Συμβουλές για την παραγωγή ταινιών στο σπίτι που φαίνονται εξαιρετικές

Όταν κάνετε ταινίες στο σπίτι, είναι εύκολο να σηκώσετε τη βιντεοκάμερά σας και να πατήσετε "εγγραφή". Μερικές φορές θα καταγράψετε αξέχαστες στιγμές και θα καταλήξετε να βγάλετε οικιακές ταινίες για πάντα.

Αλλά μερικές φορές πιέζοντας το ρεκόρ τυχαία σημαίνει να πιέζεις την τύχη σου. Αντί να κάνετε ταινίες στο σπίτι που μπορεί να απολαύσει η οικογένειά σας, καταλήγετε σε χάλια που δεν αξίζει να παρακολουθήσετε.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε ταινίες στο σπίτι που μπορείτε να απολαύσετε για γενιές, προσπαθήστε πάντα να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Δεν παίρνουν πολλή δουλειά ή χρόνο, αλλά θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των ταινιών σας στο σπίτι.

01 από 07

Γνωρίστε τη βιντεοκάμερά σας

Tetra Images / Getty Images

Φροντίστε να εξοικειωθείτε με τη βιντεοκάμερά σας προτού αρχίσετε την εγγραφή για πραγματικό. Θα θελήσετε να αισθανθείτε άνετα με τα χειριστήρια και τη λειτουργία της βιντεοκάμερας.

Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας διαβάζοντας το εγχειρίδιο και γυρίζοντας κάποιες ασκήσεις πρακτικής γύρω από το σπίτι.

02 του 07

Κάντε ένα σχέδιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν κάνετε ταινίες στο σπίτι είναι να κάνετε ένα σχέδιο. Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το τι πρόκειται να κάνετε μια ταινία στο σπίτι, για το τι θέλετε να βιντεοσκοπική ταινία και τι θέλετε να μοιάζει η τελευταία ταινία, περισσότερο ή λιγότερο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι αυθόρμητος. Μερικές από τις καλύτερες οικιακές ταινίες προέρχονται από απροσδόκητες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Αλλά ακόμα και αν βγάζετε τη βιντεοκάμερά σας χωρίς σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια, ενώ φωτογραφίζετε. Σκεφτείτε τι ενδιαφέροντα πλάνα και b-roll μπορείτε να συλλάβετε και, ακόμη και αυθόρμητα, θα καταλήξετε να φτιάξετε μια ταινία στο σπίτι που είναι πιο συνεπής και διασκεδαστική για να παρακολουθήσετε.

03 του 07

Φώτα

Πολλά φως θα κάνουν μια απίστευτη διαφορά στην ποιότητα του βίντεο που τραβάτε. Η λήψη από το εξωτερικό θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά εάν γυρίζετε μέσα, προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα φώτα και να τα φέρετε κοντά στο θέμα του βίντεο.

04 του 07

Ήχος

Το βίντεο είναι ένα πολύ οπτικό μέσο, ​​αλλά μην ξεχνάτε ότι ο εγγεγραμμένος ήχος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ταινιών στο σπίτι. Πάντα συνειδητοποιείτε τον ήχο υποβάθρου και προσπαθήστε να το ελέγξετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Περισσότερο "

05 του 07

Οθόνη

Μην εμπιστεύεστε μόνο τη φωτογραφική μηχανή σας για να λειτουργεί καλύτερα στις αυτόματες ρυθμίσεις της. Ελέγξτε τον ήχο με τα ακουστικά, αν είναι δυνατόν, και ελέγξτε το βίντεο, κοιτάζοντας μέσα από τον προσοφθάλμιο φακό. Ο προσοφθάλμιος φακός σας δίνει μια καλύτερη εικόνα από την οθόνη flip-out, επειδή δεν θα βλέπετε αντανακλάσεις ή δεν επηρεάζεστε από το εξωτερικό φως.

06 του 07

Κρατήστε τη λήψη

Όταν φωτογραφίζω βίντεο, μου αρέσει να κρατώ κάθε βολή για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αιωνιότητα, αλλά θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας αργότερα όταν παρακολουθείτε ή επεξεργάζεστε το βίντεο.

Μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε αρκετά βίντεο μετά την εγγραφή μόνο για 2 ή 3 δευτερόλεπτα, αλλά αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα θα πετάξουν αργότερα. Και θυμηθείτε, η ταινία DV είναι φθηνή, οπότε δεν χρειάζεται να είστε τσιγκούνης.

07 του 07

Κοιτάξτε τα στοιχεία

Μερικές φορές, είστε τόσο επικεντρωμένοι στο θέμα σας ότι δεν παρατηρείτε τα γύρω στοιχεία της σκηνής. Μόνο αργότερα, όταν εξετάζετε το βίντεο, παρατηρείτε ένα παραφυσικό δοχείο απορριμμάτων στο παρασκήνιο ή ένα δέντρο που κολλάει έξω από το κεφάλι του υποκειμένου.

Μου αρέσει να σκεπάζω προσεκτικά την οθόνη βίντεο πριν από τα γυρίσματα για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει τίποτα στο σουτ που έχω αγνοήσει. Ξεκινήστε στο κέντρο της οθόνης και εργάζονται προς τα έξω σε ομόκεντρους κύκλους, κοιτάζοντας προσεκτικά τι υπάρχει σε κάθε τμήμα της οθόνης. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτό που βρίσκετε!