Σιωπή ραδιοφώνου: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Παρακολούθηση ή αποκλεισμός εξερχόμενων συνδέσεων από Mac Apps

Το Radio Silence από το Juuso Salonen είναι ένα εύκολο στη χρήση τείχος προστασίας για Mac σχεδιασμένο ειδικά για την παρακολούθηση και, αν χρειαστεί, να αποκλείει τις εξερχόμενες συνδέσεις δικτύου που γίνονται από το Mac και τις πολλές εφαρμογές του.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές τείχους προστασίας που εκπέμπονται, το Radio Silence χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο, μη ενοχλητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που δεν προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή σας με αναδυόμενα παράθυρα ή ειδοποιήσεις κάθε φορά που μια εφαρμογή ανοίγει ή εκτελεί κάποια νέα εργασία.

Pro

Ενάντιος

Η ραδιοφωνική σίγαση είναι η πιο εύκολη εφαρμογή εξόδου από το τείχος προστασίας που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με τους Mac. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε ένα εξερχόμενο τείχος προστασίας? σίγουρα το Mac έχει ενσωματωμένο τείχος προστασίας;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, το Mac έχει ενσωματωμένο τείχος προστασίας . στην πραγματικότητα, ένα πολύ ισχυρό τείχος προστασίας που μπορεί να αποτρέψει και να ελέγξει τις συνδέσεις που γίνονται στο Mac σας. Είναι, ωστόσο, δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, και η δύναμή του είναι στο να εμποδίζει εισερχόμενες, όχι εξερχόμενες, συνδέσεις.

Το ραδιόφωνο Silence ειδικεύεται στην παρακολούθηση και το κλείδωμα των συνδέσεων των διαφόρων εφαρμογών και υπηρεσιών που εκτελούνται στο Mac σας μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν σε ένα διακομιστή κάπου στο Internet. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως τηλεφωνητής στο σπίτι και έχει πολλές νόμιμες χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της κατάλληλης άδειας χρήσης μιας εφαρμογής, του ελέγχου για ενημερώσεις ή, εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, την αποστολή λεπτομερειών σχετικά με το γιατί συνετρίβη η εφαρμογή.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές εφαρμογές είτε στέλνουν πληροφορίες που δεν θέλετε να γνωρίζουν οι προγραμματιστές ή συμμετέχουν σε δραστηριότητες για τις οποίες δεν σας είπαν ποτέ. Η υπηρεσία Σίγαση ραδιοφώνου σάς επιτρέπει να αποτρέψετε τις συνδέσεις αυτές από τις εφαρμογές που συμπεριφέρονται άσχημα.

Σιωπή ραδιοφώνου και ασφάλεια

Το Radio Silence λειτουργεί ουσιαστικά διαφορετικά από τον κύριο ανταγωνιστή του, Little Snitch. Το Little Snitch χρησιμοποιεί ένα τείχος προστασίας βάσει κανόνων που μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τις συνδέσεις ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης, τη θύρα και άλλα κριτήρια . Το Little Snitch ξεκινά επίσης με την ιδέα ότι όλες οι εξερχόμενες συνδέσεις αποκλείονται. πρέπει να δημιουργήσετε κανόνες για να επιτρέψετε σε μια εφαρμογή να τρυπήσει το δρόμο της μέσω του τείχους προστασίας για να πραγματοποιήσει μια εξερχόμενη σύνδεση. Σε πολλές περιπτώσεις, μια μεμονωμένη εφαρμογή μπορεί να χρειαστεί πολλαπλούς κανόνες για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

Το ραδιόφωνο Silence, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί μια απλή λίστα αποκλειστικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Εάν μια εφαρμογή ή υπηρεσία προστεθεί στη λίστα μπλοκ, τότε δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εξερχόμενης σύνδεσης. Η βασική διαφορά εδώ είναι η ασφάλεια. Η προεπιλεγμένη κατάσταση του Little Snitch είναι να αποκλείει τις συνδέσεις, ενώ η προεπιλεγμένη κατάσταση του ραδιοφώνου Silence είναι να επιτρέπει συνδέσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια ως κύριος λόγος να χρησιμοποιήσουν ένα εξερχόμενο τείχος προστασίας, πιθανότατα προτιμούν το Little Snitch. Ωστόσο, η ασφάλεια αυτή έρχεται με το κόστος: η γενικά αυξημένη πολυπλοκότητα που απαιτείται για τη δημιουργία και τη χρήση του Little Snitch, καθώς και η αναστάτωση ότι οι ειδοποιήσεις και οι pop-up προειδοποιήσεις σας παρενοχλούν κάθε φορά που ζητείται μια σύνδεση που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κανόνων σας.

Χρησιμοποιώντας ραδιοφωνική σίγαση

Το ραδιόφωνο Silence είναι μια εφαρμογή με ένα παράθυρο που μπορεί να εμφανίζει είτε μια λίστα εφαρμογών και υπηρεσιών που έχουν αποκλειστεί είτε μια λίστα εξερχόμενων συνδέσεων δικτύου που παρακολουθούνται. Μπορείτε να επιλέξετε ποια λίστα θέλετε να εμφανίσετε χρησιμοποιώντας μια απλή διεπαφή δύο καρτελών.

