Εκπληκτικά γεγονότα για τον Ιστό

Παράξενα πράγματα που πιθανώς δεν ήξερα για το WWW

Από την έναρξή της στη δεκαετία του 1960, το Διαδίκτυο έχει αναπτυχθεί από ένα στρατιωτικό πείραμα σε έναν γιγαντιαίο ζωντανό οργανισμό γεμάτο από περίεργες και υποκουλτούρες. Από τότε που κυκλοφόρησε το World Wide Web, το Net έχει δει μια πραγματικά εκρηκτική ανάπτυξη στην τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και τον πολιτισμό.

Εδώ είναι μερικά από τα περίεργα factoids που περιγράφουν το Διαδίκτυο και το World Wide Web. Πιάσε τον εαυτό σας μια κούπα από μπύρα ρίζας και μαζί μας για μερικές πραγματικά απίστευτες ιστορίες κάτω!

Σχετικές : ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Internet και του World Wide Web ;

01 από 13

Το Διαδίκτυο απαιτεί περίπου 50 εκατομμύρια ιπποδύναμα στην ηλεκτρική ενέργεια

Το Διαδίκτυο απαιτεί περίπου 50 εκατομμύρια ιπποδύναμα στην ηλεκτρική ενέργεια. Πηγή εικόνας / Getty Images

Ναί. Με περίπου 8,7 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος για ακόμη και μία ημέρα είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με τον Russell Seitz και τον υπολογισμό του Michael Stevens, απαιτείται 50 εκατομμύρια ίππους φρεναρίσματος ηλεκτρικής ενέργειας για να παραμείνει το Διαδίκτυο σε τρέχουσα κατάσταση.

02 από 13

Λαμβάνει 2 δισεκατομμύρια ηλεκτρόνια για να παράγει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Λαμβάνει 2 δισεκατομμύρια ηλεκτρόνια για να παράγει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ψηφιακό Όραμα / Getty Images

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Michael Stevens και του Vsauce, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των 50 κιλών χρησιμοποιεί το αποτύπωμα των 8 δισεκατομμυρίων ηλεκτρονίων. Ο αριθμός τους ακούγεται ginormous, ναι, αλλά με τα ηλεκτρόνια που ζυγίζουν δίπλα σε τίποτα, 8 δισεκατομμύρια από αυτά ζυγίζουν λιγότερο από ένα τετρακλίους μιας ουγκιάς. Περισσότερο "

03 από 13

Από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη Γη, πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο

Από τα 7 δισεκατομμύρια στον πλανήτη Γη, πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Πηγή εικόνας / Getty Images

Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους υπολογισμούς δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις περισσότερες στατιστικές του Διαδικτύου ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και το Διαδίκτυο ως θέμα εβδομαδιαίας συνήθειας. Περισσότερο "

04 από 13

Το Διαδίκτυο ζυγίζει τόσο πολύ όσο μια φράουλα

Το Διαδίκτυο ζυγίζει τόσο πολύ όσο μια φράουλα. Flickr Select / Getty Images

Ο Russel Seitz είναι φυσικός που έχει σπρώξει μερικούς πολύ ακριβείς αριθμούς. Με κάποιες παραδοχές για την ατομική φυσική, τα δισεκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια των κινούμενων ηλεκτρονίων «δεδομένων σε κίνηση» στο Διαδίκτυο, ανέρχονται σε περίπου 50 γραμμάρια. Αυτό είναι 2 ουγγιές, το βάρος μιας φράουλας. Περισσότερο "

05 από 13

Πάνω από 8,7 δισεκατομμύρια μηχανήματα είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο

Πάνω από 8,7 δισεκατομμύρια μηχανές συνδέονται στο Διαδίκτυο. Iconica / Getty Images

Smartphones, tablet, επιτραπέζιους υπολογιστές, διακομιστές, ασύρματους δρομολογητές και hotspots, μονάδες GPS αυτοκινήτου, ρολόγια χειρός, ψυγεία και ακόμη μηχανές σόδα ποπ: το Διαδίκτυο αποτελείται από δισεκατομμύρια gadgets. Αναμείνετε αυτό να αυξηθεί σε 40 δισεκατομμύρια gadgets μέχρι το 2020. Περισσότερα »

06 από 13

Κάθε 60 δευτερόλεπτα, φορτώνεται 72 ώρες βίντεο YouTube

Κάθε 60 δευτερόλεπτα στο Διαδίκτυο ... Gizmodo.com

... και από αυτές τις 72 ώρες, τα περισσότερα από τα βίντεο αφορούν τις γάτες, τις χορευτικές κινήσεις του Harlem Shake και τα φρικτά πράγματα που κανείς δεν ενδιαφέρεται. Όπως ή όχι, οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται τα ερασιτεχνικά τους βίντεο με την ελπίδα ότι θα πηγαίνετε ιογενή και επιτύχετε ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητας. Περισσότερο "

07 από 13

Ηλεκτρονικά μετακινούνται μόνο λίγους δέκα μέτρα πριν να σταματήσουν στο δίκτυο

Ηλεκτρονικά μετακινούνται μόνο λίγους δέκα μέτρα πριν να σταματήσουν στο δίκτυο. Φωτοδίσκος / Getty Images

