Πώς να ανοικοδομήσετε το BCD στα Windows

Επαναδημιουργήστε τα δεδομένα ρύθμισης παραμέτρων εκκίνησης για να διορθώσετε ορισμένα ζητήματα εκκίνησης των Windows

Εάν το χώρο αποθήκευσης δεδομένων εκκίνησης (BCD) λείπει, καταστραφεί ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, τα Windows δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και θα δείτε ότι το BOOTMGR λείπει ή ένα παρόμοιο μήνυμα λάθους αρκετά νωρίς στη διαδικασία εκκίνησης .

Η πιο εύκολη λύση σε ένα πρόβλημα BCD είναι απλά να την ξαναχτίσετε, κάτι που μπορείτε να κάνετε αυτόματα με την εντολή bootrec, εξηγείται πλήρως παρακάτω.

Σημείωση: Εάν έχετε ήδη μετακινηθεί σε αυτό το σεμινάριο και μοιάζει πάρα πολύ, μην ανησυχείτε. Ναι, υπάρχουν αρκετές εντολές για εκτέλεση και πολλά αποτελέσματα στην οθόνη, αλλά η ανοικοδόμηση του BCD είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Ακριβώς ακολουθήστε τις οδηγίες ακριβώς και θα είστε εντάξει.

Σημαντικό: Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista . Παρόμοια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν στα Windows XP, αλλά από τη στιγμή που οι πληροφορίες διαμόρφωσης εκκίνησης αποθηκεύονται στο αρχείο boot.ini και όχι στο BCD, η διόρθωση ζητημάτων με δεδομένα εκκίνησης συνεπάγεται μια εντελώς διαφορετική διαδικασία. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης του Boot.ini στα Windows XP για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να ανοικοδομήσετε το BCD στα Windows

Η ανακατασκευή του BCD στα Windows θα πρέπει να διαρκέσει μόνο 15 λεπτά και, ενώ δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα που θα κάνετε ποτέ, δεν είναι ούτε πολύ δύσκολο, ειδικά εάν ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες.