Προσθέτοντας εφαρμογές και υπηρεσίες που πρέπει να αποκλειστούν

Όπως ανέφερα, η προεπιλεγμένη προϋπόθεση του Radio Silence είναι να επιτρέψει την πραγματοποίηση εξερχόμενων συνδέσεων. Για να εμποδίσετε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία να πραγματοποιήσει μια σύνδεση, πρέπει να προσθέσετε το στοιχείο στη λίστα Block Silence. Η διαδικασία προσθήκης μιας εφαρμογής ή μιας υπηρεσίας στη λίστα μπλοκ είναι πολύ εύκολη.

Μπορείτε να προσθέσετε μια εφαρμογή στη λίστα μπλοκ επιλέγοντας την καρτέλα Firewall και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Block Application. Από εκεί, θα ανοίξει ένα τυπικό παράθυρο στυλ Finder στο φάκελο / Applications . Περιηγηθείτε στον φάκελο, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να αποκλείσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Η εφαρμογή θα προστεθεί στη λίστα αποκλεισμού και δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν εξερχόμενες συνδέσεις από αυτήν την εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τις υπηρεσίες από την πραγματοποίηση εξερχόμενων συνδέσεων. Ο ευκολότερος τρόπος να κλείσετε μια υπηρεσία από τη σύνδεση είναι να επιλέξετε την καρτέλα Παρακολούθηση δικτύου. Το Silence Radio παρακολουθεί οποιαδήποτε εξερχόμενη σύνδεση δικτύου και διατηρεί μια λίστα με αυτές τις συνδέσεις στην καρτέλα Παρακολούθηση δικτύου. Στη λίστα, θα δείτε όλες τις εφαρμογές που πραγματοποιούν σύνδεση, καθώς και οποιαδήποτε υπηρεσία. Δίπλα σε κάθε στοιχείο υπάρχει ένα κουμπί Block. όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αποκλεισμός, η εφαρμογή ή η υπηρεσία προστίθεται στη λίστα αποκλεισμών.

Αφαίρεση μπλοκαρισμένων στοιχείων

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που έχετε προσθέσει στη λίστα Block Silence block θα εμφανιστούν στην καρτέλα Firewall. Κάθε στοιχείο που αναγράφεται μπορεί να καταργηθεί κάνοντας κλικ στο σύμβολο Χ δίπλα στο όνομά του. Η διαχείριση της λίστας μπλοκ είναι περίπου τόσο εύκολη όσο γίνεται.

Παρακολούθηση δικτύου

Η καρτέλα Παρακολούθηση δικτύου εμφανίζει όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που πραγματοποιούν εξερχόμενες συνδέσεις. Αναφέρθηκα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα ως έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε ένα στοιχείο στη λίστα μπλοκ, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Παρακολούθηση δικτύου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συνδέσεις που γίνονται.

Εκτός από το κουμπί Block που σχετίζεται με κάθε στοιχείο της λίστας, υπάρχει επίσης ένα αριθμημένο σήμα. Ο αριθμός μέσα στο σήμα σας δείχνει πόσες φορές μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία έχει κάνει μια σύνδεση. Εάν κάνετε κλικ στον αριθμό, θα βρείτε ένα αρχείο καταγραφής κάθε σύνδεσης. Το ημερολόγιο σας δίνει την ώρα της ημέρας, τον κεντρικό υπολογιστή στον οποίο έγινε η σύνδεση και τη θύρα που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνδεση. Το αρχείο καταγραφής μπορεί να σας βοηθήσει αν ψάχνετε να μάθετε ποια είναι η εφαρμογή ή ποιες θύρες ή ξενιστές χρησιμοποιούνται.

Μια βελτίωση που θα ήθελα να δω στο αρχείο καταγραφής είναι η δυνατότητα αναζήτησης στο αρχείο καταγραφής και αποθήκευση του αρχείου καταγραφής. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο καταγραφής επιλέγοντας όλες τις καταχωρίσεις και να τις αντιγράψετε / επικολληθεί ως κείμενο σε μια εφαρμογή, αλλά θα εκτιμηθεί μια απλή λειτουργία αποθήκευσης.

Τελικές σκέψεις

Έχω αναφέρει πώς άλλα εξερχόμενα τείχη προστασίας μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για το άτομο που σκέπτεται την ασφάλεια. Αλλά απαιτούν επίσης πολύ περισσότερα στη ρύθμιση, καθώς και την ικανότητα να θέσει επάνω με ενοχλητικές ειδοποιήσεις και pop-ups.

Το ραδιόφωνο Silence φροντίζει για τη δημιουργία κανόνων απλά κλείνοντας όλη τη δραστηριότητα που δημιουργεί μια εφαρμογή ή υπηρεσία. Επίσης, δεν απορρίπτει ειδοποιήσεις ή παράγει αναδυόμενα παράθυρα που απαιτούν από εσάς να ενεργήσετε. Από αυτή την άποψη, το Radio Silence μπορεί να εμποδίσει τις εφαρμογές να τηλεφωνούν στο σπίτι, χωρίς να σας ενοχλούν με τις λεπτομέρειες για τις προσπάθειες σύνδεσης.

Για όσους ενδιαφέρεστε περισσότερο να είστε παραγωγικοί στο Mac σας και όχι να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας , το Radio Silence παρέχει έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο για να αποκλείσετε τις συνδέσεις σε επιλεγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Η σιωπή του ραδιοφώνου είναι 9,00 δολάρια. Ένα demo είναι διαθέσιμο. Υπάρχουν επίσης εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, χωρίς ερωτήσεις.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .