Πώς να διαγράψετε λογαριασμούς χρηστών στα Windows 7

Σε ένα σπίτι ή γραφείο πολλών χρηστών με ένα μόνο υπολογιστή, όλοι αγαπούν να έχουν δικό τους προσωπικό χώρο γραφείου. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν ξεχωριστά τα έγγραφα, τις εικόνες, τα βίντεο και τη μουσική τους. Κάθε τόσο συχνά, ωστόσο, πρέπει να απαλλαγείτε από έναν χρήστη. Ίσως κάποιος να φύγει από το γραφείο και δεν χρειάζεται πλέον το λογαριασμό του. Τα κενά κενού μπορεί να θέλουν να ξεκαθαρίσουν χώρο στο σκληρό δίσκο τους τώρα που τα παιδιά είναι στο κολέγιο. Όποια και αν είναι η αιτία, μπορείτε να διαγράψετε τους λογαριασμούς χρήστη που δεν χρειάζεστε πλέον.

01 του 06

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν τη διαγραφή

Getty Images

Εάν είναι δυνατόν, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε πριν να διαγράψετε ένα λογαριασμό είναι να ελέγξετε με το χρήστη για να δείτε εάν έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των προσωπικών αρχείων τους. Πριν διαγράψετε έναν λογαριασμό χρήστη, θα έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τα αρχεία του χρήστη. Αλλά μόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε ένα χειροκίνητο back-up αυτών των αρχείων χρηστών πρώτα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να διαγράψετε έναν λογαριασμό χρήστη και να πάρετε μαζί του τη μουσική ή τις φωτογραφίες αυτού του ατόμου. Αν δεν έχουν υποστηρίξει κάτι, ζητήστε τα στοιχεία σύνδεσης - ή δημιουργήστε ένα δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης μπροστά από το χρόνο - και στη συνέχεια αντιγράψτε όλους τους σημαντικούς φακέλους λογαριασμών χρηστών σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή κάρτα SD υψηλής χωρητικότητας.

Μόλις γίνει αυτό. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαγραφή αυτού του λογαριασμού.

02 του 06

Ανοίξτε το Εργαλείο Λογαριασμών Χρήστη

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου.

Τώρα που έχουμε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων από αυτόν τον λογαριασμό χρήστη, ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς να το διαγράψουμε.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πίνακας ελέγχου στη δεξιά πλευρά (εικονίζεται εδώ, κυκλωμένο με κόκκινο χρώμα).

03 του 06

Άνοιγμα λογαριασμών χρηστών

Άνοιγμα λογαριασμών χρηστών.

Μόλις ανοίξει ο Πίνακας ελέγχου, επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών . Αυτό θα προκαλέσει άνοιγμα ενός δεύτερου παραθύρου. Τώρα, στο παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών, κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών .

04 του 06

Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε

Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε.

Θα εμφανιστεί μια λίστα λογαριασμών χρηστών με τα αντίστοιχα εικονίδια προφίλ τους. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε (Σε αυτό το παράδειγμα, επιλέγεται το Elwood Blues). Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή του λογαριασμού από τις διάφορες επιλογές στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Λογαριασμοί χρηστών.

05 του 06

Επιβεβαιώστε τη διατήρηση ή τη διαγραφή των αρχείων του χρήστη

Διατήρηση ή διαγραφή αρχείων χρήστη.

Σε αυτό το σημείο, τα Windows 7 θα σας ρωτήσουν εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να διαγράψετε τα αρχεία χρηστών που σχετίζονται με αυτόν τον λογαριασμό. Εάν προηγουμένως έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων αυτών, μπορείτε να επιλέξετε να τα διαγράψετε τώρα. Εάν δεν ανησυχείτε για το χώρο του σκληρού δίσκου - και εξακολουθείτε να μιλάτε με τον κάτοχο του λογαριασμού - ίσως θέλετε να διατηρήσετε τα αρχεία ως δευτερεύοντα αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό μπορεί να φαίνεται περιττό αφού έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων στο παρελθόν, αλλά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας προσωπικών αρχείων είναι θέμα απολύσεων .

Εν πάση περιπτώσει, στο παράδειγμά μας με τον Elwood, διαγράφουμε τη δουλειά του, επειδή δεν περιμένουμε να δουλεύει ξανά σε αυτόν τον υπολογιστή (ίσως ο φανταστικός μας χρήστης είχε πιαστεί να πάρει πάρα πολλά στυλό από την εργασία ή ίσως απλώς εγκατέλειψε για να πάρει εργασία στο Χόλιγουντ. Εσείς αποφασίζετε.).

Σημειώστε ότι στην τελική οθόνη (που εμφανίζεται εδώ) μπορούμε να δούμε ότι ο λογαριασμός έχει διαγραφεί αφού δεν εμφανίζεται πλέον. Η παρουσία του Elwood σε αυτόν τον υπολογιστή είναι πλέον ιστορικό.

06 του 06

Σκεφτείτε μπροστά

Χρησιμοποιείται με την άδεια της Microsoft.

Η διαγραφή των λογαριασμών χρηστών είναι αρκετά εύκολη, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε τον κόπο να το κάνετε αυτό, σκέπτοντας μπροστά λίγο. Εάν, για παράδειγμα, δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό χρήστη για έναν επισκέπτη στο σπίτι, μια καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία λογαριασμού guest των Windows 7.

Ο λογαριασμός guest είναι κρυφός από προεπιλογή, αλλά είναι εύκολο να τον ενεργοποιήσετε μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Το μεγάλο πράγμα για τον λογαριασμό επισκεπτών στα Windows 7 είναι ότι έχει μόνο τα πιο βασικά δικαιώματα και περιορίζει τους χρήστες του από τυχαία μπέρδεμα στον υπολογιστή σας.

Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το σεμινάριο μας " Πώς να χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς επισκεπτών στα Windows 7 ".

Οποιοδήποτε είδος λογαριασμού χρησιμοποιείτε στα Windows 7 για να απαλλαγείτε από αυτά (ή να το απενεργοποιήσετε, στην περίπτωση του λογαριασμού επισκεπτών) είναι μια αρκετά απλή και απλή διαδικασία.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.