Ακούστε: Επιλογή λογισμικού Mac του Tom

Επεκτείνετε την πλούτο του ήχου του Mac σας

Ακούστε από το Prosoft Engineering είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι του ήχου wizardry που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον ήχο του ηχητικού σας συστήματος Mac . Ακούστε είναι ένας επεξεργαστής ήχου που μπορεί να βελτιώσει, να διορθώσει, να βελτιώσει και να επεκτείνει το στάδιο ήχου που δημιουργείται από τα ακουστικά ή το σύστημα ηχείων σας. Με το Hear, μπορείτε να αλλάξετε το περιβάλλον ακρόασης από τον εκνευρισμένο χώρο γραφείων σε σχεδόν οποιοδήποτε μουσικό χώρο που θα θέλατε να ζήσετε.

Pro

Ενάντιος

Ακούστε είναι ένας επεξεργαστής ήχου με εκπληκτικό αριθμό δυνατοτήτων. Με την Ακρόαση, μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα την απόκριση συχνότητας χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο ισοσταθμιστή της, όπως μπορείτε να κάνετε μέσα στο iTunes . Αλλά σε αντίθεση με τον ισοσταθμιστή του iTunes , η Ακρόαση επηρεάζει όλο τον ήχο που αναπαράγεται στον Mac σας, ανεξάρτητα από την πηγή. Επιπλέον, ο ισοσταθμιστής της Hear μπορεί να καλύψει μέχρι και 96 ζώνες συχνοτήτων, σε αντίθεση με το απλό EQ 10 ζωνών που προσφέρεται στο iTunes.

Εγκατάσταση Ακούστε

Η εγκατάσταση του Hear δεν είναι τίποτα ξεχωριστό. απλά μεταφέρετε την εφαρμογή στο φάκελο "Εφαρμογές" και είστε έτοιμοι να μεταβείτε. Αλλά μόλις ξεκινήσετε την Ακούστε, θα σταματήσετε να πεθάνετε στο νερό από την απαίτηση να κάνετε επανεκκίνηση του Mac πριν από την ακρόαση που θα λειτουργήσει σωστά.

Κατανοώ την ανάγκη να γίνει αυτό. Ακούστε πρέπει να εγκαταστήσετε τα στοιχεία που πρέπει να αρχικοποιηθούν κατά την εκκίνηση του Mac. Αλλά θα ήθελα να δω ένα κουμπί ακύρωσης στην προειδοποίηση επανεκκίνησης. Αντ 'αυτού, η μόνη επιλογή είναι να κάνετε επανεκκίνηση, πράγμα που σας αναγκάζει είτε να αποδεχθείτε την επανεκκίνηση είτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο Mac σας με ένα ανοιχτό παράθυρο διαλόγου πάντα στο δρόμο.

Μόλις περάσει το πρόβλημα επανεκκίνησης, το Hear είναι μια εφαρμογή με πολύ καλύτερη συμπεριφορά, ανοίγοντας ως εφαρμογή ενός παραθύρου.

Χρησιμοποιώντας Ακούστε

Ακούστε παρουσιάζει μια καρτέλα διασύνδεσης, με 13 διαθέσιμες καρτέλες. Κάθε καρτέλα παρέχει τη διασύνδεση για ένα συγκεκριμένο σύνολο βελτιώσεων ήχου, όπως Γενικά, EQ, Mixer, 3D, Ambience και FX. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε καρτέλα για να κάνετε προσαρμογές στον ήχο που ακούτε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι 13 καρτέλες, κάθε μία με πολλαπλές επιλογές και ρυθμίσεις, μπορεί να είναι λίγο πολύ για να περάσουν για να τελειοποιήσετε τις προτιμήσεις σας για ήχο. Αυτός είναι ο λόγος που το Hear έρχεται με πολλές προεπιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης. Στην πραγματικότητα, σας συνιστώ να αρχίσετε την εξερεύνηση του Ακούστε δοκιμάζοντας τις διάφορες προεπιλογές. Θα βρείτε πιθανώς ένα κατάλληλο για εσάς, ή αυτό θα αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για να κάνετε τις προσαρμοσμένες προσαρμογές σας.

Με την ευκαιρία, μόλις βγείτε από τις δικές σας εξατομικευμένες ρυθμίσεις, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε ως τη δική σας προρύθμιση.

