Στοιχεία του Photoshop 6

Η καθολική δυαδική έκδοση του Photoshop Elements 6 είναι τελικά διαθέσιμη για Mac

Ενημέρωση: Το Photoshop Elements βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 14 και εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για Mac.

Μπορείτε να ελέγξετε την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα του Photoshop Elements 14 στο Amazon

Η αρχική κριτική για το Photoshop Elements 6 συνεχίζεται:

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Photoshop Elements, της εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών καταναλωτών της Adobe, είναι γενική δυαδική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελείται ως εγγενής εφαρμογή και στους νεότερους επεξεργαστές Intel Mac και στους παλαιότερους Mac PowerPC.

Ήταν μια μακρά αναμονή για μια γενική δυαδική έκδοση του Photoshop Elements, αλλά φαίνεται ότι η Adobe χρησιμοποίησε το χρόνο με σύνεση, ενσωματώνοντας πολλές δυνατότητες από το Photoshop CS3 και δημιουργώντας έναν εκπληκτικά ισχυρό επεξεργαστή εικόνας , διατηρώντας παράλληλα την εστίασή της στους οικιακούς χρήστες.

Photoshop Elements 6 - Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Photoshop Elements 6 είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Έρχεται με μια εφαρμογή εγκατάστασης που κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό διαχειριστή στο Mac για να εγκαταστήσετε με επιτυχία στοιχεία, αλλά μην ανησυχείτε για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού. Ο λογαριασμός που δημιουργήσατε όταν πήρατε για πρώτη φορά το Mac ή το εγκατεστημένο OS X 10.x θα κάνει ωραία. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια αρκετά πρόσφατη έκδοση του OS X (10.4.8 ή νεότερη έκδοση) και ένα G4, G5 ή Intel Mac.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα δημιουργήσει ένα φάκελο Adobe Photoshop Elements 6 στο φάκελο "Εφαρμογές". Επίσης, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα αντίγραφο του Adobe Bridge, το οποίο χρησιμοποιούν τα Elements (και το Photoshop) για την περιήγηση, την οργάνωση και το φιλτράρισμα εικόνων.

Πριν ξεκινήσετε την προβολή στοιχείων για πρώτη φορά, πάρτε μερικά λεπτά για να δείτε το φάκελο Adobe Photoshop Elements 6. Θα βρείτε δύο αρχεία PDF στο φάκελο: ένα αρχείο Photoshop Elements 6 Readme που περιλαμβάνει μερικές γενικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και έναν Οδηγό χρήσης του Photoshop Elements 6. Ο Οδηγός Χρήσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τους πρώτους χρήστες, αλλά είναι επίσης χρήσιμο για άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζονται ένα μικρό πρόγραμμα επανεκπαίδευσης.

Photoshop Elements 6 - Πρώτες εντυπώσεις

Το Photoshop Elements 6 φορτώνει αρκετά γρήγορα, μια ένδειξη ότι είναι πραγματικά μια μητρική εφαρμογή. Μόλις ξεκινήσει, θα σας υποδεχτεί μια οθόνη υποδοχής που σας επιτρέπει να επιλέξετε τη δραστηριότητα που θέλετε να εκτελέσετε: Εκκίνηση από Ξυστό, Αναζήτηση με Adobe Bridge, Εισαγωγή από τη φωτογραφική μηχανή ή Εισαγωγή από σαρωτή. Η οθόνη υποδοχής είναι χρήσιμη για casual και για πρώτη φορά χρήστες, αλλά πιο έμπειροι χρήστες θα είναι ευτυχείς ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Με την οθόνη υποδοχής εκτός λειτουργίας, το πλήρες περιβάλλον χρήστη του Photoshop Elements 6 θα σας χτυπήσει, και εννοώ ότι σας χτυπήσω. Παίρνει το κεντρικό στάδιο, καλύπτοντας εντελώς την επιφάνεια εργασίας σας, χωρίς απλό τρόπο να το αλλάξετε το μέγεθος ή να το μετακινήσετε εκτός δρόμου . Η εργασία σχεδόν πλήρους οθόνης είναι ίσως ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα άτομα θα χρησιμοποιήσουν το Photoshop Elements, αλλά η ανικανότητα να αλλάξει εύκολα το μέγεθος ή να κρύψει ένα παράθυρο είναι πολύ un-Maclike.

Η διάταξη του Photoshop Elements 6 περιέχει ένα μεγάλο κεντρικό χώρο επεξεργασίας, πλαισιωμένο από μια εργαλειοθήκη που περιέχει τα περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και κάδους που περιέχουν παλέτες και εικόνες έργου. Η διάταξη είναι παρόμοια με το Photoshop, αλλά οι κάδοι αντικαθιστούν τις επιπλέουσες παλέτες του Photoshop. Οι κάδοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι πλωτές παλέτες, αλλά είναι αγκυροβολημένες στη διεπαφή και δεν είναι κινητές, εκτός από την επέκταση ή την κατάρρευση των προβολών.

