Πώς να προσθέσετε δυνατότητες προσβασιμότητας στο Google Chrome

1. Επεκτάσεις προσβασιμότητας

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται για χρήστες υπολογιστών / φορητών υπολογιστών (Linux, Mac ή Windows) που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Η πλοήγηση στο Διαδίκτυο, κάτι που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα άτομα με προβλήματα όρασης ή για όσους έχουν περιορισμένη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Εκτός από το να σας επιτρέπουν να τροποποιείτε τα μεγέθη γραμματοσειρών και να χρησιμοποιείτε φωνητικό έλεγχο , το Google Chrome προσφέρει επίσης επεκτάσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη περιήγηση.

Αυτό το σεμινάριο περιγράφει μερικά από αυτά και σας δείχνει πώς να τα εγκαταστήσετε. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome εισάγοντας το ακόλουθο κείμενο στο Πλαίσιο ελέγχου του φυλλομετρητή, πιο γνωστό ως γραμμή διευθύνσεων: chrome: // settings

Οι Ρυθμίσεις του Chrome πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, εάν χρειάζεται, στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .... Κάντε κύλιση προς τα κάτω μια φορά μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα με την ένδειξη Προσβασιμότητα . Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Πρόσθετες δυνατότητες προσβασιμότητας .

Το Chrome Web Store πρέπει τώρα να είναι ορατό σε μια νέα καρτέλα, εμφανίζοντας μια λίστα με τις διαθέσιμες επεκτάσεις που σχετίζονται με την προσβασιμότητα. Τα ακόλουθα τέσσερα εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή.

Για να εγκαταστήσετε μία από αυτές τις επεκτάσεις κάντε κλικ στο μπλε και άσπρο κουμπί Δωρεάν . Πριν από την εγκατάσταση μιας νέας επέκτασης προσβασιμότητας, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το κουμπί Προσθήκη στο παράθυρο επιβεβαίωσης. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τον τύπο πρόσβασης που έχει μια επέκταση πριν ολοκληρώσετε αυτό το βήμα.

Για παράδειγμα, το Caret Browsing έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να αλλάζει όλα τα δεδομένα σε ιστότοπους που επισκέπτεστε. Παρόλο που αυτή η συγκεκριμένη επέκταση απαιτεί να λειτουργεί όπως είναι αναμενόμενο, ενδέχεται να μην είστε άνετοι για τη χορήγηση ορισμένων τύπων πρόσβασης σε προγράμματα τρίτων. Αν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, απλά επιλέξτε το κουμπί Ακύρωση για να ακυρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.