Λειτουργίες εγγραφής DVD - Χρόνοι εγγραφής για DVD

Μια συνηθισμένη ερώτηση από τους κατόχους συσκευών εγγραφής DVD, καθώς και τα άτομα που εξετάζουν την αγορά DVD εγγραφής, είναι: Πόσο χρόνο μπορείτε να εγγράψετε σε ένα DVD;

Εμπορική χωρητικότητα χρόνου DVD

Για την απάντηση, ας ξεκινήσουμε με το παραδοσιακό DVD που θα αγοράσατε από τον τοπικό σας κατάστημα λιανικής πώλησης ή από online.

Το ποσό του χρόνου βίντεο που κατανέμεται σε ένα εμπορικό DVD εξαρτάται από το αν το DVD έχει ένα ή δύο φυσικά επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη δομή, ένα εμπορικό DVD μπορεί να χωρέσει έως και 133 λεπτά ανά στρώμα, το οποίο είναι αρκετό για τη συντριπτική πλειοψηφία του περιεχομένου ταινιών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ωστόσο, για να επεκταθεί περαιτέρω αυτή η χωρητικότητα (και εξακολουθεί να διατηρεί την απαραίτητη ποιότητα αναπαραγωγής και να φιλοξενήσει επιπλέον δυνατότητες), τα περισσότερα εμπορικά DVD έχουν δύο στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο στρώματα έχουν χωρητικότητα 260 λεπτών, γι 'αυτό φαίνεται ότι το DVD κρατά πολύ περισσότερο από δύο ώρες πληροφόρησης.

Αρχική καταγεγραμμένη χωρητικότητα χρόνου DVD

Ενώ τα εμπορικά DVD έχουν καθορισμένη σχέση χρόνου / στρώματος - σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές μορφής, τα εγγράψιμα DVD για οικιακή χρήση προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο που μπορεί να καταγραφεί στον δίσκο, αλλά σε τιμή (και δεν εννοώ χρήματα).

Για όσους κάνουν ή θέλουν να κάνουν DVD στο σπίτι, ένα τυπογραφικό κενό DVD για χρήση από τον καταναλωτή έχει χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων 4,7 GB ανά στρώμα, η οποία μεταφράζεται σε 1 (60 λεπτά) ή 2 ώρες (120 λεπτά) ανά στρώση στις καταστάσεις εγγραφής υψηλότερης ποιότητας.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τους χρόνους εγγραφής DVD χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λειτουργίες εγγραφής. Αυτοί οι χρόνοι είναι για μονοστρωματικούς δίσκους μονής όψης. Για δίσκους διπλής στρώσης ή διπλής όψης, πολλαπλασιάζετε κάθε φορά με δύο:

Επιπλέον, μερικές συσκευές εγγραφής DVD διαθέτουν επίσης HSP (1,5 ώρες), LSP (2,5 ώρες) και ESP (3 ώρες).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συγκεκριμένη σήμανση τρόπου εγγραφής DVD για κάθε μάρκα DVD εγγραφής εξηγείται τόσο στις δημοσιευμένες προδιαγραφές (οι οποίες είναι συνήθως διαθέσιμες στο διαδίκτυο) όσο και στο εγχειρίδιο χρήστη για το συγκεκριμένο DVD recorder.

Χρόνος εγγραφής βίντεο σε σχέση με την ποιότητα

Όπως και με τις εγγραφές VHS VCR, τόσο λιγότερος χρόνος εγγραφής χρησιμοποιείτε για να γεμίσετε το δίσκο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα και μεγαλύτερη πιθανότητα συμβατότητας για ομαλή αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής DVD.

XP, HSP, SP είναι τα πιο συμβατά και παρέχουν ό, τι θεωρείται τυποποιημένη ποιότητα DVD (ανάλογα με την ποιότητα του υλικού προέλευσης)

Το LSP και το LP θα είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή - η οποία θα πρέπει να είναι ακόμα συμβατή με την αναπαραγωγή στους περισσότερους DVD παίκτες σε δίκαιη ποιότητα - μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικούς μικρούς πάγκους ή παραλείψεις.

Οι υπόλοιπες λειτουργίες εγγραφής θα πρέπει να αποφεύγονται, αν είναι δυνατόν, καθώς η συμπίεση βίντεο που απαιτείται για να τοποθετηθεί τόσο πολύς χρόνος σε ένα δίσκο θα προκαλέσει πολλά περισσότερα ψηφιακά αντικείμενα και θα επηρεάσει τη συμβατότητα αναπαραγωγής σε άλλους DVD players. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο δίσκος θα παγώσει, θα παραλείψει ή κατά την αναπαραγωγή, θα εμφανίσει ανεπιθύμητα αντικείμενα, όπως macroblocking και pixelation . Φυσικά, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την ποιότητα της αναπαραγωγής DVD που θα ήταν πολύ κακή και ελάχιστα ακατάλληλη - περίπου ίδια ή χειρότερη από τις λειτουργίες VHS EP / SLP.

Οι τρόποι εγγραφής δεν καταγράφουν ταχύτητες

Όταν γίνεται αναφορά για το πόσο χρόνο βίντεο μπορεί να καταγραφεί σε ένα DVD, δεν μιλάμε για ταχύτητες εγγραφής, αλλά για καταστάσεις εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν μπορείτε να μεταβείτε από τη λειτουργία σε κατάσταση λειτουργίας - ο δίσκος έχει ήδη κλειδωμένη ταχύτητα περιστροφής (Constant Linear Velocity) για εγγραφή και αναπαραγωγή DVD (σε αντίθεση με τη βιντεοκασέτα στην οποία αλλάζετε την ταχύτητα της ταινίας παίρνετε περισσότερο χρόνο βίντεο ).

Τι συμβαίνει όταν αυξάνετε το χρόνο εγγραφής βίντεο σε ένα DVD, δεν αλλάζετε την ταχύτητα περιστροφής του δίσκου, αλλά αντί να συμπιέζετε το βίντεο. Αυτό οδηγεί στην απόρριψη όλο και περισσότερων πληροφοριών βίντεο, καθώς επιθυμείτε να αποκτήσετε περισσότερο χρόνο βίντεο στο δίσκο - το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει ως αποτέλεσμα την χειρότερη ποιότητα εγγραφής / αναπαραγωγής, καθώς μετακινείτε από τους τρόπους εγγραφής 2hr σε 10hr.

Ένα άλλο ζήτημα που μπερδεύει τους καταναλωτές σχετικά με το πόσο χρόνο μπορείτε να χωρέσετε σε ένα DVD, περιλαμβάνει τον όρο "Speed ​​Disk Writing", που δεν έχει καμία σχέση με το χρόνο που μπορείτε να χωρέσετε σε ένα εγγράψιμο DVD. Για λεπτομερή επεξήγηση της διαφοράς μεταξύ των ρυθμίσεων εγγραφής DVD και της ταχύτητας εγγραφής δίσκων, ανατρέξτε στους χρόνους εγγραφής των DVD συνοδευτικών άρθρων και την ταχύτητα γραφής του δίσκου - Σημαντικά γεγονότα .

Περισσότερες πληροφορίες

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών εγγραφής DVD και της εγγραφής DVD , γιατί γίνονται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν και ποια συσκευή εγγραφής DVD και συσκευή εγγραφής DVD / βίντεο VHS μπορεί να είναι διαθέσιμη.