Στρατηγικές για καλύτερη συνεργασία

10 τρόποι για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συνεργαστείτε

Πιστεύετε ότι η συνεργασία είναι μια δεξιότητα που μπορεί να μάθει; Στην επιφάνεια, μπορεί να έχουμε φόβους, αλλά βαθιά θέλουμε να συνεργαστούμε. Μερικές φορές δεν γνωρίζουμε πώς να συνεργαστούμε με άλλους.

Μπορούμε να καταργήσουμε τα εμπόδια στη συνεργασία σε οργανισμούς μέσω ισχυρής ηγεσίας για την ενοποίηση των στόχων και τη δημιουργία συστημάτων ανταμοιβής για συνεργατικές επιδόσεις. Αλλά εξίσου σημαντικό, πρέπει να βελτιώσουμε τις συνεργατικές μας σχέσεις που μπορούμε να ελέγξουμε για να δημιουργήσουμε ένα πιο στέρεο έδαφος για συνεργασία.

«Είμαστε φυσικά κοινωνικά όντα και είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν έχουμε επιτυχημένη συνεργασία», λέει ο Dr. Randy Kamen-Gredinger, αδειούχος ψυχολόγος και εκπαιδευτικός. Ο Δρ. Kamen-Gredinger αναπτύσσει προγράμματα συμπεριφοράς για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το άγχος και τον πόνο και επίσης διδάσκει δεξιότητες επικοινωνίας για την οικοδόμηση υγιεινότερων σχέσεων. Στην καριέρα της, ο Δρ. Kamen-Gredinger βοήθησε να πρωτοπορήσει σε νέα περιοχή στο μυαλό / σωματική ιατρική στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και μίλησε σε πάνω από 30 κολέγια και πανεπιστήμια και 20 νοσοκομεία.

Στη συνομιλία μου με τον Δρ Kamen-Gredinger, μιλήσαμε για τη σημασία της συνεργασίας και των στρατηγικών που μπορούμε να μάθουμε να εφαρμόζουμε καθημερινά. Εδώ είναι δέκα στρατηγικές για καλύτερη συνεργασία που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση για να μας βοηθήσουν να έχουμε πιο παραγωγικές συνεργατικές σχέσεις στο σπίτι, στο χώρο εργασίας ή οπουδήποτε.

Βάλτε την επιτυχία της ομάδας μπροστά από το προσωπικό κέρδος

Ως άτομο, πάντα θέλετε να κάνετε τα προσωπικά σας καλύτερο, αλλά μάθετε ότι η επιτυχία της ομάδας θα έχει πάντα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Οι Ολυμπιακοί αθλητές είναι το καλύτερο παράδειγμα επιτυχίας στην ομάδα, όπου τα άτομα αγωνίζονται όχι μόνο για τις δικές τους παραστάσεις, αλλά και για τη χώρα τους και άλλα, που είναι το ενοποιητικό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πατήστε σε ένα ευρύ φάσμα πόρων.

Έχετε ακούσει πιθανώς την έκφραση, το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των τμημάτων, που ιδρύθηκε από τους ψυχολόγους της Gestalt. Ο καθένας φέρνει κάτι στο τραπέζι, είτε είναι πνευματικό, δημιουργικό είτε οικονομικό, μεταξύ άλλων.

Να είστε κοινωνικός

«Έχουμε μια πρωταρχική ανάγκη να είμαστε κοινωνικοί», λέει ο Δρ Kamen-Gredinger. Σε προσωπικό επίπεδο, οι άνθρωποι αισθάνονται υπέροχα όταν κάποιος εκτιμά το ενδιαφέρον τους.

Κανε ερωτησεις

Αντί να λέτε πάντα, δοκιμάστε να κάνετε ερωτήσεις. Όταν ξεκινάτε μια συζήτηση με μια ερώτηση, φέρνετε αμέσως κάποιον άλλο και προσθέστε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να κάνει ένα άτομο, και έτσι άρχισε η συζήτησή μου με τον Dr. Kamen-Gredinger.

Διατηρείτε Δεσμεύσεις

Για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ακολουθήστε τις υποσχέσεις σας. Οι άνθρωποι θα ξέρουν και θα θυμούνται ότι μπορούν να υπολογίζουν σε εσάς.

Συνδέστε αυθεντικά το ένα με το άλλο

Να είστε αυθεντικοί στην προσέγγισή σας να συνεργαστείτε με τους ανθρώπους. Η συνεργατική συνεργασία μπορεί να ενισχύσει τις συνδέσεις σας. Καθώς μαθαίνετε να συνεργάζεστε καλύτερα, θα βοηθήσετε τους άλλους κατά μήκος του δρόμου.

Κάνετε την προσωπική σας καλύτερη

Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν συνεργάζεστε ή εργάζεστε εναντίον όλων των δυνατών μέσων για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν προκύψουν καταστάσεις στις οποίες αισθάνεστε ότι απειλούνται, συνεχίστε να επικοινωνείτε με άλλους για να συνεργαστείτε.

Στρίψτε τον εαυτό σας στη συνεργασία

Όταν πλησιάζετε σε μια ευκαιρία συνεργασίας, εξηγήστε τι κάνετε με όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια και εκφράστε γιατί αισθάνεστε αυτόν τον τρόπο. Ανοίξτε τις δυνατότητες - οι άνθρωποι θα πιστέψουν σε εσάς, και οι δύο πλευρές θα δουν τα οφέλη.

Συντονιστείτε όταν συναντάτε κάποιον

Όταν κάνετε μια σύνδεση, ακούστε προσεκτικά και δείξτε ότι αυτό το άτομο έχει σημασία για εσάς. Όλοι θέλουν να νιώσουν ότι η φωνή τους έχει σημασία.

Ενισχύστε τον εαυτό σας στην αριστεία

Υποθέτοντας ότι κάνετε τα προσωπικά σας καλύτερο, καθώς και άλλους γύρω σας, θυμηθείτε ότι είμαστε όλοι σε συνεργασία μεταξύ τους. Ποτέ δεν μπορεί να πάει στραβά με την αριστεία.