Από την κορυφή του χώρου εργασίας βρίσκονται τα μενού του Photoshop Elements 6, μια γραμμή εργαλείων και ένα σύνολο καρτελών που ελέγχουν τις λειτουργίες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση (Επεξεργασία, Δημιουργία, Κοινή χρήση). Οι καρτέλες είναι χρήσιμες, αλλά καλύτερα από όλα, διατηρούν την συνολική διεπαφή χρήστη χωρίς περιορισμούς, περιορίζοντας τα διαθέσιμα εργαλεία σε αυτά που θα χρειαστεί να εκτελέσετε την τρέχουσα εργασία.

Photoshop Elements 6 - Γέφυρα

Το Photoshop Elements 6 περιλαμβάνει το Adobe Bridge, το οποίο σας επιτρέπει να περιηγείστε, να ταξινομήσετε και να οργανώνετε εικόνες, καθώς και να τα φιλτράρετε βάσει κριτηρίων που ορίζετε. Τα κριτήρια ενδέχεται να περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά, τύπους αρχείων, ημερομηνίες, δεδομένα EXIF ​​(ταχύτητα ταινίας, διάφραγμα, αναλογία εικόνας) και ακόμη και πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως έχετε ενσωματώσει στην εικόνα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη Γέφυρα για να επιθεωρήσετε μια εικόνα πριν αποφασίσετε αν θα την επεξεργαστείτε στα Στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε πολλές εικόνες και να τις προβάλλετε δίπλα-δίπλα, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για την επιθεώρηση λεπτών λεπτομερειών.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γέφυρα ως την κύρια εφαρμογή καταλογογράφησης φωτογραφιών. Είναι παρόμοιο με το iPhoto , αλλά πολύ πιο ευέλικτο. Το Photoshop Elements είναι στο σπίτι που εργάζεται απευθείας με το iPhoto, ώστε να μπορείτε να κολλήσετε με το iPhoto για την καταλογογράφηση των εικόνων σας εάν είστε άνετοι με αυτό ή δεν χρησιμοποιείτε καθόλου εφαρμογή διαχείρισης εικόνας. Αν θέλετε απλώς να βάζετε όλες τις φωτογραφίες σας σε ένα φάκελο στο Mac σας, το Photoshop Elements είναι εντάξει με αυτό.

Βρήκα το Adobe Bridge να είναι εύκολο στη χρήση. Μου άρεσε ιδιαίτερα το σύστημα φιλτραρίσματος του, το οποίο με άφησε να βρω γρήγορα μια συγκεκριμένη εικόνα σε μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών. Φυσικά, για να λειτουργήσει το σύστημα φιλτραρίσματος, πρέπει να προσθέσετε μεταδεδομένα στις εικόνες καθώς τα προσθέτετε στη βιβλιοθήκη σας, μια αποθαρρυντική εργασία αν έχετε ήδη μια μεγάλη συλλογή χωρίς ετικέτες.

Photoshop Elements 6 - Επεξεργασία

Το Adobe στόχευσε το Photoshop Elements 6 τόσο σε νέους χρήστες, που μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει λίγο ή και καθόλου χρόνο επεξεργασίας εικόνων, και ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι πρέπει να κάνουν πολλές διορθώσεις ή χειρισμούς εικόνας, αλλά δεν χρειάζονται ή δεν θέλουν την πολυπλοκότητα ) του Photoshop. Για να ανταποκριθεί σε αυτό το σύνολο διαφορετικών αναγκών, τα στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί από την Adobe προβάλλουν μόνο τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για μια συγκεκριμένη εργασία, εξαλείφοντας έτσι την ακαταστασία και καθιστώντας τα Στοιχεία ευκολότερα για χρήση από όλους.

Το στοιχείο Elements έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τρεις συγκεκριμένες εργασίες: Επεξεργασία, Δημιουργία και Κοινή χρήση. Μια μεγάλη, πολύχρωμη γραμμή καρτέλας στο επάνω μέρος του παραθύρου παρέχει εύκολη πρόσβαση σε κάθε εργασία. Όταν επιλέξετε την καρτέλα Επεξεργασία, εμφανίζονται τρεις δευτερεύουσες καρτέλες (Πλήρης, Γρήγορη, Καθοδηγούμενη). Όπως ίσως μαντέψετε, η καρτέλα Πλήρης παρέχει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία επεξεργασίας. Αυτό είναι όπου οι έμπειροι χρήστες θα περάσουν πιθανότατα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Η καρτέλα "Γρήγορη" παρέχει πρόσβαση σε ένα σύνολο ρυθμιστικών που σας επιτρέπουν να αλλάξετε ή να διορθώσετε τις πιο συνηθισμένες παραμέτρους της εικόνας, όπως φωτεινότητα, αντίθεση, θερμοκρασία χρώματος, απόχρωση, κορεσμό και απόχρωση, καθώς και ρύθμιση της ευκρίνειας εικόνας και εξάλειψη των ερυθρών ματιών.

