Πώς να συμπεριλάβετε ένα αρχείο HTML σε άλλο

Η χρήση του HTML περιλαμβάνει μπορεί να απλοποιήσει σημαντικά τη διαχείριση του ιστότοπού σας

Πηγαίνετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο και περιηγηθείτε από σελίδα σε σελίδα και γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι, ενώ κάθε μία από αυτές τις σελίδες μπορεί να διαφέρει από πολλές απόψεις, είναι επίσης πολύ παρόμοιες σε άλλες. Σχεδόν όλοι οι ιστότοποι περιλαμβάνουν στοιχεία του σχεδίου που επαναλαμβάνονται σε κάθε σελίδα του ιστότοπου. Μερικά παραδείγματα στοιχείων ιστότοπου που θα βρεθούν σε κάθε σελίδα θα είναι η επικεφαλίδα όπου βρίσκεται το λογότυπο, η περιοχή πλοήγησης και η περιοχή υποσέλιδου.

Επαναλαμβανόμενα στοιχεία σε μια τοποθεσία επιτρέπουν τη συνέπεια στην εμπειρία του χρήστη. Ένας επισκέπτης δεν χρειάζεται να εντοπίσει την πλοήγηση σε κάθε σελίδα, διότι μόλις το βρει, ξέρει πού θα βρίσκεται σε άλλες σελίδες του ιστότοπου που επισκέπτονται.

Πώς περιλαμβάνει το Web Design πιο αποτελεσματικό

Καθώς κάποιος έχει την εντολή να διαχειρίζεται έναν ιστότοπο, αυτές οι επαναλαμβανόμενες περιοχές προσφέρουν μια πρόκληση. Τι γίνεται αν πρέπει να αλλάξετε κάτι σε αυτόν τον τομέα; Για παράδειγμα, εάν το υποσέλιδο σας (το οποίο βρίσκεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπου) περιλαμβάνει μια δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων με ένα χρόνο, τι συμβαίνει όταν αλλάζει αυτό το έτος και πρέπει να επεξεργαστείτε την ημερομηνία; Επειδή αυτή η ενότητα βρίσκεται σε κάθε σελίδα, πρέπει τώρα να επεξεργαστείτε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας ξεχωριστά για να κάνετε αυτήν την αλλαγή - ή μήπως;

Περιεχόμενο περιεχόμενο μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη να πρέπει να επεξεργαστείτε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας για αυτό το επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο. Αντ 'αυτού, απλά επεξεργάζεστε ένα αρχείο και ολόκληρο το site σας και κάθε σελίδα του παίρνει την ενημέρωση!

Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αυτή τη λειτουργία στον ιστότοπό σας και να συμπεριλάβετε ένα αρχείο HTML σε έναν αριθμό άλλων.

Επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Αν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί ένα CMS , τότε πιθανόν να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πρότυπα ή θέματα που αποτελούν μέρος αυτού του λογισμικού. Ακόμα κι αν έχετε προσαρμόσει αυτά τα πρότυπα από το μηδέν, ο ιστότοπος εξακολουθεί να αξιοποιεί αυτό το πλαίσιο για τις σελίδες.

Ως εκ τούτου, αυτά τα πρότυπα CMS θα περιέχουν τις περιοχές του ιστότοπου που επαναλαμβάνονται σε κάθε σελίδα. Απλά συνδεθείτε στο backend του CMS και επεξεργαστείτε τα απαραίτητα πρότυπα. Όλες οι σελίδες του ιστότοπου που χρησιμοποιούν το πρότυπο αυτό θα ενημερωθούν.

Ακόμη και αν δεν έχετε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για τον ιστότοπό σας, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τα αρχεία που περιλαμβάνονται. Σε HTML, υπάρχουν περιλαμβάνονται που μπορούν να σας βοηθήσουν να διευκολύνετε τη διαχείριση αυτών των προτύπων περιοχών του ιστότοπού σας.

Τι περιλαμβάνει το HTML;

Μια ένδειξη είναι μια ενότητα HTML που δεν είναι πλήρες έγγραφο HTML από μόνο του. Αντ 'αυτού, είναι ένα μέρος μιας άλλης σελίδας που μπορεί να εισαχθεί σε μια πλήρη web pagesvia προγραμματισμού. Τα περισσότερα αρχεία περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία που επαναλαμβάνονται σε πολλές σελίδες ενός ιστότοπου. Για παράδειγμα:

Υπάρχει πλεονέκτημα να συμπεριληφθούν αυτές οι επαναλαμβανόμενες περιοχές στις σελίδες. Δυστυχώς, η διαδικασία εισαγωγής ενός αρχείου δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με HTML, οπότε πρέπει να έχετε κάποιο τύπο προγράμματος ή δέσμης ενεργειών που θα προσθέσει τα αρχεία που συμπεριλαμβάνετε στις ιστοσελίδες σας.

