Μάθετε περισσότερα για το Rasterizing Effects Layer στο Photoshop

Το Adobe Photoshop περιλαμβάνει εφέ στρώματος όπως λοξοτμήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, σκιές και λάμψεις για να αλλάξει η εμφάνιση των περιεχομένων του στρώματος. Τα αποτελέσματα είναι μη καταστροφικά και συνδέονται με τα περιεχόμενα του στρώματος. Μπορούν να τροποποιηθούν για να αλλάξουν την επίδραση στα περιεχόμενα του στρώματος ανά πάσα στιγμή.

Τι σημαίνει Rasterize

Ο τύπος και τα σχήματα στο Photoshop δημιουργούνται σε διανυσματικά επίπεδα. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγεθύνετε το στρώμα, οι άκρες παραμένουν αιχμηρές και διαυγείς. Η μετασχηματισμό ενός στρώματος μετατρέπει το σε pixel. Όταν κάνετε μεγέθυνση, μπορείτε να δείτε ότι οι άκρες αποτελούνται από μικροσκοπικά τετράγωνα.

Όταν ραστεροποιείτε ένα στρώμα, χάνει τα διανυσματικά του χαρακτηριστικά. Δεν μπορείτε πλέον να επεξεργάζεστε το κείμενο ή το κείμενο και τα σχήματα κλίμακας χωρίς να χάσετε την ποιότητα. Πριν ραστερίσετε ένα στρώμα, αντιγράψτε το επιλέγοντας Layer> Duplicate. Στη συνέχεια, αφού ραστερίσετε το διπλότυπο στρώμα, έχετε αποθηκεύσει το πρωτότυπο, εάν ποτέ χρειαστεί να επιστρέψετε και να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Ραστοποίηση πριν από την εφαρμογή φίλτρων

Ορισμένα εργαλεία του Photoshop-φίλτρα, βούρτσες, γόμα και κουβά γεμίζουν-εργάζονται μόνο σε rasterized στρώματα, και θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας προειδοποιήσει όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που το απαιτεί. Όταν εφαρμόζετε εφέ στυλ επιπέδου σε κείμενο ή σχήματα και στη συνέχεια ραστεροποιείτε το στρώμα - το οποίο είναι απαραίτητο με τα φίλτρα - μόνο το κείμενο ή το σχήμα του περιεχομένου είναι ραστεροποιημένο. Τα εφέ στρώματος παραμένουν χωριστά και επεξεργάσιμα. Συνήθως, αυτό είναι καλό, αλλά αν εφαρμόσετε φίλτρα, ισχύουν για το κείμενο ή το σχήμα και όχι για τα αποτελέσματα.

Για να ραστερίσετε και να ισοπεδώσετε ολόκληρο το περιεχόμενο του στρώματος, δημιουργήστε ένα νέο κενό στρώμα στην παλέτα Layer κάτω από το στρώμα με τα εφέ, επιλέξτε και τα δύο στρώματα και συγχωνεύστε τα (Ctrl + E στα Windows / Command + E στο MacOS) σε ένα μόνο στρώμα. Τώρα όλα επηρεάζονται από το φίλτρο, αλλά τα εφέ των επιπέδων δεν μπορούν πλέον να τροποποιηθούν.

Εναλλακτικά Smart Objects

Τα έξυπνα αντικείμενα είναι στρώματα που διατηρούν τα εικονοστοιχεία εικόνας και τα διανυσματικά δεδομένα με όλα τα αρχικά χαρακτηριστικά τους. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε τη ροή εργασίας ενώ διατηρείτε την ποιότητα της εικόνας. Όταν ειδοποιηθείτε ότι ένα στρώμα πρέπει να είναι ραστεροποιημένο πριν να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο φίλτρο, σας δίνεται συχνά η δυνατότητα να μετατρέψετε σε ένα Smart Object αντί για το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μη καταστροφική επεξεργασία. Τα έξυπνα αντικείμενα διατηρούν ανέπαφα τα αρχικά δεδομένα ενώ περιστρέφετε, εφαρμόζετε φίλτρα και μετασχηματίζετε ένα αντικείμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Έξυπνα Αντικείμενα σε:

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Έξυπνα Αντικείμενα για να κάνετε οτιδήποτε αλλάζει δεδομένα pixel, όπως ζωγραφική, αποφυγή, κλωνοποίηση και καύση.