Γιατί ορισμένοι παίκτες δίσκων Blu-ray έχουν εισόδους HDMI;

Από το ντεμπούτο τους το 2006, οι παίκτες Blu-ray Disc έχουν εξελιχθεί, πρώτα απ 'όλα ως δίσκοι Blu-ray, DVD και CD, προσθέτοντας στη συνέχεια θύρες USB για πρόσβαση σε περιεχόμενο από δίσκους flash και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενσωματώνοντας και τα δύο SACD και αναπαραγωγή DVD-Audio Disc , στη συνέχεια Streaming μέσω δικτύου και Internet και, πιο πρόσφατα, 3D και 4K Upscaling. Επίσης, μια άλλη προσθήκη βρήκε τον δρόμο της σε έναν μικρό αριθμό Blu-ray Disc Players: εισόδους HDMI .

Αυτό είναι σωστό, εκτός από την έξοδο HDMI που είναι χαρακτηριστική για όλους τους Blu-ray Disc players (μερικοί έχουν ακόμη δύο εξόδους HDMI), υπάρχει ένας μικρός αριθμός παικτών που αθλούν μία ή δύο εισόδους HDMI επίσης. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται για το σκοπό που μπορείτε να σκεφτείτε.

Εάν μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc ενσωματώνει εισόδους HDMI, δεν περιλαμβάνονται για την εγγραφή τηλεοπτικού ή βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε δίσκους Blu-ray. Οι συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray δεν μπορούν να εγγράψουν περιεχόμενο βίντεο σε δίσκους Blu-ray, DVD ή CD (αν και κάποιοι μπορούν να αντιγράψουν περιεχόμενο μουσικής CD σε μονάδα flash USB). Επίσης, στην αγορά των ΗΠΑ, δεν υπάρχουν ξεχωριστοί δίσκοι Blu-ray Disc που διατίθενται στους καταναλωτές .

Έτσι, εάν η προσθήκη εισόδων HDMI σε ένα Blu-ray Disc Player δεν έχει καμία σχέση με την εγγραφή βίντεο, τότε γιατί είναι εκεί; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας κατασκευαστής μπορεί να συμπεριλάβει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό:

Ο Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray ως διακόπτης HDMI

Με τον πολλαπλασιασμό συσκευών πηγής εξοπλισμένων με HDMI, συμπεριλαμβανομένων των καλωδιακών και δορυφορικών κιβωτίων, των συσκευών αναπαραγωγής μέσων δικτύου και των ταινιών πολυμέσων ( Roku Streaming Stick , Google Chromecast , Apple TV ), κονσόλες παιχνιδιών, ακόμη και βιντεοκάμερες και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, οι παλαιότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (και ακόμη και ορισμένες τρέχουσες) ενδέχεται να μην έχουν αρκετές εισόδους HDMI. Έτσι, αντί να χρειαστεί να αγοράσετε έναν πρόσθετο διακόπτη HDMI, που είναι μόνο ένα πρόσθετο κιβώτιο (που χρειάζεται περισσότερη ακαταστασία), γιατί να μην περιλαμβάνει μόνο μία ή δύο πρόσθετες εισόδους pass-through σε ένα Blu-ray Disc player που μπορεί να ικανοποιήσει ίδιο σκοπό; Ακούγεται πρακτικό, οπότε ένας περιορισμένος αριθμός παικτών έχει αυτή τη δυνατότητα.

Πρόσβαση στις δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο του Blu-ray Disc Player

Από όλα τα εξαρτήματα βίντεο σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου, οι πιθανότητες είναι ότι ένας φορέας Blu-ray Disc θα έχει τις καλύτερες δυνατές δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο. Με αυτό το λόγο, εάν προσθέσετε μερικές εισόδους HDMI στη συσκευή αναπαραγωγής, οι χρήστες μπορούν να περάσουν από άλλα σήματα πηγής HDMI μέσω της συσκευής αναπαραγωγής, όχι μόνο για να επωφεληθούν από οποιαδήποτε δυνατότητα μεταγωγής HDMI αλλά και για να βελτιώσουν το σήμα που πηγαίνει την τηλεόραση χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο της συσκευής αναπαραγωγής - συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης 4K.

MHL

Εκτός από τους προηγουμένως αναφερόμενους λόγους για τους οποίους ένας παίκτης Blu-ray Disc μπορεί να είναι εξοπλισμένος με μία ή περισσότερες εισόδους HDMI, μια άλλη πρακτική εφαρμογή είναι να φιλοξενήσει συσκευές με δυνατότητα MHL όπως smartphones, tablet και έκδοση MHL του Stick Roku Stick ( δείτε ολόκληρη τη λίστα των προϊόντων με δυνατότητα MHL).

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι η συμβατή με MHL είσοδος HDMI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φορτιστής για φορητές συσκευές MHL, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablet.

Κανονικά, η σύνδεση και η φόρτιση συσκευών MHL θα απαιτούσε μια είσοδο HDMI που είναι συμβατή με MHL στην τηλεόρασή σας - η οποία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, αν το έχετε διαθέσιμο σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή από την αγορά μιας νέας τηλεόρασης, καθώς ο παίκτης μπορεί να περάσει το σήμα μέσω της δικής του εξόδου HDMI στην τηλεόραση. Με άλλα λόγια, η τηλεόρασή σας δεν χρειάζεται να έχει μια είσοδο HDMI συμβατή με MHL, αν η συσκευή Blu-ray Disc σας διαθέτει μία. Αυτό ανοίγει πιο ευέλικτη πρόσβαση σε περιεχόμενο φωτογραφιών, βίντεο και συνεχούς ροής στην τηλεόρασή σας, το οποίο ενδέχεται να μην μπορείτε να δεχτείτε αυτήν τη στιγμή.

Εάν διαθέτετε ή σχεδιάζετε να αγοράσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc και έχετε μια λειτουργία εισόδου HDMI, μπορεί να παρέχει μία ή περισσότερες από τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι είσοδοι HDMI ενσωματωμένες στον επιλεγμένο αριθμό συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray Disc είναι συμβατές μόνο με ανάλυση εισόδου έως 1080p - δεν θα δεχτούν σήμα εισόδου ανάλυσης 4K - αν και ο παίκτης μπορεί να αναβαθμίσει το εξερχόμενο σήμα έως 4Κ. Ωστόσο, εάν αγοράσετε ή είστε κάτοχος συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc 4K Ultra HD εάν διαθέτει είσοδο HDMI, αυτή η είσοδος θα δέχεται ένα εγγενές σήμα εισόδου 4K (καθώς και σήματα 1080p ή χαμηλότερης ανάλυσης).

Για πρόσθετες αναφορές σχετικά με τις συνδέσεις που μπορούν να βρεθούν σε Blu-ray Disc players, εκτός από τις εισόδους HDMI, δείτε το άρθρο που εικονογραφήσαμε με φωτογραφία: Τυπικές συνδέσεις που βρέθηκαν σε ένα Blu-ray Disc Player .

Σημείωση: Από το 2018, οι Oppo Digital και Cambridge Audio είναι οι κύριοι κατασκευαστές συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray που προσφέρουν εισόδους HDMI στους παίκτες τους που είναι διαθέσιμες για την αγορά των ΗΠΑ. Εντούτοις, ίσως μπορείτε να βρείτε κάποια από τα μοντέλα Samsung που έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν, ανακαινισμένα ή χρησιμοποιούμενα μέσω πηγών τρίτων.