Πώς να διορθώσετε τα λείπει Hal.dll σφάλματα στα Windows XP

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για λείπουν τα σφάλματα Hal.dll στα Windows XP

Αιτίες του σφάλματος "λείπει ή διεφθαρμένο hal.dll" περιλαμβάνουν, φυσικά, ένα κατεστραμμένο αρχείο hal.dll DLL ή ένα αρχείο hal.dll που έχει διαγραφεί ή μετακινηθεί από τον προορισμό του.

Πρόσθετες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ένα κατεστραμμένο ή λείπει αρχείο boot.ini ή ενδεχομένως ένα σκληρό δίσκο που έχει υποστεί βλάβη.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να παρουσιαστεί το σφάλμα "missing or corrupt hal.dll", με την πρώτη λίστα να είναι η πιο συνηθισμένη:

Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows επειδή το ακόλουθο αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο: \ system32 \ hal.dll. Επανατοποθετήστε ένα αντίγραφο του παραπάνω αρχείου. \ System32 \ Hal.dll λείπει ή είναι κατεστραμμένο: Παρακαλούμε επανεγκαταστήστε ένα αντίγραφο του παραπάνω αρχείου. Δεν είναι δυνατή η εύρεση του \ Windows \ System32 \ hal.dll Δεν είναι δυνατή η εύρεση hal.dll

Το λάθος DLL των Windows DLL "Missing or corrupt" εμφανίζεται λίγο μετά την πρώτη εκκίνηση του υπολογιστή. Τα Windows XP δεν έχουν φορτωθεί πλήρως όταν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Hal.dll στα Windows 10, 8, 7 & amp; Μακρινή θέα

Άλλα λειτουργικά συστήματα των Windows, όπως τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 και τα Windows Vista , ενδέχεται επίσης να παρουσιάσουν σφάλματα hal.dll, αλλά οι αιτίες είναι τόσο διαφορετικές ώστε να αποτελούσαν έναν εντελώς διαφορετικό οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων: Πώς να διορθώσετε τα λάθη Hal.dll στα Windows 7, 8, 10 και Vista .

Πώς να διορθώσετε τα λάθη Hal.dll

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Είναι πιθανό ότι το λάθος hal.dll θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα.
    1. Σημείωση: Εφόσον εμφανίζονται τα σφάλματα hal.dll προτού φορτωθούν πλήρως τα Windows XP, δεν είναι δυνατή η σωστή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Αντ 'αυτού, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επανεκκίνησης οτιδήποτε αν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό.
  2. Ελέγξτε για σωστή σειρά εκκίνησης στο BIOS . Ενδέχεται να δείτε το σφάλμα hal.dll εάν η σειρά εκκίνησης στο BIOS εξετάζει πρώτα έναν σκληρό δίσκο διαφορετικό από τον κύριο σκληρό σας δίσκο. Το σφάλμα εμφανίζεται επειδή ο άλλος σκληρός δίσκος δεν διαθέτει αρχείο που ονομάζεται hal.dll.
    1. Σημείωση: Αν αλλάξατε πρόσφατα την εντολή εκκίνησης ή πρόσφατα λάβατε λάθος στο BIOS, αυτό μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημά σας.
  3. Εκτελέστε την Επαναφορά Συστήματος των Windows XP από μια γραμμή εντολών . Εάν αυτό δεν λειτουργεί ή λαμβάνετε το μήνυμα λάθους hal.dll προτού μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  4. Επιδιορθώστε ή αντικαταστήστε το αρχείο boot.ini . Αυτό θα λειτουργήσει αν η αιτία του προβλήματος είναι στην πραγματικότητα το αρχείο boot.ini των Windows XP και όχι το αρχείο hal.dll, το οποίο συχνά συμβαίνει συχνά.
    1. Σημείωση: Εάν η επιδιόρθωση του boot.ini διορθώνει το πρόβλημα hal.dll αλλά το πρόβλημα επανεμφανίζεται μετά την επανεκκίνηση και έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα τον Internet Explorer 8 στα Windows XP, απεγκαταστήστε το IE8 . Σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση, το IE8 θα μπορούσε να είναι η κύρια αιτία του προβλήματός σας hal.dll.
  1. Γράψτε ένα νέο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος στο διαμέρισμα συστήματος των Windows XP . Εάν ο τομέας εκκίνησης διαμερίσματος έχει καταστραφεί ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ενδέχεται να λάβετε το σφάλμα hal.dll.
  2. Ανακτήστε τα δεδομένα από οποιονδήποτε κακό τομέα στον σκληρό σας δίσκο . Εάν το φυσικό μέρος του σκληρού σας δίσκου που αποθηκεύει οποιοδήποτε τμήμα του αρχείου hal.dll έχει καταστραφεί, είναι πιθανό να δείτε τέτοια σφάλματα.
  3. Επαναφέρετε το αρχείο hal.dll από το CD των Windows XP . Εάν το αρχείο hal.dll είναι πραγματικά η αιτία του προβλήματος, η επαναφορά του από το αρχικό CD των Windows XP μπορεί να κάνει το τέχνασμα.
  4. Εκτελέστε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows XP . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα πρέπει να αντικαθιστά όλα τα αρχεία που λείπουν ή έχουν καταστραφεί. Συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων αν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα.
  5. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows XP . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα καταργήσει πλήρως τα Windows XP από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή.
    1. Σημείωση: Ενώ αυτό σχεδόν σίγουρα θα επιλύσει οποιαδήποτε λάθη hal.dll, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι όλα τα δεδομένα σας πρέπει να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και στη συνέχεια να αποκαθίστανται αργότερα.
    2. Σημαντικό: Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας για να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, θα πρέπει να καταλάβετε ότι θα τα χάσετε όλα εάν συνεχίσετε με μια καθαρή εγκατάσταση των Windows XP.
  1. Δοκιμάστε το σκληρό δίσκο . Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής εγκατάστασης από το τελευταίο βήμα, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα ζήτημα υλικού με το σκληρό σας δίσκο, αλλά θα θέλετε να το ελέγξετε για να είστε σίγουροι.
    1. Εάν η μονάδα αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας, αντικαταστήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και στη συνέχεια ολοκληρώστε μια "νέα" εγκατάσταση των Windows XP .

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να με ενημερώσετε για τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυση του hal DLL "Missing or corrupt".

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε τον εαυτό σας αυτό το πρόβλημα hal.dll, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.