Η καρτέλα Guided (Κατευθυντήριες οδηγίες) παρουσιάζει οδηγίες βήμα προς βήμα που θα σας καθοδηγήσουν στις βασικές εργασίες διόρθωσης εικόνας. Η καρτέλα Guided προορίζεται για νέους χρήστες, αλλά με τη χρήση ορισμένων από αυτά τα εργαλεία είναι εξίσου γρήγορη με τη χρήση των στοιχείων σε πλήρη λειτουργία επεξεργασίας, οπότε μην παραβλέπετε την καρτέλα Guided επειδή είστε πιο έμπειρος χρήστης.

Photoshop Elements 6 - Νέες δυνατότητες επεξεργασίας

Το Photoshop Elements 6 δανείζεται πολλές λειτουργίες από το Photoshop CS3. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το εργαλείο γρήγορης επιλογής, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μια περιοχή απλά βουρτσίζοντας ένα αντικείμενο με το εργαλείο. Τα στοιχεία θα καταλάβουν πού είναι τα άκρα του αντικειμένου και θα τα επιλέξουν για εσάς. Στη συνέχεια, μπορείτε να βελτιώσετε την επιλογή άκρης αν χρειαστεί, αλλά διαπίστωσα ότι τα στοιχεία έκαναν πολύ καλές εικασίες σχετικά με τις περιοχές που ήθελα να επιλέξω. Η δυνατότητα να επιλέξετε αντικείμενα με ακρίβεια είναι ένα από τα κλειδιά για τη δημιουργία κάποιων πολύ άγριων εφέ, οπότε ο εύκολος τρόπος να κάνετε αυτό είναι πολύ καλός.

Το χαρακτηριστικό Panorama Panorama, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετό καιρό, σας επιτρέπει να κολλήσετε πολλές εικόνες μαζί για να δημιουργήσετε πανοράματα που κόβουν την ανάσα. Τα στοιχεία 6 προσθέτουν δύο νέες δυνατότητες φωτομέτρησης: Ομάδες φωτομερισμού και Φωτόμετρα.

Οι ομάδες Φωτομεταφοράς σας επιτρέπουν να συνδυάσετε πολλές εικόνες της ίδιας ομάδας και να επιλέξετε στοιχεία από κάθε εικόνα για να τα συνδυάσετε. Το όφελος από αυτό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από κάθε βολή και να τα συνδυάσετε σε μια ενιαία εικόνα που είναι καλύτερη από το άθροισμα των τμημάτων της. Αποτέλεσμα? Όλοι στην ομάδα χαμογελούν για μια αλλαγή. Κανείς δεν αναβοσβήνει, και με κάποια τύχη, το κεφάλι κανενός δεν κόβεται.

Το Photomerge Faces παρέχει έναν εύκολο τρόπο επιλογής των χαρακτηριστικών του προσώπου από μη σχετικές εικόνες και να τα συνδυάσετε σε μια νέα εικόνα. Επιλέξτε τα μάτια από μια φωτογραφία, το στόμα και τη μύτη από μια άλλη, και τα στοιχεία θα τα συνδυάσουν, εξομαλύνοντας τη μετάβαση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα μοιάζατε με τα μάτια του σκύλου σας και τη μύτη και το στόμα της γάτας σας; Τώρα μπορείτε να μάθετε.

Photoshop Elements 6 - Δημιουργία

Η καρτέλα "Δημιουργία" του Photoshop Elements 6 σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις εικόνες που έχετε καθαρίσει (ή απλώς διασκέδαζες με) για να δημιουργήσετε ευχετήριες κάρτες, φωτογραφικά βιβλία, κολάζ, παρουσιάσεις διαφανειών, γκαλερί ιστοσελίδων, ακόμη και σακάκια ή ετικέτες CD ή DVD. Κάθε έργο προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα για να σας καθοδηγήσει.