Ναι, ένα ηλεκτρόνιο δεν μετακινείται πολύ μακριά από τα καλώδια και τα τρανζίστορ των υπολογιστών μας. κινούνται ίσως περίπου δώδεκα μέτρα μεταξύ των μηχανών και τότε η ενέργεια και το σήμα τους καταναλώνονται από την επόμενη συσκευή στο δίκτυο. Κάθε συσκευή, με τη σειρά της, μεταφέρει το σήμα στο γειτονικό σύνολο ηλεκτρονίων και ο κύκλος επαναλαμβάνεται πάλι κάτω από την αλυσίδα. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Περισσότερο "

08 από 13

Το 5 εκατομμύριο Terabytes του Διαδικτύου ζυγίζει λιγότερο από έναν κόκκο άμμου

Τα συνολικά δεδομένα του Διαδικτύου ζυγίζουν λιγότερο από ένα κόκκο άμμου. Photolibrary / Getty Images

Ζυγίζοντας ακόμη λιγότερο ότι όλο το κινούμενο ηλεκτρικό ρεύμα, το βάρος της στατικής αποθήκευσης δεδομένων στο Διαδίκτυο (data-at-rest) είναι εξαιρετικά μικρό. Μόλις αφαιρέσετε τη μάζα των σκληρών δίσκων και των τρανζίστορ, χάλια το μυαλό ότι 5 εκατομμύρια TB των δεδομένων περιλαμβάνει λιγότερο μάζα από ένα κόκκο άμμου. (Εδώ είναι ένας κατανοητός οδηγός για τα πάντα, από bytes σε yottabytes για την ευχαρίστησή σας ανάγνωσης.)

09 από 13

Πάνω από το 78% των Βορειοαμερικανών Χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο

Πάνω από το 78% των Βορειοαμερικανών Χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Cultura / Getty Images

Οι ΗΠΑ και η αγγλική γλώσσα ήταν οι αρχικές επιρροές που δημιούργησαν το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό. Είναι λογικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών βασίζεται στον Ιστό ως καθημερινό κομμάτι της ζωής. Περισσότερο "

10 από 13

Περίπου 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου είναι στην Ασία

Περίπου 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου είναι στην Ασία. Αποκοπή εικόνων / Getty Images

Αυτό είναι σωστό: πάνω από το ήμισυ του κανονικού πληθυσμού του Ιστού κατοικεί σε κάποιο μέρος της Ασίας: Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ινδία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη είναι μερικές μόνο από τις χώρες με αυτό το υψηλό ποσοστό υιοθεσίας. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ιστοσελίδων που δημοσιεύονται σε αυτές τις ασιατικές γλώσσες, αλλά η κυρίαρχη γλώσσα ιστού εξακολουθεί να είναι τα αγγλικά. Περισσότερο "

11 από 13

Οι καλύτερες συνδεδεμένες πόλεις είναι στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία

Οι καλύτερες συνδεδεμένες πόλεις είναι στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Flickr / Getty Images

Σύμφωνα με τον Akamai, η παγκόσμια δικτυακή υποδομή καλωδίων Διαδικτύου και το ασύρματο σήμα είναι η ταχύτερη στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Η μέση ταχύτητα του εύρους ζώνης είναι 22 Mbps , πολύ πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες (σε 8,4 Mbps ). Περισσότερο "

12 από 13

Πάνω από το ήμισυ της κυκλοφορίας στο Web είναι Streaming Media και κοινή χρήση αρχείων

Το 70% της επισκεψιμότητας στο Web είναι κοινή χρήση αρχείων. Stone / Getty Images

Η κοινή χρήση πολυμέσων και αρχείων είναι η διανομή μουσικής, ταινιών, λογισμικού, βιβλίων, φωτογραφιών και άλλου αναλώσιμου περιεχομένου στους χρήστες. Η ροή βίντεο στο YouTube είναι μια γεύση της κοινής χρήσης αρχείων. Το Torrent P2P είναι μια άλλη πολύ δημοφιλής μορφή κοινής χρήσης αρχείων. Υπάρχει σε απευθείας σύνδεση ραδιόφωνο , το οποίο εκπέμπει προσωρινά αντίγραφα μουσικής στη συσκευή σας, μαζί με Netflix, Hulu και Spotify. Μην κάνετε λάθος: οι άνθρωποι θέλουν τα μέσα τους και το θέλουν τόσο πολύ ώστε το ήμισυ της κίνησης του World Wide Web να είναι κοινή χρήση αρχείων! Περισσότερο "

13 από 13

Online Dating παράγει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο

Η σε απευθείας σύνδεση χρονολόγηση δημιουργεί πάνω από $ 1 δισεκατομμύριο κάθε χρόνο. OJO Images / Getty Images

Σύμφωνα με τα Reuters και PC World, οι στατιστικές για online dating στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλές. Ενώ αυτό μεταφράζεται μόνο εν μέρει σε άλλες χώρες, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την αξία της χρήσης του Παγκόσμιου Ιστού για να βρουν την αγάπη και τη φιλία, ακόμα κι αν σημαίνει να ξεφορτωθούν 30 δολάρια το μήνα στην πιστωτική κάρτα. Περισσότερο "