Υπάρχοντα

Η ακρόαση περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη εφέ που μπορεί να αλλάξει την ποιότητα του ήχου καθώς και τη σκηνή του ήχου. Θα βρείτε εφέ από το 3D surround, το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός surround συστήματος, στο FAT, που προσομοιώνει έναν ενισχυτή κενού σωλήνα παλαιού τύπου.

Ένα από τα διαθέσιμα εφέ που έβλεπαν τα μάτια και το αυτί μου είναι ο εκτεταμένος χώρος. Πριν από χρόνια, το κύριο στερεοφωνικό μου σύστημα χτίστηκε γύρω από έναν ενισχυτή Carver και προενισχυτή. Ο προενισχυτής περιελάμβανε ένα χαρακτηριστικό που ο Carver ονόμασε Sonic Holography. Αυτή η λειτουργία επέκτεινε το στάδιο του ήχου. στην ουσία, παρουσιάζοντας ένα ηχητικό στάδιο που φάνηκε να είναι πολύ μεγαλύτερο από το χώρο μεταξύ των ομιλητών. Μου άρεσε να δω αν η Hear θα μπορούσε να αναπαράγει αυτή την παλαιότερη τεχνολογία.

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ ήπιο τρισδιάστατο και εκτεταμένο χώρο, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο στάδιο ήχου. Δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η παλιά τεχνολογία Carver, αλλά εξακολουθεί να είναι μια όμορφη σκηνή που προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω ως προεπιλεγμένη ακρόαση.

Προσαρμογές

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν 13 καρτέλες, το καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε ρυθμίσεις εφέ ή γενικές ρυθμίσεις φίλτρου ήχου. Μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ορισμένες από τις καρτέλες συνδέονται με συγκεκριμένα εφέ, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμία προσαρμογή, εκτός αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιώ τα εφέ Ηχείων, τα οποία μεταβάλλουν τα χαρακτηριστικά αντήχησης ενός εικονικού ηχείου σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τον τρόπο που ακούγονται τα ηχεία.

Ούτε έχω βρει κάποια χρήση για το φαινόμενο BW (Brainwave), το οποίο υποτίθεται ότι αλλάζει τον ήχο για να βοηθήσει στη χαλάρωση, το διαλογισμό ή τη συγκέντρωση. Νομίζω ότι σε πραγματική χρήση, μόνο μερικές από τις καρτέλες και ρυθμίσεις θα αλλάξουν πέρα ​​από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Οι ρυθμίσεις που με ενδιαφέρουν δεν είναι πιθανό να είναι αυτές που σας ενδιαφέρουν και αντίστροφα. Έχοντας έναν τόσο μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων διασφαλίζει ότι το Hear θα είναι χρήσιμο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα περάσετε ένα ευχάριστο χρονικό διάστημα απλά δοκιμάζοντας τα διάφορα χαρακτηριστικά.

Τελικές σκέψεις

Ακούστε τις προσδοκίες μου και έπειτα μερικές, με την ικανότητά μου να με επιτρέψω να επιλέξω τα αποτελέσματα που απαιτούνται για την ενίσχυση της μικρής ηχητικής σκηνής που είναι ο χώρος του υπολογιστή μου και να φανεί πολύ μεγαλύτερος από ότι είναι. Πέρα από την παροχή μου με έναν πλουσιότερο και βαθύτερο ήχο, το Hear ήταν επίσης, ως επί το πλείστον, διακριτικό μόλις το έβαλα. Η μόνη μου πρόταση για τον προγραμματιστή είναι να κάνει μερικά βασικά εργαλεία διαθέσιμα από ένα στοιχείο γραμμής μενού , οπότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε την εφαρμογή για να χρησιμοποιήσουμε το μίκτη για να μειώσουμε την ένταση σε μια εφαρμογή που εκτελείται στο παρασκήνιο.

Ακούστε είναι ένας από τους καλύτερους επεξεργαστές ήχου που έχω συναντήσει για Mac. Με την ικανότητά του να διαμορφώνει τον ήχο για να καλύψει τις ανάγκες σας, το απλό στη χρήση περιβάλλον εργασίας που καλύπτει έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή ήχου και την ελκυστική τιμή του, νομίζω ότι η Ακρόαση ανήκει στον κατάλογο που πρέπει να έχει ο κάθε ενθουσιώδης ακροατής.

Ακούστε είναι $ 19.99. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2015