Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI ή MEID του τηλεφώνου σας

Μάθετε τι αντιπροσωπεύει αυτός ο αριθμός και πώς μπορείτε να τον βρείτε

Το τηλέφωνό σας ή το tablet έχει έναν μοναδικό αριθμό IMEI ή MEID, ο οποίος το διακρίνει από άλλες κινητές συσκευές. Μπορεί να χρειαστείτε αυτόν τον αριθμό για να ξεκλειδώσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας , για να εντοπίσετε ή να εντοπίσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο κινητό τηλέφωνο ή για να δείτε εάν το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί στο δίκτυο άλλου μεταφορέα (όπως συμβαίνει με τον έλεγχο IMEI της T-Mobile). Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το IMEI ή το MEID στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και tablet με δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά με τους αριθμούς IMEI και MEID

Ο αριθμός IMEI σημαίνει "Διεθνής ταυτότητα κινητού εξοπλισμού" - είναι ένας μοναδικός 15ψήφιος αριθμός που αντιστοιχεί σε όλες τις κυψελοειδείς συσκευές.

Ο 14-ψήφιος αριθμός MEID αντιπροσωπεύει το "Αναγνωριστικό Κινητού Εξοπλισμού" και ομοίως προορίζεται να αναγνωρίσει μια κινητή συσκευή. Μπορείτε να μεταφράσετε τον κώδικα IMEI σε έναν αριθμό MEID απλά παραβλέποντας το τελευταίο ψηφίο.

Τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet CDMA (π.χ. Sprint και Verizon) λαμβάνουν έναν αριθμό MEID (επίσης γνωστό ως ηλεκτρονικό σειριακό αριθμό ή ESN), ενώ τα δίκτυα GSM, όπως η AT & T και η T-Mobile, χρησιμοποιούν τους αριθμούς IMEI.

Πού θα βρείτε τους αριθμούς IMEI και MEID

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να προχωρήσουμε σε αυτό, στην πραγματικότητα. Δοκιμάστε το καθένα από αυτά μέχρι να βρείτε αυτό που σας δουλεύει.

Καλέστε έναν ειδικό αριθμό. Σε πολλά τηλέφωνα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή κλήσης τηλεφώνου και να πληκτρολογήσετε * # 0 6 # (αστέρι, σημάδι λιβρών, μηδέν, έξι, λίβρα, χωρίς τα κενά). Ακόμα και πριν να χτυπήσετε το κουμπί κλήσης ή αποστολής, το τηλέφωνό σας πρέπει να εμφανίσει τον αριθμό IMEI ή MEID για να γράψετε ή να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης .

Ελέγξτε το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας. Εναλλακτικά, ο κώδικας IMEI ή MEID θα μπορούσε να αποτυπωθεί ή να χαραγμένο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας, ιδιαίτερα για iPhone (κοντά στο κάτω μέρος).

Αν το τηλέφωνό σας διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, ο αριθμός IMEI ή MEID θα μπορούσε να εκτυπωθεί σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου πίσω από την αφαιρούμενη μπαταρία. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο, αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας και αφαιρέστε την μπαταρία για να βρείτε τον αριθμό IMEI / MEID. (Ξεκινάει να αισθάνεται σαν κυνήγι θησαυρού, έτσι δεν είναι;)

Ανατρέξτε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας

Στο iPhone (ή το iPad ή το iPod), μεταβείτε στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις " στην αρχική οθόνη, στη συνέχεια επιλέξτε Γενικά και μεταβείτε στην επιλογή Σχετικά . Πατήστε IMEI / MEID για να εμφανίσετε τον αριθμό IMEI, τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε στο πρόχειρο σας για να επικολλήσετε αλλού πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί IMEI / MEID στο μενού Πληροφορίες για μερικά δευτερόλεπτα.

Στο Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας (συνήθως σύροντας το από το επάνω μενού πλοήγησης και πατώντας το εικονίδιο προφίλ , έπειτα το εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ). Από εκεί, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε το στοιχείο Πληροφορίες για το τηλέφωνο (μέχρι το τέλος) και, στη συνέχεια, πατήστε το και πιέστε Κατάσταση . Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τον αριθμό σας IMEI ή MEID.