Χρήση του διακομιστή

Το Server Side Includes, επίσης γνωστό ως SSI, αναπτύχθηκε αρχικά για να επιτρέψει στους προγραμματιστές Ιστού να "συμπεριλάβουν" έγγραφα HTML σε άλλες σελίδες.

Βασικά, ένα απόσπασμα που βρίσκεται σε ένα έγγραφο περιλαμβάνεται σε ένα άλλο όταν η σελίδα εκτελείται στο διακομιστή και αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Το SSI περιλαμβάνεται στους περισσότερους διακομιστές ιστού, αλλά ίσως χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε για να λειτουργήσει. Εάν δεν γνωρίζετε αν ο διακομιστής σας υποστηρίζει SSI, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας .

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SSI για να συμπεριλάβετε ένα απόσπασμα HTML σε όλες τις ιστοσελίδες σας:

  1. Αποθηκεύστε το HTML για τα κοινά στοιχεία του ιστότοπού σας ως ξεχωριστά αρχεία. Για παράδειγμα, το τμήμα πλοήγησης μπορεί να αποθηκευτεί ως navigation.html ή navigation.ssi .
  2. Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα SSI για να συμπεριλάβετε τον κώδικα του εγγράφου HTML σε κάθε σελίδα ( αντικαθιστώντας τα εισαγωγικά μεταξύ της διαδρομής του αρχείου και του αρχείου σας ). {ΝΤΟ}
  1. Προσθέστε αυτόν τον κώδικα σε κάθε σελίδα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο αρχείο.

Χρήση της PHP Περιλαμβάνει

Η PHP είναι μια γλώσσα scripting σε επίπεδο διακομιστή. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά μια κοινή χρήση είναι να συμπεριλάβετε έγγραφα HTML μέσα στις σελίδες σας, με τον ίδιο τρόπο που καλύπτουμε ακριβώς ένα SSI.

Όπως και το SSI, η PHP είναι μια τεχνολογία επιπέδου διακομιστών. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν έχετε λειτουργικότητα PHP στον ιστότοπό σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας.

Εδώ είναι ένα απλό script PHP που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμπεριλάβετε ένα απόσπασμα HTML σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα με δυνατότητα PHP:

  1. Αποθηκεύστε το HTML για τα κοινά στοιχεία του ιστότοπού σας, όπως η πλοήγηση, για να διαχωρίσετε αρχεία. Για παράδειγμα, το τμήμα πλοήγησης μπορεί να αποθηκευτεί ως navigation.html ή navigation.ssi .
  2. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα PHP για να συμπεριλάβετε αυτήν τη HTML σε κάθε σελίδα ( αντικαθιστώντας το εισαγωγικό της γραμμής και το αρχείο του αρχείου σας μεταξύ των εισαγωγικών ). navigation.php ");?>
  3. Προσθέστε τον ίδιο κώδικα σε κάθε σελίδα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο αρχείο.

Το JavaScript περιλαμβάνει

Το JavaScript είναι ένας άλλος τρόπος να συμπεριληφθεί η HTML στις σελίδες του ιστότοπού σας. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί προγραμματισμό σε επίπεδο διακομιστή, αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο - και προφανώς λειτουργεί για ένα πρόγραμμα περιήγησης που επιτρέπει Javascript, τα οποία κάνουν τα περισσότερα, εκτός εάν ο χρήστης αποφασίσει να το απενεργοποιήσει.

Δείτε πώς μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα απόσπασμα HTML χρησιμοποιώντας JavaScript :

  1. Αποθηκεύστε το HTML για τα κοινά στοιχεία του ιστότοπού σας σε ένα αρχείο JavaScript. Οποιαδήποτε HTML γραμμένη σε αυτό το αρχείο, πρέπει να εκτυπωθεί στην οθόνη με τη λειτουργία document.write.
  2. Μεταφορτώστε το αρχείο στον ιστότοπό σας.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα στοιχείο