Τι είναι ένα αρχείο SFV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία SFV

Ένα αρχείο επαλήθευσης απλού αρχείου χρησιμοποιείται για την επαλήθευση δεδομένων. Μια τιμή ελέγχου του CRC32 αποθηκεύεται σε ένα αρχείο το οποίο συνήθως, αν και όχι πάντα, έχει την επέκταση αρχείου .SFV προσαρτημένη σε αυτήν.

Ένα πρόγραμμα που μπορεί να υπολογίσει το άθροισμα ελέγχου ενός αρχείου, φακέλου ή δίσκου, χρησιμοποιείται για την παραγωγή του αρχείου SFV. Ο σκοπός είναι να επαληθεύσετε ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένων είναι πραγματικά τα δεδομένα που περιμένετε να είναι.

Το άθροισμα ελέγχου μεταβάλλεται με κάθε χαρακτήρα που έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί από ένα αρχείο και το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία και τα ονόματα αρχείων μέσα σε φακέλους ή δίσκους. Αυτό σημαίνει ότι το άθροισμα ελέγχου είναι μοναδικό για κάθε κομμάτι δεδομένων, ακόμα και αν ένας χαρακτήρας είναι απενεργοποιημένος, το μέγεθος είναι ελαφρώς διαφορετικό, κλπ.

Για παράδειγμα, κατά την επαλήθευση των αρχείων σε ένα δίσκο αφού έχουν καταγραφεί από έναν υπολογιστή, το πρόγραμμα που κάνει την επαλήθευση μπορεί να ελέγξει ότι όλα τα αρχεία που υποτίθεται ότι θα καλεστούν αντιγράφηκαν στο CD.

Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό του αθροίσματος ελέγχου σε σχέση με ένα αρχείο που έχετε κατεβάσει από το διαδίκτυο. Εάν το ποσό ελέγχου υπολογίζεται και εμφανίζεται στον ιστότοπο και το ελέγχετε ξανά μετά τη λήψη του, μια αντιστοίχιση μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι το ίδιο αρχείο που ζητήσατε είναι αυτό που έχετε τώρα και ότι δεν ήταν αλλοιωμένο ή σκόπιμα τροποποιημένο διαδικασία λήψης.

Σημείωση: Τα αρχεία SFV ενδέχεται μερικές φορές να αναφέρονται ως αρχεία Simple File Validator .

Πώς να εκτελέσετε μια απλή επαλήθευση αρχείου (Δημιουργία αρχείου SFV)

MooSFV, SFV Checker και RapidCRC είναι τρία δωρεάν εργαλεία που μπορούν να δημιουργήσουν το άθροισμα ελέγχου ενός αρχείου ή μιας ομάδας αρχείων και στη συνέχεια να το τοποθετήσουν σε ένα αρχείο SFV. Με το RapidCRC, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο SFV (και μάλιστα ένα αρχείο MD5 ) για κάθε αρχείο στη λίστα σας ή σε κάθε κατάλογο ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα μόνο αρχείο SFV για όλα τα αρχεία.

Ένα άλλο είναι το TeraCopy, ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την αντιγραφή αρχείων. Μπορεί επίσης να επαληθεύσει ότι όλες αντιγράφηκαν και κανένα από τα δεδομένα δεν είχε πέσει κατά μήκος του δρόμου. Υποστηρίζει όχι μόνο τη λειτουργία κατακερματισμού CRC32 αλλά και MD5, SHA-1, SHA-256, Whirlpool, Panama, RipeMD και άλλα.

Δημιουργήστε ένα αρχείο SFV σε macOS με SuperSFV, MacSFV, ή checkSum +. ή χρησιμοποιήστε Έλεγχος SFV εάν είστε στο Linux.