  1. Ξεκινήστε τις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους αν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή Windows 8. Βλ. Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό.
    1. Εκκινήστε τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 ή Windows Vista. Ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα" Μενού επιλογών αποκατάστασης συστήματος "σε αυτόν τον σύνδεσμο που μόλις σας έδωσα βοήθεια, εάν πρόκειται για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας το μενού.
  2. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ή το μενού Επιλογές αποκατάστασης συστήματος.
    1. Σημείωση: Η γραμμή εντολών που διατίθεται από αυτά τα διαγνωστικά μενού είναι πολύ παρόμοια με αυτή που μπορεί να γνωρίζετε στα Windows. Επίσης, η ακόλουθη διαδικασία θα πρέπει να λειτουργεί ταυτόσημα στα Windows 10, 8, 7 και Vista.
  3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή bootrec όπως φαίνεται παρακάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Enter : bootrec / rebuildbcd Η εντολή bootrec θα αναζητήσει εγκαταστάσεις Windows που δεν περιλαμβάνονται στα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης και στη συνέχεια θα σας ρωτήσουν εάν θέλετε να προσθέσετε ένα ή περισσότερα στοιχεία .
  4. Θα πρέπει να δείτε ένα από τα παρακάτω μηνύματα στη γραμμή εντολών .
    1. Επιλογή 1 Σάρωση όλων των δίσκων για εγκαταστάσεις Windows. Περιμένετε, καθώς αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο ... Εγκαταστάσεις των Windows που έχουν σαρωθεί με επιτυχία. Σύνολο αναγνωρισμένων εγκαταστάσεων των Windows: 0 Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Επιλογή 2 Σάρωση όλων των δίσκων για εγκαταστάσεις Windows. Περιμένετε, καθώς αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο ... Εγκαταστάσεις των Windows που έχουν σαρωθεί με επιτυχία. Σύνολο αναγνωρισμένων εγκαταστάσεων των Windows: 1 [1] D: \ Windows Προσθήκη εγκατάστασης στη λίστα εκκίνησης; Ναι / Όχι / Όλοι: Αν δείτε:
    2. Επιλογή 1: Μεταβείτε στο Βήμα 5. Αυτό το αποτέλεσμα πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχουν δεδομένα εγκατάστασης των Windows στο BCD, αλλά το bootrec δεν μπόρεσε να βρει πρόσθετες εγκαταστάσεις των Windows στον υπολογιστή σας για να προσθέσει στο BCD. Αυτό είναι εντάξει, θα χρειαστεί απλώς να κάνετε μερικά επιπλέον βήματα για την αναδημιουργία του BCD.
    3. Επιλογή 2: Πληκτρολογήστε Y ή Ναι στη λίστα Add install to boot list (Προσθήκη εγκατάστασης); ερώτηση, μετά την οποία θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μήνυμα, ακολουθούμενο από έναν δρομέα που αναβοσβήνει στο μήνυμα. Τελειώστε με το βήμα 10 προς το κάτω μέρος της σελίδας.
  1. Επειδή το κατάστημα BCD υπάρχει και παραθέτει μια εγκατάσταση των Windows, θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε με το χέρι και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να το ξαναχτίσετε.
    1. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή bcdedit όπως φαίνεται και στη συνέχεια πατήστε Enter :
    2. bcdedit / export c: \ bcdbackup Η εντολή bcdedit χρησιμοποιείται εδώ για την εξαγωγή του καταστήματος BCD ως αρχείο: bcdbackup . Δεν χρειάζεται να καθορίσετε μια επέκταση αρχείου .
    3. Η εντολή πρέπει να επιστρέψει τα ακόλουθα στην οθόνη, δηλαδή η εξαγωγή BCD λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο: Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
  2. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να προσαρμόσετε διάφορα χαρακτηριστικά αρχείου για το BCD κατάστημα ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε.
    1. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή attrib ακριβώς όπως αυτή:
    2. attrib c: \ boot \ bcd -h -r -s Αυτό που κάνατε με την εντολή attrib ήταν να αφαιρέσετε τα κρυφά , μόνο για ανάγνωση και τα χαρακτηριστικά του συστήματος από το αρχείο bcd . Αυτά τα χαρακτηριστικά περιορίζουν τις ενέργειες που θα μπορούσατε να εκτελέσετε στο αρχείο. Τώρα που έχουν φύγει, μπορείτε να χειριστείτε το αρχείο πιο ελεύθερα, ειδικά, μετονομάστε το.
  3. Για να μετονομάσετε το κατάστημα BCD, εκτελέστε την εντολή ren όπως φαίνεται παρακάτω: ren c: \ boot \ bcd bcd.old Τώρα που το κατάστημα BCD μετονομάζεται, θα πρέπει τώρα να μπορέσετε να το ανοικοδομήσετε με επιτυχία, όπως προσπαθήσατε να κάνετε στο Βήμα 3.
    1. Σημείωση: Μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρο το αρχείο BCD από τη στιγμή που πρόκειται να δημιουργήσετε ένα νέο. Ωστόσο, η μετονομασία του υπάρχοντος BCD ολοκληρώνει το ίδιο πράγμα αφού δεν είναι πλέον διαθέσιμο στα Windows, ενώ παράλληλα σας παρέχει ένα ακόμα επίπεδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εκτός από την εξαγωγή που κάνατε στο Βήμα 5, αν αποφασίσετε να αναιρέσετε τις ενέργειές σας.
  1. Δοκιμάστε ξανά την αναδημιουργία του BCD, ακολουθώντας την εντολή Enter : bootrec / rebuildbcd Πρέπει να το παράγετε στο παράθυρο "Γραμμή εντολών": Σάρωση όλων των δίσκων για τις εγκαταστάσεις των Windows. Περιμένετε, καθώς αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο ... Εγκαταστάσεις των Windows που έχουν σαρωθεί με επιτυχία. Σύνολο αναγνωρισμένων εγκαταστάσεων των Windows: 1 [1] D: \ Windows Προσθήκη εγκατάστασης στη λίστα εκκίνησης; Ναι / Όχι / Όλοι: Αυτό σημαίνει ότι η αναδημιουργία του BCD κατάστημα εξελίσσεται όπως αναμενόταν.
  2. Στη λίστα Προσθήκη εγκατάστασης για εκκίνηση; ερώτηση, πληκτρολογήστε Y ή Ναι , ακολουθούμενο από το πλήκτρο Enter .
    1. Θα πρέπει να δείτε αυτό στην οθόνη για να δείξει ότι η αναδημιουργία του BCD είναι πλήρης: Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
  3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .
    1. Υποθέτοντας ότι ένα πρόβλημα με το κατάστημα BCD ήταν το μόνο πρόβλημα, τα Windows πρέπει να ξεκινήσουν όπως αναμένεται.
    2. Εάν όχι, συνεχίστε να αντιμετωπίζετε τυχόν συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπετε, τα οποία εμποδίζουν τα Windows να εκκινήσουν κανονικά.
    3. Σημαντικό: Ανάλογα με τον τρόπο εκκίνησης των Επιλογών εκκίνησης για προχωρημένους ή των επιλογών αποκατάστασης συστήματος, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε έναν δίσκο ή μια μονάδα flash πριν την επανεκκίνηση.