Data Rescue 3 Review - Όταν πρέπει να ανακτήσετε τα δεδομένα Mac σας

Λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων Mac Do-It-Yourself

Η διάσωση δεδομένων 3 από την Prosoft Engineering είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που όλοι οι χρήστες Mac θα πρέπει να έχουν στη δική τους εργαλειοθήκη. Είναι επίσης ένα κομμάτι του λογισμικού που ελπίζω ότι δεν χρειάζεται ποτέ. Όχι επειδή είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε, αλλά επειδή αν χρησιμοποιείτε αυτή την υπέροχη εφαρμογή, αυτό σημαίνει ότι έχετε χάσει αρχεία ή έχετε μια μονάδα δίσκου που απέτυχε και παραμελήσατε να διατηρήσετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας .

Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο το χρησιμοποιήσατε, το Data Rescue 3 μπορεί πολύ καλά να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακτήσετε τα σημαντικά αρχεία σας, εκτός από την αποστολή της μονάδας δίσκου σας σε μια υπηρεσία ανάκτησης δίσκου.

Διάσωση δεδομένων 3 Αποκατάσταση του εαυτού σας

Η εστίαση Data Rescue 3 εστιάζει στην ανάκτηση δεδομένων. Θα το χρησιμοποιούσατε εάν κατά λάθος διαγράψατε αρχεία, διαμορφώσατε μια μονάδα δίσκου χωρίς να δημιουργήσετε πρώτα ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας ή έχετε μια μονάδα που δεν λειτουργεί ή έχει αποτύχει και δεν επιτρέπει πλέον στο Mac να αποκτά πρόσβαση σε οποιαδήποτε δεδομένα στη μονάδα δίσκου.

Το Rescue Data 3 δεν πραγματοποιεί καμία επισκευή δίσκου. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να επισκευάσετε τη μονάδα δίσκου σας, δοκιμάστε την εφαρμογή συνοδευτικού λογισμικού της Prosoft Engineering Drive Genius . Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα και άλλα εργαλεία επισκευής δίσκου τρίτων κατασκευαστών.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση μεταξύ του Data Rescue 3 και των βοηθητικών προγραμμάτων οδήγησης που προσπαθούν να ανακτήσουν δεδομένα επιδιορθώνοντας και τροποποιώντας τη μονάδα δίσκου. Η λειτουργία Data Rescue 3 χρησιμοποιεί μη επεμβατικές μεθόδους για την ανάκτηση δεδομένων, αφήνοντας τη μονάδα στην ίδια κατάσταση που υπήρχε κατά την πρώτη προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι, αν χειρότερες έρχονται στη χειρότερη περίπτωση, μπορείτε ακόμα να στείλετε τη μονάδα δίσκου σε ειδικευμένο ιατροδικαστή, ο οποίος μπορεί να απομακρύνει το δίσκο, να τον ξαναχτίσει και, στη συνέχεια, να προσπαθήσει να ανακτήσει τα δεδομένα. Φυσικά, ολόκληρο το σημείο αυτής της εφαρμογής είναι να ανακτήσει τα δεδομένα για σας, έτσι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε μεγάλα δολάρια σε μια υπηρεσία ανάκτησης.

Λειτουργίες διάσωσης δεδομένων 3

Το Rescue Data 3 είναι εγκατεστημένο στο bootable DVD, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε το Mac σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν η μονάδα που κάνει λάθος είναι η μονάδα εκκίνησης . Εάν αγοράζετε Data Rescue 3 ως λήψη, μπορείτε να εγγράψετε την εικόνα της μονάδας σε ένα DVD ή USB flash drive.

Μόλις ξεκινήσετε την εφαρμογή, θα βρείτε πολλές μεθόδους για την αξιολόγηση και την ανάκτηση των δεδομένων από τη μονάδα σας.

Το Rescue Data 3 λειτουργεί με οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένη στο Mac, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων flash που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες κάμερες και τις μονάδες USB thumb drive.

