Τα νομικά ζητήματα πίσω από την λήψη βίντεο μουσικής YouTube

Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να κάνουν λήψη βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά είναι εντάξει να αποθηκεύουν περιεχόμενο εκτός σύνδεσης;

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο πριν, ξέρετε ότι το YouTube είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθείτε βίντεο. Για τον ανεμιστήρα ψηφιακής μουσικής, είναι ένας από τους καλύτερους πόρους στο διαδίκτυο για την αναζήτηση δωρεάν βίντεο με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ τη νομική πλευρά των πραγμάτων όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό για τη λήψη βίντεο; Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι επειδή το περιεχόμενο είναι ήδη ελεύθερο να ρέει, είναι ωραία και η λήψη.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να διασχίζετε περισσότερες από μία "νόμιμες" γραμμές χωρίς να το γνωρίζετε.

Το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων

Συνήθως υπάρχει κάποια μορφή προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων για τα περισσότερα βίντεο στο Διαδίκτυο, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα της ετικέτας δημιουργού / αρχείου. Το YouTube δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για να παραμείνετε σταθερά στη δεξιά πλευρά του νόμου, απαιτείται τυπικά να χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη υπηρεσία με τον σωστό τρόπο. Στην περίπτωση του YouTube, αυτό θα σήμαινε μόνο ροή μέσω του ιστότοπου ή κάποιου είδους εφαρμογής.

Ωστόσο, είναι σίγουρα καλό να συλλάβετε αυτά τα ίδια ρεύματα και να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, με κάτι σαν έναν online downloader YouTube ή έναν αρπαγή βίντεο χωρίς σύνδεση, σωστά; Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές λογισμικού, ακόμη και σε απευθείας σύνδεση υπηρεσίες που μπορούν να κατεβάσουν βίντεο στο YouTube ή να μετατρέψουν βίντεο στο YouTube σε MP3s (heck, διαθέτουμε ακόμη και ένα σεμινάριο σε αυτή τη διαδικασία !) Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι νόμιμο για κάθε βίντεο μπορεί να βρείτε.

Αυτό που βράζει πραγματικά είναι το περιεχόμενο και τι καταλήγετε να κάνετε με αυτό. Κάποιο περιεχόμενο στο YouTube καλύπτεται από την άδεια Creative Commons, η οποία σας επιτρέπει περισσότερη ελευθερία, αλλά τα περισσότερα δεν είναι.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά γενικό κανόνα, αν αποφασίσετε να κάνετε λήψη μουσικών βίντεο, να χρησιμοποιήσετε μόνο το περιεχόμενο για δική σας προσωπική χρήση και ποτέ να το διανείμετε. Τώρα αναρωτιέστε για τους περιορισμούς του YouTube όσον αφορά τη λήψη βίντεο. δεν είναι ότι αγνοούν τους κανόνες τους;

Λαμβάνοντας υπόψη τους Όρους Χρήσης μιας Υπηρεσίας

Όλες οι υπηρεσίες έχουν ένα βιβλίο κανόνων με το οποίο πρέπει να συμφωνείτε. Ένα βιβλίο κανόνων, ωστόσο, που πολλοί από εμάς δεν τείνουν να διαβάζουν επειδή είναι συνήθως μάλλον μακρά. Ωστόσο, εάν βυθιστείτε στους κανόνες του YouTube, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνο ροή και να μην κάνετε λήψη.

Αυτό είναι εμφανές στο τμήμα 5, μέρος Β των Όρων Παροχής Υπηρεσιών τους:

Δεν θα πρέπει να κατεβάσετε οποιοδήποτε Περιεχόμενο αν δεν εμφανιστεί ένας σύνδεσμος "λήψης" ή παρόμοιος σύνδεσμος που εμφανίζεται από το YouTube στην Υπηρεσία για αυτό το Περιεχόμενο.

Εάν ένας παραγωγός κυκλοφορήσει ένα πρωτότυπο βίντεο YouTube που δεν περιέχει υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο λήψης στην περιγραφή, είναι εντελώς εντάξει η λήψη. Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τα δικά σας, μη προστατευόμενα από πνευματικά δικαιώματα βίντεο που ανεβάζετε. μπορείτε να κάνετε ξανά λήψη αυτών μέσω του λογαριασμού σας, όπου μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί λήψης .

Στο μέρος Γ, διαβάζουμε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες τηλεφόρτωσης βίντεο για την αποθήκευση μουσικών βίντεο:

Συμφωνείτε να μην παρακάμψετε, να απενεργοποιήσετε ή να παρεμποδίσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τις λειτουργίες της Υπηρεσίας που σχετίζονται με την ασφάλεια ή τις λειτουργίες που εμποδίζουν ή περιορίζουν τη χρήση ή την αντιγραφή οποιουδήποτε Περιεχομένου ή επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση της Υπηρεσίας ή του Περιεχομένου της.

Από ηθική άποψη, η λήψη βίντεο επίσης απομακρύνει τα έσοδα από το YouTube. Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις εντός βίντεο αποτελούν μια τεράστια γενιά εσόδων για το YouTube, η παρακολούθηση ενός βίντεο που έχει ληφθεί χωρίς οι διαφημίσεις απορροφούν αυτά τα πιθανά έσοδα.

Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τα έσοδα που χάνουν οι παραγωγοί όταν κάνετε λήψη του περιεχομένου τους δωρεάν. Μπορείτε να κλέβετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο που θα μπορούσατε να αγοράσετε διαφορετικά από το iTunes ή τους δημιουργούς άμεσα.

Τι είναι η εναλλακτική λύση;

Ένας τρόπος με τον οποίο το YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα της λήψης βίντεο και να αποδώσει περισσότερη αξία στην υπηρεσία του είναι μέσω του YouTube Red (που ονομάζεται YouTube Music Key ).

Είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που όχι μόνο σας επιτρέπει να κάνετε λήψη βίντεο για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης, αλλά και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και της απεριόριστης πρόσβασης στη Μουσική Google Play .