Δημιουργήστε μια καλύτερη σκιά Cast

01 του 06

Προσθέστε την προοπτική με σκιές χυτού

Οι σκιές με στίχους προσθέτουν ενδιαφέρον και διάσταση ενώ αγκυροβολούν ένα αντικείμενο σε μια επιφάνεια. © J. Bear
Όπως και οι σκιές, οι χυτές ή προοπτικές σκιές προσθέτουν ενδιαφέρον στα στοιχεία της σελίδας. Δουλεύουν για να αγκυροβολούν στοιχεία στη σελίδα, να συνδέουν τα συστατικά μιας σύνθεσης μαζί και να προσθέτουν ένα άγγιγμα ρεαλισμού - ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται με μη ρεαλιστικά αντικείμενα και clip art.

Σχηματίζουν σκιές όταν ένα αντικείμενο αποκλείει μια πηγή φωτός. Το σχήμα του αντικειμένου προβάλλεται σε μορφή σκιάς σε επιφάνειες απέναντι από την πηγή του φωτός. Γενικά πιο περίπλοκες για να δημιουργήσετε από τις σκιές που πέφτουν, οι χυτές σκιές εξακολουθούν να είναι ένας σχετικά απλός τρόπος για να βελτιώσετε το κείμενο και τα γραφικά στις διατάξεις σελίδας και να δώσετε μια τρισδιάστατη εμφάνιση σε ένα επίπεδο κομμάτι χαρτιού.

02 του 06

Βασικές σκιές Cast σε φανταστική πηγή φωτός

Οι μακρύτερες σκιές τείνουν να είναι πιο ανοιχτές στο χρώμα, ενώ οι κοντές σκιές ή η περιοχή που βρίσκεται πλησιέστερα στο αντικείμενο που χτυπά τη σκιά τείνουν να είναι πιο σκούρα. © J. Bear

Εκτός αν δημιουργείτε σκόπιμα έναν κόσμο φαντασίας που σπάει τους κανόνες του φωτός και της σκιάς, ρίχνετε τις σκιές σας χρησιμοποιώντας μια εύλογα τοποθετημένη φανταστική πηγή φωτός βασισμένη στην πραγματικότητα.

Τοποθετήστε τη σκιά σας απέναντι από την πηγή φωτός. Οι πηγές φωτός που λάμπουν σχεδόν απ 'ευθείας πάνω, τείνουν να δημιουργούν βραχύτερες σκιές. Φωτίζει περισσότερο στην πλευρά ενός αντικειμένου κάνει μακρύτερες σκιές. Μια φωτεινή δέσμη δημιουργεί μια πιο έντονη σκιά, ενώ ο χαμηλός φωτισμός ή ο διάχυτος φωτισμός οδηγεί σε πιο μαλακές σκιές.

03 του 06

Δημιουργία σκιών γρήγορης και εύκολης λήψης

Οι απλές σκιές είναι μαύρες ή γκρίζες, κάπως αλλοιωμένες αντίγραφα ενός αντικειμένου που εκτείνονται από το αντικείμενο σε μια ορατή ή αόρατη επιφάνεια. © J. Bear
Η πιο εύκολη σκιά:

Μια πραγματική σκιά χυτού τείνει να είναι πιο σκούρα και πιο αιχμηρά κοντά στο αντικείμενο. Περαιτέρω από το αντικείμενο, λιγότερο φως μπλοκάρεται έτσι ώστε η σκιά γίνεται ελαφρύτερη, μαλακότερη. Μια πιο ρεαλιστική σκιά είναι δυνατή με τη χρήση ενός βαθμιδωτού γεμίσματος ή εξασθενεί από το σκοτάδι στο φως και στη συνέχεια να σκιάζει επιλεκτικά τη σκιά - περισσότερο θαμπά περισσότερο από το αντικείμενο που ρίχνει τη σκιά, λιγότερο θολώνει κοντά στο αντικείμενο.

04 του 06

Άγκυρα αντικείμενα σε μια επιφάνεια

Η σκιά απόθεσης (επάνω αριστερά) αφήνει το φως του τοίχου να είναι κυμαινόμενο. Οι σκιές που αναπαριστούν κρατούν τη λάμπα αγκυρωμένη στον τοίχο. © J. Bear
Μια σκιά σταγόνας δίνει την ψευδαίσθηση ότι το αντικείμενο κινείται μπροστά ή πάνω από την επιφάνεια. Η σκιά απόρριψης στο φως (πάνω αριστερά) δεν βοηθά στην αγκύρωση του φωτός στον τοίχο (ορατό ή αόρατο).

Με μια σκιά χυτού, η σκιά παραμένει συνδεδεμένη στη βάση της λυχνίας, ενώ η υπόλοιπη σκιά παραμορφώνεται από τη λάμπα και στον τοίχο. Η σκιά κάνει την επίπεδη φωτογραφία να εμφανίζεται τρισδιάστατη αλλά όχι μόνο να επιπλέει στο διάστημα. Η επάνω δεξιά και οι δύο εικόνες στο κάτω μέρος δείχνουν μόνο μερικές από τις πιθανές σκιές, όπως συμπαγή και ξεθωριασμένα, σκληρά και μαλακά άκρα.

05 του 06

Κάντε Cast Shadows Μέρος του φόντου

Αφήστε την υφή και το χρώμα του φόντου να προβληθούν μέσα από σκιές. © J. Bear
Οι πραγματικές σκιές μπορεί να σκουρύνουν το φόντο αλλά δεν το καλύπτουν. Χρησιμοποιήστε τη διαφάνεια για να αφήσετε τα χρώματα και τις υφές του φόντου να εμφανιστούν.

Όταν η χρωματική σκιά πλήξει πολλές επιφάνειες, όπως το έδαφος και ένας τοίχος, αλλάξτε τη γωνία της σκιάς για να ταιριάζει σε αυτές τις ποικίλες επιφάνειες. Μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε πολλές σκιές χύτευσης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μόνο το τμήμα που απαιτείται για κάθε διαφορετική επιφάνεια που διασχίζει.

06 του 06

Αντιστοιχίστε σκιές με σκιά μορφής

Σημειώστε πως η πλευρά με τη σκιά χύτευσης είναι ελαφρώς πιο σκούρα, σκιασμένη σε σύγκριση με την πλευρά προς την πηγή φωτός. © J. Bear
Όταν ένα αντικείμενο χτυπά μια σκιά, η πλευρά μακριά από το φως θα είναι επίσης στη σκιά. Αυτές οι σκιές είναι μαλακές, συχνά λιγότερο καθορισμένες από τις σκιές. Όταν παίρνετε ένα πρόσωπο ή άλλο αντικείμενο από την αρχική του φωτογραφία για να το τοποθετήσετε σε μια διάταξη, δώστε προσοχή στις σκιές και το φωτισμό στο σχήμα. Αν η σκιά χυτού που εφαρμόζετε είναι ασυμβίβαστη με την υπάρχουσα σκίαση στο σχήμα, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε στοιχεία ελέγχου φωτεινότητας για να επιλέξετε τμήματα του σχήματος για να δημιουργήσετε σκιές φόρμας που ταιριάζουν με τη νέα φανταστική πηγή φωτός.