Ρύθμιση χαρακτηριστικών

Γρήγορη σάρωση - Εάν η δομή καταλόγου της μονάδας δίσκου σας είναι άθικτη, η γρήγορη σάρωση μπορεί να βρει τα περισσότερα από τα αρχεία στη μονάδα σε λίγα λεπτά. Η λειτουργία γρήγορης σάρωσης θα λειτουργήσει ακόμη και για μονάδες που δεν μπορούν να εγκατασταθούν. Εφόσον χρειαστεί τόσο μικρός χρόνος, προτείνω πάντα να αρχίζετε με τη λειτουργία γρήγορης σάρωσης.

Βαθιά σάρωση - Αυτή η μέθοδος σάρωσης χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την ανάκτηση δεδομένων, ακόμα και όταν μια μονάδα δίσκου έχει σοβαρά προβλήματα. Το μόνο μειονέκτημα της μεθόδου Deep Scan είναι ο χρόνος που χρειάζεται. περίπου 3 λεπτά ανά gigabyte δεδομένων. Οι μονάδες δίσκου με συγκεκριμένο τύπο προβλημάτων μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Διαγραφή σάρωσης αρχείων - Αυτή η εύχρηστη λειτουργία μπορεί να ανακτήσει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο που διαγράφηκε πρόσφατα, το οποίο μπορεί να σας διαφυλάξει εάν διαγράψετε κατά λάθος ένα αρχείο.

Κλωνοποίηση - Όταν η μονάδα σας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, η κλωνοποίηση των δεδομένων σε άλλη μονάδα θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τη Διασφάλιση Δεδομένων στον κλώνο χωρίς να ανησυχείτε για την αποτυχία της αρχικής μονάδας ενώ εργάζεστε με αυτήν.

Αναλύστε - Ελέγχει την ικανότητα της μονάδας να διαβάζει δεδομένα σε ολόκληρη την πλατφόρμα. Δεν επιχειρεί την ανάκτηση οποιωνδήποτε δεδομένων, αλλά είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων σοβαρού δίσκου.

FileIQ - Επιτρέπει τη διάσωση δεδομένων να αναγνωρίζει νέους τύπους αρχείων όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε χαμένα αρχεία. Η Διασφάλιση Δεδομένων περιλαμβάνει μια μεγάλη λίστα με γνωστούς τύπους αρχείων, αλλά αν προσπαθείτε να ανακτήσετε έναν νέο ή συγκεχυμένο τύπο αρχείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Data Rescue για να μάθετε τη μορφή αρχείου από ένα καλό παράδειγμα.

Διεπαφή χρήστη και δοκιμή

Το Rescue Data 3 χρησιμοποιεί μια απλή διεπαφή. Η προεπιλεγμένη διεπαφή, που ονομάζεται προβολή Αίθριο, είναι ένα μόνο παράθυρο, όπου όλες οι λειτουργίες της εφαρμογής αντιπροσωπεύονται από εικονίδια με δυνατότητα κλικ. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα από την Prosoft Engineering, όπως το Drive Genius, τότε θα είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο Rescue Drive έχει σχεδιαστεί.

Η διασύνδεση είναι εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί σύστημα βοήθειας για την πλοήγηση, αλλά με απογοητεύτηκα. Όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από ένα εικονίδιο, μετακινείται προς το κέντρο του παραθύρου της Αίθουσας. Εάν σύρετε το ποντίκι σας σε πολλά εικονίδια, συνεχίζουν να κινούνται. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε την προβολή λεπτομερειών, η οποία συγκεντρώνει τις λειτουργίες σε μια λίστα, μια πολύ καλύτερη προσέγγιση κατά τη γνώμη μου.

