Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome για iPad

Μείνετε ιδιωτικοί στο Chrome χρησιμοποιώντας μια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης

Πολλές εφαρμογές προγράμματος περιήγησης ιστού iPad προσφέρουν κάποιο είδος διακριτικής ευχέρειας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο και το Google Chrome δεν αποτελεί εξαίρεση με την ευκόλως ενεργοποιημένη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

Γνωστό σε μερικούς κύκλους ως λειτουργία μυστικότητας, η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Chrome είναι ενεργοποιημένη σε ξεχωριστές καρτέλες, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν τον τελευταίο λόγο σχετικά με τους ιστοτόπους στους οποίους επιτρέπεται η αποθήκευση ιστορικού και άλλων στοιχείων και οι οποίοι απορρίπτονται μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας περιήγησης.

Τα προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού περιήγησης και λήψης, μαζί με την προσωρινή μνήμη και τα cookies, δεν αποθηκεύονται ποτέ σε τοπικό επίπεδο, ενώ είναι σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Ωστόσο, διατηρούνται οι τροποποιήσεις των σελιδοδεικτών και των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, παρέχοντας κάποια συνέχεια ακόμη και όταν επιλέγετε να περιηγηθείτε ιδιωτικά.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα είναι σχεδόν πανομοιότυπα για το άνοιγμα της κατάστασης ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για το iPhone και το iPod touch , καθώς και για τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στην έκδοση desktop του Chrome .

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Chrome σε ένα iPad

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού του Chrome στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Αντιπροσωπεύεται από τρεις στοίβες.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης από αυτό το μενού.
  4. Έχετε πάει ανώνυμα! Μια σύντομη εξήγηση θα πρέπει να δοθεί τώρα στο κύριο τμήμα του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης του Chrome. Θα παρατηρήσετε επίσης το λογότυπο της λειτουργίας Incognito, έναν σκιερό χαρακτήρα με καπέλο και γυαλιά ηλίου, που εμφανίζονται στο κέντρο της σελίδας "Νέα καρτέλα".

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης

Δεν θα δείτε τις κανονικές καρτέλες σας στο Chrome ενώ είστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, αλλά η εναλλαγή σε αυτήν την ειδική λειτουργία δεν κλείνει τίποτα. Εάν βρίσκεστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης και αναζητάτε έναν τρόπο επιστροφής στις κανονικές καρτέλες σας, απλώς αγγίξτε το μικρό τετράγωνο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα " Άνοιγμα καρτελών ".

Εάν το κάνετε αυτό, μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο είναι να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των προσωπικών σας καρτελών και των κανονικών σας καρτελών. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν τερματίζεται πλήρως μέχρι να κλείσετε την καρτέλα που χρησιμοποιείτε. Επομένως, εάν κάνετε ιδιωτική περιήγηση σε μια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, αλλά μετά επιστρέψετε στις κανονικές σας, χωρίς να κλείσετε την καρτέλα, μπορείτε να επιστρέψετε στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης και να πάρετε τη θέση από όπου παρέμεινα, επειδή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να κλείσετε την καρτέλα.

Η χρήση του καθεστώτος ανώνυμης περιήγησης στο Chrome παρέχει ένα άλλο πλεονέκτημα που ίσως να μην σκεφτείτε με την πρώτη ματιά. Δεδομένου ότι τα cookies δεν αποθηκεύονται όταν βρίσκεστε σε αυτήν την ειδική λειτουργία, μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο σε μια κανονική καρτέλα και στη συνέχεια να συνδεθείτε στον ίδιο ιστότοπο χρησιμοποιώντας διαφορετικά διαπιστευτήρια στην άλλη καρτέλα. Αυτός είναι ένας τακτικός τρόπος, για παράδειγμα, να συνδεθείτε στο Facebook σε μια κανονική καρτέλα, αλλά ο φίλος σας να συνδεθεί με δικό του λογαριασμό σε μια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης.

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν αποκρύπτει τις συνήθειες ιστού από τον ISP σας, τον διαχειριστή δικτύου ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή άτομο που ενδέχεται να παρακολουθεί την επισκεψιμότητά σας. Ωστόσο, αυτό το επίπεδο ανωνυμίας μπορεί να επιτευχθεί με ένα VPN .