \ copy c: \ windows \ system32 \ cmd.exe c: \ windows \ system32 \ utilman.exe Απάντηση Ναι στην ερώτηση Overwrite που σας ζητείται μετά την εκτέλεση της δεύτερης εντολής.
    1. Σημαντικό: Εάν τα Windows Vista είναι εγκατεστημένα σε μια μονάδα διαφορετική από τη μονάδα C: κάτι που προσδιορίσατε στο Βήμα 4 παραπάνω, αλλάξτε τις τέσσερις εμφανίσεις του c: στις δύο παραπάνω εντολές με ό, τι γράμμα της μονάδας δίσκου θα έπρεπε να είναι.
  4. Καταργήστε το δίσκο των Windows Vista και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.
    1. Περιμένετε τα Windows να εκκινήσουν στην οθόνη σύνδεσης Vista.
  5. Στην οθόνη σύνδεσης των Windows Vista, κοιτάξτε την κάτω αριστερή γωνία για ένα εικονίδιο με σχήμα πίτας. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο .
  6. Τώρα που η Command Prompt είναι ανοιχτή, χρησιμοποιήστε την εντολή net user όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά αντικαταστήστε το myuser με το όνομα χρήστη και το νέο password σας με τον κωδικό που θέλετε να ορίσετε: net user myuser newpassword Για παράδειγμα, θα μπορούσα να κάνω κάτι παρόμοιο: net user tim d0nth @ km3 Συμβουλή: Βάλτε διπλά εισαγωγικά γύρω από το όνομα χρήστη σας αν περιλαμβάνει κενά. Για παράδειγμα: ο καθαρός χρήστης "Tim Fisher" d0nth @ km3 .
  1. Κλείστε το παράθυρο "Γραμμή εντολών" και συνδεθείτε με τον νέο κωδικό πρόσβασής σας!
  2. Τώρα που είστε πίσω, δημιουργήστε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows Vista . Μόλις έχετε ένα από αυτά, ποτέ δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χάσετε το δρόμο σας ξανά.
  3. Τέλος, σας συνιστώ να αντιστρέψετε τις αλλαγές που κάνατε για να κάνετε αυτό το έργο τέχνασμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε, αλλά αν δεν το κάνετε, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας της Vista στην οθόνη σύνδεσης.
    1. Για να αναιρέσετε τα πάντα, εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας - ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται όπως τον επαναφέρατε στο Βήμα 10, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 6 ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω. Από τη γραμμή εντολών , εκτελέστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας ξανά: αντιγράψτε c: \ utilman.exe c: \ windows \ system32 \ utilman.exe Απαντήστε Ναι όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την αντικατάσταση του utilman.exe .

Δεν χρησιμοποιείτε τα Windows Vista;

Μπορείτε να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows χρησιμοποιώντας αυτό το χρηματικό τέχνασμα και σε άλλες εκδόσεις των Windows, αλλά η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική.

Δείτε τον τρόπο επαναφοράς ενός κωδικού πρόσβασης των Windows 8 ή τον τρόπο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows 7 για τους οδηγούς μας σχετικά με την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης των Windows σε εκείνες τις εκδόσεις των Windows.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επαναφορά του κωδικού σας για το Vista, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.