Κάνοντας διάσωση δεδομένων στη δοκιμή

Η δοκιμή μιας εφαρμογής ανάκτησης δεδομένων της μονάδας δίσκου μπορεί να είναι δύσκολη. για να αποκτήσετε το πραγματικό μέτρο μιας τέτοιας εφαρμογής χρειάζεστε μια μονάδα δίσκου που έχει αποτύχει με κάποιο τρόπο, για να δείτε πόσο καλά η εφαρμογή μπορεί να ανακτήσει τα αρχεία. Το πρόβλημα είναι ότι οι μονάδες δίσκων μπορούν να αποτύχουν με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε να χρειάζεστε διαφορετικές μονάδες δίσκου με διαφορετικούς τύπους αποτυχιών για να ελέγξετε επαρκώς όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες μιας εφαρμογής.

Τούτου λεχθέντος, έφτασα να κάνω τις καλύτερες δοκιμές που θα μπορούσα. Ξεκίνησα χρησιμοποιώντας μια γνωστή καλή μονάδα δίσκου, μια που χρησιμοποιώ κάθε μέρα με το Mac μου. Έχω διαγράψει σκόπιμα μερικά αρχεία και στη συνέχεια συνέχισα να χρησιμοποιώ τη μονάδα με κανονικό τρόπο για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα τη λειτουργία σάρωσης αρχείων που διαγράφηκε για να προσπαθήσω να ανακτήσω τα αρχεία που είχα πετάξει μακριά.

Λειτουργεί αρκετά καλά, εκτός από ένα μικρό μειονέκτημα. Η δυνατότητα σάρωσης αρχείων διαγραφής μπορεί να εμφανίσει αρκετά αρχεία. Σε πολλές περιπτώσεις, το όνομα ενός αρχείου έχει χαθεί και αντικατασταθεί από ένα κοινόχρηστο από την εφαρμογή. Το Data Rescue 3, ωστόσο, οργανώνει όλα τα αρχεία που εντοπίζει ανά τύπο, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση, για παράδειγμα, ενός αρχείου Word ή JPG, ακόμα και αν το όνομα έχει αλλάξει. Το Rescue Data 3 οργανώνει επίσης "χαμένα" αρχεία από την εφαρμογή που πιστεύει ότι δημιούργησε το αρχείο. Αφού περιορίσετε την αναζήτησή σας προς τα κάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία προεπισκόπησης για να ελέγξετε ένα αρχείο πριν αποφασίσετε αν θα το ανακτήσετε.

Γενικά, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τη δυνατότητα σάρωσης αρχείων διαγραφής. Εάν χρειαζόμουν να ανακτήσω ένα αρχείο που κατά λάθος διαγράψαμε, θα ήταν ένας σχετικά ανώδυνος, αν και δυνητικά χρονοβόρος τρόπος να το κάνουμε.

Προσπάθησα στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία FileIQ για να διδάξω στον Data Rescue 3 έναν νέο τύπο αρχείου. Χρησιμοποιώ το VectorWorks για CAD στο Mac μου και σκέφτηκα ότι ένα αρχείο VectorWorks θα ήταν μια καλή δοκιμή για το χαρακτηριστικό FileIQ. Λοιπόν, ήταν μια καλή δοκιμή με έναν τρόπο. Μετά την εμφάνιση της εφαρμογής δύο από τα αρχεία CAD μου, αναγνώρισε τον τύπο αρχείου ως VectorWorks. Προφανώς η διάσωση δεδομένων ήταν ήδη μπροστά από μένα σε αυτό το θέμα. Προσπάθησα στη συνέχεια μερικούς τύπους αρχείων που σκέφτηκα ότι θα ήταν κάπως σκοτεινός. σε κάθε περίπτωση, η Data Rescue αναγνώρισε τον τύπο αρχείου. Υποθέτω ότι θα χρειαστεί ένας πολύ καινούργιος τύπος αρχείου, όπως ένα νέο αρχείο αρχείων RAW από μια ολοκαίνουργια κάμερα, για να χτυπήσει το Data Rescue. Από την άλλη πλευρά, έμαθα ότι η διάσωση δεδομένων είναι πολύ γρήγορη στην ανίχνευση τύπων αρχείων που ήδη γνωρίζει.

