Χρησιμοποιώντας το HTML5 Shiv για να ενεργοποιήσετε το HTML 5 σε παλιές εκδόσεις του Internet Explorer

Χρήση του JavaScript για να βοηθήσει παλαιότερες εκδόσεις του IE Υποστήριξη HTML 5 ετικέτες

Το HTML δεν είναι το "νέο παιδί στο μπλοκ" πια. Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την τελευταία επανάληψη HTML για πολλά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματίες του διαδικτύου που έχουν μείνει μακριά από το HTML5, συχνά επειδή έπρεπε να υποστηρίζουν τις παλιές εκδόσεις του Internet Explorer και ανησυχούν ότι οι σελίδες HTML5 που δημιουργούν δεν θα υποστηρίζονται σε αυτά τα παλαιότερα προγράμματα περιήγησης. Ευτυχώς, υπάρχει ένα σενάριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φέρετε υποστήριξη HTML σε παλαιότερες εκδόσεις του IE (αυτό θα ήταν εκδόσεις χαμηλότερες από IE9), επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε ιστοσελίδες πιο συμβατές με τις σημερινές τεχνολογίες και να χρησιμοποιείτε μερικές από τις νέες ετικέτες σε HTML 5.

Παρουσιάζοντας το HTML Shiv

Ο Jonathan Neal δημιούργησε ένα απλό σενάριο που λέει στον Internet Explorer 8 και παρακάτω (και τον Firefox 2 για αυτό το θέμα) την επεξεργασία των ετικετών HTML 5 ως πραγματικών ετικετών . Αυτό σας επιτρέπει να τα στυλίσω σαν να κάνατε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο HTML και να τα χρησιμοποιήσετε στα έγγραφά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το HTML Shiv

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το σενάριο, απλά προσθέστε τις ακόλουθες τρεις γραμμές στο έγγραφο HTML5 σας στο

πάνω από το φύλλο στυλ.

Σημειώστε ότι αυτή είναι μια νεότερη τοποθεσία για αυτό το σενάριο HTML Shiv. Προηγουμένως, αυτός ο κώδικας φιλοξενήθηκε στο Google και πολλοί ιστότοποι εξακολουθούν να συνδέονται με αυτό το αρχείο λανθασμένα, αγνοώντας ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα αρχείο εκεί για να το κατεβάσετε. Αυτό οφείλεται στο ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση του HTML5 Shiv δεν είναι πλέον απαραίτητη. Περισσότερα για αυτό σύντομα ...

Πίσω σε αυτόν τον κώδικα για μια στιγμή, μπορείτε να δείτε ότι αυτό χρησιμοποιεί ένα σχόλιο υπό όρους IE για τις εκδόσεις στόχων του IE κάτω από 9 (αυτό σημαίνει "IE 9 σημαίνει"). Αυτά τα προγράμματα περιήγησης θα κατεβάσουν αυτό το σενάριο και τα στοιχεία HTML5 θα γίνουν κατανοητά από αυτά τα προγράμματα περιήγησης, παρόλο που δημιουργήθηκαν τα λογότυπα προτού υπάρξει HTML5.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να δείξετε αυτό το σενάριο σε μια τοποθεσία εκτός χώρου, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου δέσμης ενεργειών (κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως" από το μενού) και να το ανεβάσετε στο διακομιστή σας μαζί με τα υπόλοιπα τους πόρους του ιστότοπού σας (εικόνες, γραμματοσειρές κ.λπ.). Το μειονέκτημα να το κάνετε αυτό είναι ότι δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τυχόν αλλαγές στο σενάριο αυτό με την πάροδο του χρόνου.

Μόλις προσθέσετε αυτές τις γραμμές κώδικα στη σελίδα σας, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ετικέτες HTML 5 όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλα σύγχρονα browsers συμβατά με το HTML5.

Χρειάζεστε ακόμα το HTML5 Shiv;

Αυτό είναι ένα αξιόλογο ερώτημα που πρέπει να ρωτήσετε. Όταν το HTML5 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το τοπίο του προγράμματος περιήγησης ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα. Η υποστήριξη για το IE8 και κάτω ήταν ακόμα σημαντικό για πολλούς ιστότοπους, αλλά με την ανακοίνωση "τέλος ζωής" που έκανε η Microsoft τον Απρίλιο του 2016 για όλες τις εκδόσεις του IE κάτω από 11, πολλοί άνθρωποι έχουν αναβαθμίσει τα προγράμματα περιήγησης και αυτές οι αντίκες εκδόσεις να ανησυχείτε περισσότερο για εσάς. Ελέγξτε τα αναλυτικά στοιχεία του ιστοτόπου σας για να δείτε ακριβώς ποια προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν οι χρήστες για να επισκεφτούν έναν ιστότοπο. Εάν κανείς ή πολύ λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το IE8 και παρακάτω, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία HTML5 χωρίς προβλήματα και δεν χρειάζεται να υποστηρίζετε προγράμματα περιήγησης παλαιού τύπου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι παλαιότεροι φυλλομετρητές IE θα ανησυχούν. Αυτό συμβαίνει συχνά σε οργανισμούς που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο λογισμικό που αναπτύχθηκε εδώ και πολύ καιρό και το οποίο λειτουργεί μόνο σε μια παλιά έκδοση του IE. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας αυτής μπορεί να επιβάλει τη χρήση αυτών των παλαιών προγραμμάτων περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι η εργασία σας για αυτήν την εταιρεία πρέπει επίσης να υποστηρίζει παρωχημένες περιπτώσεις IE.

Αυτό είναι όταν θα θέλατε να μεταβείτε στο HTML5 shiv έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τρέχουσες μεθόδους και στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος περιήγησης που χρειάζεστε.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard