Πριν αγοράσετε ξεκλειδωμένα κινητά τηλέφωνα ή smartphones

Είναι η αγορά ενός ξεκλείδωτου τηλεφώνου πραγματικά το καλύτερο στοίχημά σας;

Μπορεί να έχετε ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν για "ξεκλειδωμένα" κινητά τηλέφωνα ή smartphones. Αλλά ίσως δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς αυτό σημαίνει, ή γιατί μπορεί να θέλετε ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την αγορά ενός ξεκλείδωτου κινητού τηλεφώνου.

Τι είναι το ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο ή το smartphone;

Ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο είναι ένα που δεν συνδέεται με ένα δίκτυο συγκεκριμένου μεταφορέα: Θα λειτουργεί με περισσότερους από έναν παροχείς υπηρεσιών. Όταν αναφέρεται στην ιδέα για ένα iPhone, λέγεται jailbreaking .

Τα περισσότερα τηλέφωνα είναι συνδεδεμένα - ή κλειδωμένα - με έναν συγκεκριμένο φορέα κινητής τηλεφωνίας, όπως η Verizon Wireless, η T-Mobile, η AT & T ή η Sprint . Ακόμη και αν δεν αγοράζετε πραγματικά το τηλέφωνο από τον μεταφορέα, το τηλέφωνο παραμένει συνδεδεμένο με έναν μεταφορέα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα iPhone από την Best Buy, αλλά ακόμα απαιτεί να εγγραφείτε για υπηρεσία από την AT & T.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο τηλέφωνο;

Η αγορά ενός ξεκλείδωτου smartphone κινητού τηλεφώνου μπορεί να είναι μια πολύ πιο εύκολη - και πιο αξιόπιστη - επιλογή από την προσπάθεια να ξεκλειδώσετε ένα προηγουμένως κλειδωμένο τηλέφωνο. Συνήθως θα πληρώνετε περισσότερα για το τηλέφωνο, μερικές φορές μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο, αλλά δεν βασίζεστε σε κανέναν για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο για εσάς.

Μπορείτε να αγοράσετε ξεκλειδωμένα smartphones από την Amazon.com. Και αν το Amazon.com δεν έχει το τηλέφωνο που ψάχνετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε το eBay.

Μπορώ να ξεκλειδώσω το δικό μου κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο τηλέφωνο;

Μπορεί. Ορισμένα smartphones και κινητά τηλέφωνα μπορούν να ξεκλειδωθούν , αλλά συνήθως χρειάζονται βοήθεια. Μόλις αγοράσετε ένα κλειδωμένο τηλέφωνο, είναι προς το συμφέρον του μεταφορέα να κρατήσει το τηλέφωνο αυτό συνδεδεμένο με το δίκτυό του.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον μεταφορέα σας να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας, αλλά μπορεί να μην το κάνουν, ειδικά εάν είστε ακόμα συμβόλαιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληρώσετε ένα τρίτο μέρος για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, αλλά αυτό πιθανόν να ακυρώσει οποιαδήποτε εγγύηση μπορεί να έχετε.

Αγόρασα ένα ξεκλείδωτο smartphone. Και τώρα τι?

Αν έχετε αγοράσει ένα ξεκλειδωμένο smartphone, θα χρειαστείτε μια SIM (ενότητα ταυτότητας συνδρομητή) για να λάβετε υπηρεσία. Μια SIM, μερικές φορές αποκαλείται κάρτα SIM, είναι μια μικρή κάρτα που σύρετε στο τηλέφωνο (συνήθως κοντά στην μπαταρία), που παρέχει στο τηλέφωνό του τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και την υπηρεσία φωνής και δεδομένων.

Η αγορά και η χρήση ξεκλειδωμένων τηλεφώνων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και για καλό λόγο. Μπορεί να σας δώσει περισσότερη ελευθερία να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας όπως σας αρέσει και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Ωστόσο, η εύρεση του σωστού τηλεφώνου και της σωστής κάρτας SIM για χρήση με αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Πάρτε το χρόνο σας και κάνετε την έρευνά σας πριν κάνετε μια αγορά . Καλή τύχη!