Αντιμετωπίζετε πραγματικά το laptop σας;

Χρειάζεται περισσότερο από το να είστε προσεκτικοί και ταξιδεύετε με μια θήκη για φορητούς υπολογιστές για να διατηρήσετε το κομμάτι της προσωπικής σας τεχνολογίας να τρέχει σε κορυφαία μορφή. Μαζί με τις κορυφαίες 3 συμβουλές συντήρησης φορητού υπολογιστή που συνιστούμε να εκτελείτε εβδομαδιαία, οι επαγγελματίες κινητών που επιθυμούν να διατηρήσουν τους φορητούς υπολογιστές τους σε συνθήκες παλαιού τύπου θα πρέπει επίσης να σκέφτονται πιο μακροπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μήνα σε μερικές πρόσθετες εργασίες συντήρησης. Η μηνιαία συντήρηση του φορητού υπολογιστή εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του φορητού σας υπολογιστή και, το σημαντικότερο, διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα προστατευμένα. Όσο καλύτερα φροντίζετε για το laptop σας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει, κάτι που όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα αλλά διασφαλίζει ότι θα παραμείνετε πιο παραγωγικοί με λιγότερα downtime λόγω προβλημάτων υπολογιστή.

Κρατήστε το φορητό υπολογιστή σας σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας με αυτές τις πέντε κορυφαίες οδηγίες συντήρησης φορητού υπολογιστή.

01 από 05

Καθαρίστε τον σκληρό σας δίσκο

Η αιωνιότητα σε ένα Instant / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Κατά τη διάρκεια ενός μήνα, είναι εύκολο για τον επαγγελματία κινητών να συσσωρεύσει πολλά περιττά αρχεία στον σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή. Πάρτε το χρόνο μία φορά το μήνα για να περάσετε από το σκληρό δίσκο σας και να εξετάσει τα αρχεία εκεί. Καθώς εξετάζετε αυτά τα αρχεία, καθορίστε τα οποία πρέπει να αποθηκευτούν αλλού για μελλοντική αναφορά και τα οποία μπορούν να καταστραφούν. Αυτή είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου (βλ. Βήμα 4 για περισσότερες λεπτομέρειες). Επιπλέον, εάν κάνετε λήψη προγραμμάτων σε τακτική βάση για να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να έχετε πρόσβαση σε νέα προγράμματα για έργα, καταργήστε την σωστή κατάργηση αυτών των προγραμμάτων όταν δεν χρειάζονται πλέον. Ένας καθαρός σκληρός δίσκος είναι ένας ομαλότερος σκληρός δίσκος που τρέχει.

02 του 05

Defrag το σκληρό σας δίσκο

Για να αποπρογραμματίσετε τον υπολογιστή σας σημαίνει ανασυγκρότηση, η οποία είναι μια διαδικασία που αναδιατάσσει τα κατακερματισμένα δεδομένα, ώστε να είναι πιο εύκολη στην ανάγνωση, επιτρέποντας στον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ανασυγκρότηση του σκληρού σας δίσκου είναι μια άλλη εργασία συντήρησης που εξασφαλίζει ότι ο φορητός σας υπολογιστής θα λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Δεν χρειάζεται να κάνετε defrag περισσότερο από μία φορά το μήνα, ώστε τα προγράμματα σας να εκτελούνται πιο γρήγορα και να κάνουν καλύτερη χρήση του χώρου στο σκληρό σας δίσκο. Όταν defragged σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή σας τακτικά, θα πρέπει να παρατηρήσετε λιγότερες συντριβές λογισμικού ή παγώσει ups και τα προγράμματα θα τρέξουν καλύτερα. Η ανασυγκρότηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η χρήση λογισμικού ανασυγκρότησης. Αλλά σημειώστε ότι αν έχετε στο σκληρό σας δίσκο μια μονάδα SSD ( SSD ), δεν χρειάζεται να κάνετε ανασυγκρότηση.

03 του 05

Κρατήστε τον φορητό σας υπολογιστή καθαρό

Αυτή τη φορά μιλάμε για τη διατήρηση του φορητού υπολογιστή σας καθαρά. Ο καθαρισμός του φορητού υπολογιστή σας βοηθά στην αποτροπή της υπερθέρμανσης και των δυσάρεστων κουνουπιών σκόνης από την οικοδόμηση μέσα στους φορητούς υπολογιστές σας και τις εκτεθειμένες θύρες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα Ο καθαρισμός της οθόνης σημαίνει επίσης ότι θα βλέπετε πάντα τα δεδομένα σας καθαρά, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τα μάτια. Η διατήρηση της θήκης σας χωρίς σκόνη και ακαθαρσίες θα βοηθήσει το φορητό σας υπολογιστή εμποδίζοντας έτσι τη βρωμιά από το να μπει μέσα στο φορητό υπολογιστή. Εάν η σκόνη κάνει το δρόμο της, μπορείτε να την ανατινάξετε με ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του φορητού μας υπολογιστή, δείτε πώς να καθαρίσετε το φορητό υπολογιστή σας . Περισσότερο "

04 του 05

Πλήρες αντίγραφο ασφαλείας

Τα πλήρη back-up πρέπει να διεξάγονται σε μηνιαία βάση. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές λογισμικού και υλικού. Θα πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο που είναι εύκολη και μπορεί να γίνει χωρίς αναστάτωση. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές μεθόδους πριν βρείτε το καλύτερο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τις ανάγκες σας. Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή, ανθεκτική στη φωτιά τοποθεσία για να αποθηκεύσετε την εφεδρική σας υποστήριξη. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την εκτέλεση μηνιαίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ανατρέξτε σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό για την αποτροπή της απώλειας δεδομένων . Περισσότερο "

05 του 05

Ενημερώσεις λογισμικού

Ακριβώς όπως διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό προστασίας από ιούς και τείχος προστασίας, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα λογισμικού. Για πολλά προγράμματα, οι ενημερώσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας που βοηθούν στην προστασία του φορητού σας υπολογιστή και των δεδομένων σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Μπορείτε να κάνετε ενημερώσεις καθώς καθίστανται διαθέσιμες, αλλά για να αποφύγετε τη διακοπή και να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά, σας προτείνουμε να αφιερώσετε κάποια στιγμή μία φορά το μήνα για να εγκαταστήσετε όλες τις νέες ενημερώσεις.