Εκτός από τα έργα, τα στοιχεία περιλαμβάνουν μια ευρεία επιλογή έργων τέχνης που μπορείτε να συνδυάσετε με τις εικόνες σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλά διαφορετικά υπόβαθρα για μια εικόνα, οτιδήποτε από μια αμμουδιά μέχρι μια χειμερινή σκηνή.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πλαίσια για να περιβάλλετε τις εικόνες σας ή ένα θέμα για να τα ενώσετε. Η ενότητα έργων τέχνης έχει τόσες πολλές δυνατότητες που μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο να σκεφτείτε με τις εικόνες σας από ό, τι σκεφτήκατε ποτέ. (Μην πω ότι δεν σας προειδοποίησα.) Η επιλογή του σωστού πλαισίου ή του φόντου μπορεί να κάνει μια εικόνα ολοκληρωμένη ή να προσθέσει μια μικρή γροθιά. Αν σας αρέσει το λεύκωμα, μπορείτε να συνδυάσετε τις φωτογραφίες σας με μερικά από τα παρεχόμενα έργα τέχνης για να δημιουργήσετε σελίδες με λευκώματα, όπως διακοπές, διακοπές, κατοικίδια ζώα ή χόμπι.

Photoshop Elements 6 - Κοινή χρήση

Η τελευταία καρτέλα που θα εξερευνήσουμε είναι Share. Μόλις ολοκληρώσετε ένα ή περισσότερα έργα εικόνας, μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους. Μπορείτε επίσης, βεβαίως, να αποθηκεύσετε την εργασία σας, να αρπάξετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να κάνετε ό, τι θέλετε με αυτό (αποστολή σε φίλο, μεταφόρτωση σε ιστότοπο κ.λπ.) χωρίς τη χρήση στοιχείων.

Τα στοιχεία μπορούν να αυτοματοποιήσουν μερικές από τις κοινές μεθόδους κοινής χρήσης μιας ή περισσότερων εικόνων. Επιλέξτε Συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Στοιχεία θα μειώσουν το μέγεθος της εικόνας, εάν χρειάζεται, ανοίξτε την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, δημιουργήστε ένα κενό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσθέστε την εικόνα ως συνημμένο, έτοιμο για αποστολή. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τις εικόνες σας σε μια συλλογή φωτογραφιών στο διαδίκτυο. αυτό είναι το ίδιο με τη χρήση της επιλογής Γκαλερί φωτογραφιών Web στην καρτέλα Δημιουργία. Μπορείτε να εγγράψετε εικόνες σε ένα DVD ή να παραγγείλετε εκτυπώσεις από την Kodak. Τέλος, μπορείτε να εξαγάγετε μια παρουσίαση PDF σε επιλεγμένες εικόνες, έναν εύχρηστο τρόπο για να τραβήξετε μαζί σας μια ομάδα εικόνων σε ένα και μόνο αρχείο με εύκολη πρόσβαση.

Photoshop Elements 6 - Περιτύλιγμα

Το Photoshop Elements 6 έχει πολλά χαρακτηριστικά που θα προσελκύσουν νέους και έμπειρους χρήστες. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων, αλλά καταφέρνει να τους κρατήσει καλά οργανωμένους και εύκολο να βρεθούν.

Το Adobe Bridge μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή για άτομα που αναζητούν μια καλή εφαρμογή διαχείρισης εικόνας, αλλά δεν χρειάζονται τις πλήρεις δυνατότητες του Aperture της Apple ή της Lightroom της Adobe. Εάν προτιμάτε να κολλήσετε με το iPhoto ως οργανωτή εικόνας , μπορείτε απλά να ορίσετε το iPhoto να χρησιμοποιεί τα Elements ως επεξεργαστή εικόνας.

Η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των καρτελών καθιστά εύκολη την τελειοποίηση μιας εικόνας ή μιας ομάδας εικόνων. Θα εκτιμήσετε την ίδια δυνατότητα να μετακινηθείτε εύκολα στις καρτέλες "Επεξεργασία", καθώς μεταβαίνετε μεταξύ των λειτουργιών πλήρους, γρήγορου και καθοδηγούμενου για την εκτέλεση των επεξεργασιών εικόνων.

Κάθε εφαρμογή έχει μερικά ενοχλητικά ζητήματα, αλλά στο Photoshop Elements είναι ως επί το πλείστον δευτερεύοντα. κανένας δεν θα σας αποτρέψει από την καλή χρήση των εργαλείων και των χαρακτηριστικών του. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι τα στοιχεία λειτουργούν μόνο σε τρόπο λειτουργίας πλήρους οθόνης και δεν λάτρεψα τη διεπαφή γκρι άνθρακα. Παρά αυτές τις ατέλειες, το Elements λειτουργεί καλά, είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή χαρακτηριστικών που τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι συντάκτες φωτογραφιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλά. Συμπέρασμα? Σας προτείνω να τοποθετήσετε το Photoshop Elements 6 στη σύντομη λίστα εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας.

Σημειώσεις του αναθεωρητή

Δημοσιεύθηκε: 4/9/2008

Ενημερώθηκε: 11/8/2015