Τρόπος επαναφοράς του αρχείου Hal.dll Από το CD των Windows XP

Αντιμετώπιση σφάλματος Hal.dll στα Windows XP χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console)

Το αρχείο hal.dll είναι ένα κρυφό αρχείο που χρησιμοποιείται από τα Windows XP για επικοινωνία με το υλικό του υπολογιστή σας. Το Hal.dll μπορεί να καταστραφεί, να καταστραφεί ή να διαγραφεί για διάφορους λόγους και συνήθως έρχεται σε γνώση σας από το μήνυμα λάθους "missing or corrupt hal.dll" .

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να επαναφέρετε το αρχείο hal.dll που έχει καταστραφεί / καταστραφεί ή λείπει από το CD των Windows XP χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) .

Τρόπος επαναφοράς του αρχείου Hal.dll από δίσκο των Windows XP

Η επαναφορά του hal.dll από το CD των Windows XP είναι μια εύκολη διαδικασία η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 15 λεπτά.

  1. Εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP .
  2. Όταν φτάσετε στη γραμμή εντολών (που περιγράφεται λεπτομερώς στο βήμα 6 του παραπάνω συνδέσμου), πληκτρολογήστε τα παρακάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Enter :
    1. expand d : \ i386 \ hal.dl_ c: \ windows \ system32 Χρησιμοποιώντας την εντολή expand, όπως φαίνεται παραπάνω, το d αντιπροσωπεύει το γράμμα μονάδας δίσκου που αντιστοιχεί στη μονάδα οπτικού δίσκου που βρίσκεται το CD σας των Windows XP. σύστημα θα μπορούσε να εκχωρήσει ένα διαφορετικό γράμμα. Επίσης, το παράθυρο C: \ αντιπροσωπεύει τη μονάδα δίσκου και το φάκελο στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows XP. Και πάλι, αυτό συμβαίνει συχνά, αλλά το σύστημά σας μπορεί να είναι διαφορετικό.
    2. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει προσοχή στο χώρο που ανήκουν στην εντολή αυτή. Η εντολή "επέκταση" είναι από μόνη της και έτσι χρειάζεται ένας χώρος πριν από την είσοδο στη διαδρομή προς τη μονάδα οπτικού δίσκου. Το ίδιο ισχύει και για την \ system32 \ path της μονάδας δίσκου c - βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας χώρος πριν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε C.
  3. Εάν σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε το αρχείο, πατήστε το πλήκτρο Y.
  4. Καταργήστε το CD των Windows XP, πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή σας.
    1. Υποθέτοντας ότι ένα λείπει ή διεφθαρμένο αρχείο hal.dll ήταν το μοναδικό σας ζήτημα, τα Windows XP πρέπει τώρα να ξεκινήσουν κανονικά.

Σημείωση: Τα σφάλματα Hall.dll μπορούν να προκύψουν όχι μόνο στα Windows XP, αλλά και στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista . Ωστόσο, τα λάθη hall.dll που βρέθηκαν σε νεότερες εκδόσεις των Windows είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός διαφορετικού προβλήματος. Δείτε το πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Hal.dll στα Windows 7, 8, 10 και Vista, εάν το σφάλμα hall.dll δεν συμβαίνει στα Windows XP.

Τι να κάνετε εάν δεν διαθέτετε μονάδα δίσκου

Εάν η μονάδα δίσκου δεν λειτουργεί ή για κάποιο λόγο λείπει εξ ολοκλήρου, μπορείτε ακόμα να αντιγράψετε το αρχείο hal.dll στη σωστή θέση στη μονάδα δίσκου C. Η μόνη προειδοποίηση εδώ είναι ότι, φυσικά, πρέπει να έχετε το αρχείο hal.dll αποθηκευμένο κάπου αλλού, όπως σε μια δισκέτα.

Σημαντικό: Κάποιες πηγές θα σας πει ότι είναι εντάξει να κατεβάσετε αρχεία DLL όπως hal.dll από πηγές στο διαδίκτυο, αλλά δεν το συνιστούμε . Όπως είναι εύκολο, το αρχείο DLL μπορεί να μολυνθεί από ιό, να είναι ξεπερασμένο ή απλά να μην είναι το αρχικό αρχείο και μπορεί να σας προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή για να αντιγράψετε το hal.dll από το δίσκο XP σε μια δισκέτα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια δισκέτα, πρέπει πρώτα να τη μορφοποιήσετε και να την κάνετε εκκίνηση και, στη συνέχεια, φυσικά να την ξεκινήσετε αλλάζοντας τη σειρά εκκίνησης στο BIOS . Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη μορφοποίηση της δισκέτας σε XP, υπάρχουν οδηγίες σε αυτό το κομμάτι υπολογιστή Hope.

Μόλις εκκινήσετε τη δισκέτα, χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να αντιγράψετε το αρχείο hal.dll στη μονάδα δίσκου C :

αντιγράψτε ένα: \ hal.dll c: \ windows \ system32

Σημείωση: Και πάλι, όπως διαβάζετε παραπάνω, αυτά τα γράμματα μονάδας δίσκου ενδέχεται να είναι μοναδικά ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας έχει ρυθμιστεί, αλλά συνήθως οι μονάδες A και C είναι δεσμευμένες για τη μονάδα δισκέτας και τη μονάδα δίσκου των Windows, αντίστοιχα.