Η τελική δοκιμή περιελάμβανε έναν ελαττωματικό σκληρό δίσκο που είχα ξαπλωθεί. Αυτός ο παλαιότερος δίσκος 500 GB έχει προβλήματα που προκαλούν την εμφάνιση πολλών προβλημάτων, όπως η αποτυχία να συνδεθεί από καιρό σε καιρό, να διαρκέσει πολύς χρόνος για να διαβάσει δεδομένα ή να μη διαβάσει τα δεδομένα και περιστασιακά να εξαφανιστεί, να αποσυνδεθεί και να μην εμφανιστεί σε οποιοδήποτε βοηθητικό πρόγραμμα οδήγησης.

Ξεκίνησα αυτή τη δοκιμή τοποθετώντας την ελαττωματική μονάδα δίσκου σε μια εξωτερική θήκη USB και στη συνέχεια συνδέοντάς την με το Mac μου. Δυστυχώς, τοποθετήθηκε και εμφανίστηκε στην επιφάνεια εργασίας. Ελπίζω ότι δεν θα ήταν, έτσι ώστε να μπορώ να δω πόσο καλά λειτουργεί το Data Rescue με δίσκους που δεν θα τοποθετηθούν. Θα πρέπει να αφήσουμε αυτή τη δοκιμασία για μια άλλη μέρα.

Στη συνέχεια, έδωσα μια δοκιμαστική λειτουργία στο Analyze, αφήνοντάς την να τρέξει μέσα από το δίσκο και να δούμε αν είχε προβλήματα στην ανάγνωση δεδομένων από τις επιφάνειες των πιατέλα. Αναλύστε ότι βρήκα ακριβώς αυτό που περίμενα: σοβαρά προβλήματα ανάγνωσης με ορισμένα τμήματα προς το τέλος της μονάδας δίσκου.

Το επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσετε τη λειτουργία γρήγορης σάρωσης για να δείτε αν η μονάδα είχε έναν κατάλογο εργασίας, ο οποίος θα διευκόλυνε την ανάκτηση αρχείων. Η γρήγορη σάρωση ήταν σε θέση να τρέξει μέσα από τη μονάδα δίσκου και να δημιουργήσει μια λίστα αρχείων που θα μπορούσε να ανακτήσει με ευκολία. Αυτό ήταν καλό - και κακό. Αυτό σήμαινε ότι ο κατάλογος ήταν άθικτος και δεν θα υπήρχε μεγάλο όφελος στη δοκιμή της λειτουργίας Deep Scan.

Παρ 'όλα αυτά, προσπάθησα Deep Scan μόνο για να δούμε πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να αναλύσουμε μια μονάδα δίσκου 500 GB. Μόλις ξεκινήσει το Deep Scan, η διάσωση δεδομένων εκτιμάται ότι ο συνολικός χρόνος θα είναι περίπου 10 ώρες. Στην πραγματικότητα, χρειάστηκαν περίπου 14 ώρες, πιθανώς λόγω των τμημάτων της μονάδας δίσκου που είχαν διαβάσει προβλήματα.

Προσπάθησα στη συνέχεια να ανακτήσω μερικά gigabytes δεδομένων αρχείων. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ανάκαμψη.

Διάσωση δεδομένων 3 - Τελευταία λέξεις και συστάσεις

Η Rescue Data 3 με εντυπωσίασε με την εύκολη στη χρήση διεπαφή και την ικανότητά της να παραδίδει τα προϊόντα. Ανάκτηση δεδομένων από μια κακή κίνηση όταν δεν λειτούργησε καμία άλλη μέθοδος. Ήμουν επίσης ευτυχής που Prosoft Engineering επέλεξε να παρέχει Data Rescue σε ένα bootable DVD, το οποίο θα είναι πολύ βολικό για τους πολλούς χρήστες Mac που έχουν μόνο μία μονάδα ενσωματωμένη στους Mac τους. Θα ήταν ωραίο να βλέπετε την εφαρμογή που διανέμεται και σε μια εκκίνηση USB flash drive, καθιστώντας την πραγματικά καθολική από το κιβώτιο για υπολογιστές Mac που βασίζονται σε Intel. Ωστόσο, η δημιουργία μιας μονάδας εκκίνησης δεν είναι τόσο δύσκολη.

