Τι είδους κενών δίσκων DVD πρέπει να χρησιμοποιήσω σε μια συσκευή εγγραφής DVD;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τους σωστούς δίσκους για τη συσκευή εγγραφής DVD ή το PC DVD Writer

Για να εγγράψετε βίντεο (και ήχο) σε DVD, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κενά δίσκους που είναι συμβατοί με τη συσκευή εγγραφής DVD ή τον υπολογιστή εγγραφής DVD.

Αγοράζοντας λευκούς δίσκους

Πριν να μπορέσετε να καταγράψετε το επιθυμητό τηλεοπτικό πρόγραμμα ή να μεταφέρετε τις ταινίες της βιντεοκάμεράς σας σε DVD, πρέπει να αγοράσετε ένα μαύρο δίσκο για να εγγράψετε το βίντεό σας. Τα κενά DVD μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και μπορούν επίσης να αγοραστούν στο διαδίκτυο. Τα λευκά DVD διατίθενται σε διάφορα πακέτα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα δίσκο, μερικούς δίσκους ή ένα κουτί ή έναν άξονα των 10, 20, 30 ή περισσότερο. Μερικοί έρχονται επίσης με χαρτονομίσματα ή κουτιά κοσμημάτων, αλλά αυτά που είναι συσκευασμένα σε ατράκτους απαιτούν από εσάς να αγοράσετε μανίκια ή κουτιά κοσμημάτων ξεχωριστά. Δεδομένου ότι οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα ή / και την ποσότητα συσκευασίας, δεν θα αναφέρονται τιμές εδώ.

Συμβατότητα δίσκου με δυνατότητα εγγραφής

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, όπως αναφέρεται παραπάνω, είναι να αποκτήσετε τους σωστούς δίσκους μορφής που είναι συμβατοί με τη συσκευή εγγραφής σας και θα είναι επίσης δυνατή η αναπαραγωγή (μετά την εγγραφή) τόσο στο DVD recorder όσο και στο DVD player .

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε συσκευή εγγραφής DVD που καταγράφει στη μορφή DVD + R / + RW, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε δίσκους που φέρουν αυτή την ετικέτα στη συσκευασία. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο + R σε ένα -R recorder ή το αντίστροφο. Ωστόσο, πολλές συσκευές εγγραφής DVD καταγράφουν και τις δύο μορφές - και +. Αν ναι, τότε αυτό σίγουρα σας δίνει περισσότερες επιλογές αγοράς κενών δίσκων. Αν δεν είστε σίγουροι για το δίσκο που χρησιμοποιείτε στη συσκευή εγγραφής DVD, πάρτε μαζί σας το εγχειρίδιο χρήσης στο κατάστημα και λάβετε βοήθεια από έναν πωλητή για να σας βοηθήσει να βρείτε τους κατάλληλους δίσκους μορφής.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει κενά DVD που έχουν καθοριστεί είτε για Χρήση βίντεο μόνο είτε για χρήση βίντεο και δεδομένων. Μην αγοράζετε κενά DVD που φέρουν ετικέτα για χρήση μόνο δεδομένων, καθώς αυτά προορίζονται να χρησιμοποιηθούν μόνο με υπολογιστές. Μια ακόμα συμβουλή: Εκτός από τον τύπο του δίσκου, η μάρκα κενών DVD που χρησιμοποιούνται μπορεί επίσης να επηρεάσει τη συμβατότητα αναπαραγωγής σε μερικές συσκευές αναπαραγωγής DVD.

Έχετε επίσης κατά νου ότι ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το σωστό δίσκο DVD για εγγραφή, δεν είναι όλες οι μορφές δίσκων που μπορούν να εγγραφούν συμβατές για αναπαραγωγή σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής DVD.

Ως επί το πλείστον, οι δίσκοι DVD-R είναι οι πιο συμβατοί, ακολουθούμενοι από δίσκους DVD + R. Ωστόσο, αυτές οι μορφές δίσκων μπορούν να εγγραφούν μόνο μία φορά. Δεν μπορούν να διαγραφούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Ένα άλλο χέρι, οι δίσκοι δίσκων με δυνατότητα επανεγγραφής σε μορφή DVD-RW / + RW μπορούν να διαγραφούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν, αλλά δεν είναι πάντοτε συμβατοί με ένα συγκεκριμένο DVD player - και η λιγότερο συμβατή μορφή δίσκου είναι η DVD-RAM / rewriteable), το οποίο, ευτυχώς, δεν χρησιμοποιείται ευρέως σε εγγραφή DVD.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία καλύτερης εγγραφής

Η συμβατότητα μορφής δίσκου δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη σε σχέση με την εγγραφή DVD. Ο τρόπος εγγραφής που επιλέξατε (2 ώρες, 4 ώρες, 6 ώρες, κλπ.) Επηρεάζει την ποιότητα του εγγεγραμμένου σήματος (παρόμοια με τα προβλήματα ποιότητας όταν χρησιμοποιείτε διάφορες ταχύτητες εγγραφής VHS). Καθώς η ποιότητα υποβαθμίζεται, η αστάθεια του σήματος βίντεο διαβάζει τον δίσκο, εκτός από την εμφάνιση κακής (που έχει ως αποτέλεσμα μακρόχρονα παρεμβολές και εικονοστοιχεία ), μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη κατάψυξη ή παράλειψη.

Η κατώτατη γραμμή

Όταν πρόκειται για το ποια κενά DVD να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν, εκτός από τη σωστή μορφή, να κολλήσουν με σημαντικές μάρκες. Επίσης, αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με μια συγκεκριμένη μάρκα κενών DVD, μπορείτε επίσης να αγγίξετε τη βάση με τεχνική υποστήριξη για εσάς συγκεκριμένο DVD recorder και να μάθετε αν ο κατασκευαστής για το DVD σας έχει μια λίστα με μάρκες κενών DVD για να αποφύγετε ή μια λίστα με αποδεκτές κενές μάρκες DVD.

Επιπλέον, πριν ξεκινήσετε ένα εκτεταμένο έργο μεταφοράς VHS-DVD , συνιστάται να κάνετε μερικές δοκιμαστικές εγγραφές και να δείτε αν είστε άνετοι με τα αποτελέσματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν οι δίσκοι (και οι τρόποι εγγραφής) που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε θα λειτουργήσουν τόσο στο DVD recorder όσο και σε άλλους DVD players που μπορεί να έχετε.

Επίσης, εάν σχεδιάζετε να εγγράψετε ένα DVD για να στείλετε σε κάποιον, κάντε ένα δίσκο δοκιμής, στείλτε το σε αυτούς και δείτε εάν θα παίξει στο DVD player τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σκοπεύετε να στείλετε ένα DVD σε κάποιον στο εξωτερικό, καθώς οι συσκευές εγγραφής DVD των ΗΠΑ κάνουν δίσκους στο σύστημα NTSC και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου (Ευρώπη, Αυστραλία και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας) βρίσκεται στο σύστημα PAL για εγγραφή DVD και την αναπαραγωγή.