Το QuickSFV είναι ένα άλλο που λειτουργεί με Windows και Linux, αλλά τρέχει εξ ολοκλήρου μέσω της γραμμής εντολών . Για παράδειγμα, στα Windows, με Command Prompt , πρέπει να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για την παραγωγή του αρχείου SFV:

quicksfv.exe -c test.sfv αρχείο.txt

Σε αυτό το παράδειγμα, το "-c" κάνει το αρχείο SFV, προσδιορίζει την τιμή του αθροίσματος ελέγχου του "file.txt" και στη συνέχεια το τοποθετεί σε "test.sfv". Αυτές οι εντολές υποθέτουν ότι το πρόγραμμα QuickSFV και το αρχείο file.txt βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SFV

Τα αρχεία SFV είναι απλό κείμενο, που σημαίνει ότι μπορούν να προβληθούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad στα Windows, το Leafpad για Linux και το Geany για macOS. Το Notepad ++ είναι ένας άλλος δημοφιλής επεξεργαστής κειμένου και ανοιχτήρι SFV για Windows.

Μερικά από τα παραπάνω προγράμματα που υπολογίζουν το άθροισμα ελέγχου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν τα αρχεία SFV (το TeraCopy είναι ένα παράδειγμα). Ωστόσο, αντί να σας επιτρέπουν να βλέπετε τις πληροφορίες απλού κειμένου που διατηρούνται μέσα σε αυτό σαν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, κανονικά θα ανοίξουν το εν λόγω αρχείο ή αρχείο SFV και, στη συνέχεια, θα συγκρίνουν μια νέα δοκιμή ελέγχου αθροίσματος με αυτή που έχετε.

Τα αρχεία SFV δημιουργούνται πάντα έτσι: το όνομα του αρχείου εμφανίζεται σε μία γραμμή και στη συνέχεια ακολουθεί ένα κενό, το οποίο ακολουθείται από το άθροισμα ελέγχου. Μπορούν να δημιουργηθούν επιπλέον γραμμές κάτω από άλλες για μια λίστα με αθροίσματα ελέγχου και μπορούν να προστεθούν σχόλια με ερωτηματικά.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός αρχείου SFV που δημιουργήθηκε από το RapidCRC:

. Δημιουργήθηκε από το WIN-SFV32 v1 (συμβατό, RapidCRC http://rapidcrc.sourceforge.net) ; uninstall.exe C31F39B6

Πώς να μετατρέψετε αρχεία SFV

Ένα αρχείο SFV είναι απλώς ένα αρχείο απλού κειμένου, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να το μετατρέψετε σε άλλες μορφές αρχείων που βασίζονται σε κείμενο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το TXT, το RTF ή το HTML / HTM , αλλά συνήθως παραμένουν με την επέκταση του αρχείου SFV επειδή ο σκοπός είναι απλώς να αποθηκευτεί το άθροισμα ελέγχου.

Δεδομένου ότι αυτά τα αρχεία είναι σε μορφή απλού κειμένου, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο SFV σε μορφή αρχείου βίντεο όπως MP4 ή AVI ή οποιοδήποτε άλλο είδος όπως ISO , ZIP , RAR κ.λπ.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Είναι απίθανο ένας κανονικός επεξεργαστής κειμένου να αναγνωρίζει αυτόματα τα αρχεία SFV. Εάν συμβαίνει αυτό και δεν συμβαίνει τίποτα όταν κάνετε διπλό κλικ για να το ανοίξετε, δοκιμάστε πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μενού Άνοιγμα για να εμφανίσετε το αρχείο SFV.

Συμβουλή: Αν θέλετε ο αναγνωριστής κειμένου να αναγνωρίζει και να ανοίγει αυτόματα αρχεία SFV στα Windows, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows .

Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων μπορεί να μοιάζουν πάρα πολύ με τα αρχεία SFV, αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζονται καθόλου με αυτά. Αυτή είναι η περίπτωση των SFM και SVF (μορφής αρχείου διάνυσμα), τα οποία αμφότερα μπορούν εύκολα να συγχέονται με το SFV, αλλά κανένα από αυτά δεν συνεργάζεται με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω.

Επίσης, να θυμάστε ότι τα αρχεία SFV αποθηκεύονται μερικές φορές μαζί με αρχεία βίντεο, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ολόκληρο το βίντεο είναι άθικτο. Σε αυτό το μάτσο είναι συχνά ένα αρχείο SRT που χρησιμοποιείται για υπότιτλους. Ενώ οι δύο μορφές αρχείων είναι βασισμένες σε κείμενο και μπορεί να μοιάζουν με το όνομα, δεν σχετίζονται και δεν μπορούν να μετατραπούν σε ή μεταξύ τους για οποιοδήποτε χρήσιμο σκοπό.