Πλεονεκτήματα

Πολύ εύκολο στη χρήση, με μια διεπαφή που σας καθοδηγεί στη διαδικασία ανάκτησης.

Μπορεί να μάθει νέους τύπους αρχείων, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της τρέχουσας εφαρμογής. Αν χρειαστεί να περιμένετε για ενημερώσεις σε τύπους αρχείων, θα μπορούσατε να έχετε τύχη όταν πρέπει να ανακτήσετε ένα αρχείο.

Υψηλό ποσοστό επιτυχίας αποκατάστασης στοιχείων. Κατά τη δοκιμή μου, το Rescue Data ήταν σε θέση να ανακτήσει κάθε αρχείο και τύπο αρχείου που έριξε σε αυτό. Χορηγημένος, οι έλεγχοι μου ήταν κάπως περιορισμένοι, αλλά κατά την ανάγνωση των άλλων χρηστών που είπαν σχετικά με αυτήν την εφαρμογή, φαίνεται να είναι μια χρησιμότητα όταν τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.

Οι πολλοί τύποι σάρωσης σας δίνουν τις επιλογές που χρειάζεστε όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε αρχεία. Όταν η μονάδα είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γρήγορη σάρωση και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν μια μονάδα δίσκου παρουσιάζει προβλήματα υλικού, ενδέχεται να χρειαστείτε τη λειτουργία Deep Scan για να φτάσετε στα δεδομένα σας.

Μειονεκτήματα

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα όταν μετράτε την εφαρμογή με το τελικό αποτέλεσμα: να πάρετε τα αρχεία σας πίσω. Από αυτή την άποψη, λειτουργεί πραγματικά πολύ καλά. Αλλά έχω μερικές μικρές νιτς για να διαλέξω.

Το περιβάλλον χρήστη του Arena είναι μόνο καραμέλα ματιών. Όταν χρησιμοποιώ μια εφαρμογή όπως αυτή, δεν είμαι στη διάθεση για καραμέλα ματιών. Αντ 'αυτού, θέλω ευκολία χρήσης και αποτελέσματα. Θα ήταν ωραίο αν η προεπιλεγμένη προβολή ήταν Λεπτομέρεια παρά Arena.

Η Διασφάλιση Δεδομένων απαιτεί τη δημιουργία μιας μονάδας γρατσουνίσματος πριν ξεκινήσετε. Κάνει την εργασία του όχι με την επισκευή μιας μονάδας δίσκου, αλλά με την εξαγωγή των αρχείων και την αντιγραφή τους σε μια άλλη μονάδα, αφήνοντας τα αρχικά αρχεία ανέπαφα. Εξαιτίας αυτού, είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει μια δεύτερη μονάδα δίσκου για να βοηθήσει στη διαδικασία ανάκτησης. Ωστόσο, το Data Rescue επιμένει να υπάρχει η δεύτερη μονάδα δίσκου πριν εκτελεστεί οποιαδήποτε σάρωση. Θα προτιμούσα να μπορώ να εκτελέσω τις διάφορες ανιχνεύσεις, για να δούμε αν μπορώ να φτάσω στα δεδομένα που χρειάζομαι πριν μετακινήσω μια μονάδα από κάπου αλλού. Δεν θα έπρεπε να το κάνω μπροστά.

Το Rescue Data 3 πληροί όλες μου τις απαιτήσεις για μια χρησιμότητα που πρέπει να έχει. Ελπίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιήσω, αλλά αισθάνομαι πολύ καλύτερα να το έχει γύρω. Θυμηθείτε ότι οι δίσκοι αποτυγχάνουν όταν το περιμένετε ελάχιστα. Και ενώ η Διασφάλιση Δεδομένων δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, είναι μια σημαντική επιλογή, επειδή ακόμη και τα αντίγραφα ασφαλείας αποτυγχάνουν μια φορά.

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.