Πώς να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες στο πρόγραμμα περιήγησης Desktop Opera

Χρησιμοποιήστε το κουμπί μενού της Opera ή μια συντόμευση πληκτρολογίου για να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα

Η έκδοση desktop του προγράμματος περιήγησης Opera της Opera κάνει πολύ απλή την αποθήκευση ιστοσελίδων εκτός σύνδεσης. Ίσως θελήσετε να το κάνετε αυτό για να διατηρήσετε ένα αντίγραφο χωρίς σύνδεση της ιστοσελίδας στον σκληρό σας δίσκο ή για να μεταβείτε στον πηγαίο κώδικα της σελίδας στον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η λήψη μιας σελίδας στην Opera είναι πολύ απλή. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του μενού του προγράμματος ή πατώντας μερικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας.

Υπάρχουν δύο τύποι λήψεων

Πριν ξεκινήσουμε, ξέρετε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη σελίδων που μπορείτε να αποθηκεύσετε.

Εάν αποθηκεύσετε ολόκληρη τη σελίδα, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και των αρχείων της, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα πράγματα εκτός σύνδεσης, ακόμη και αν η ζωντανή σελίδα αλλάξει ή μειωθεί. Αυτή αποκαλείται Webpage, Complete , όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα.

Το άλλο είδος σελίδας που μπορείτε να αποθηκεύσετε είναι ακριβώς το αρχείο HTML , που ονομάζεται Webpage, Μόνο HTML , το οποίο θα σας δώσει μόνο το κείμενο της σελίδας, αλλά οι εικόνες και οι άλλοι σύνδεσμοι εξακολουθούν να δείχνουν σε ηλεκτρονικούς πόρους. Εάν αυτά τα ηλεκτρονικά αρχεία καταργηθούν ή ο ιστότοπος υποβαθμιστεί, το αρχείο HTML που κατεβάσατε δεν μπορεί να αποδώσει πια αυτά τα αρχεία.

Ένας λόγος για τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε μόνο το αρχείο HTML είναι εάν δεν χρειάζεστε όλα αυτά τα αρχεία για λήψη. Ίσως θέλετε μόνο τον πηγαίο κώδικα της σελίδας ή είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπος δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια που θα χρησιμοποιήσετε το αρχείο.

Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα στο Opera

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + S ( Shift + Command + S στο macOS) για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως . Επιλέξτε τον τύπο της ιστοσελίδας που θέλετε να κάνετε λήψη και στη συνέχεια πατήστε Αποθήκευση για να το κατεβάσετε.

Ο άλλος τρόπος είναι μέσω του μενού της Όπερας:

  1. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης.
  2. Μεταβείτε στο στοιχείο μενού Σελίδα> Αποθήκευση ως ....
  3. Επιλέξτε να αποθηκεύσετε την ιστοσελίδα ως Ιστοσελίδα, Ολοκληρώθηκε για να πραγματοποιήσετε λήψη της σελίδας και όλων των εικόνων και αρχείων της ή επιλέξτε Webpage, HTML Only για να κατεβάσετε μόνο το αρχείο HTML.

Ένα άλλο μενού στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση για να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα στην Opera είναι το μενού με το δεξιό κλικ. Απλά κάντε δεξί κλικ στην κενή περιοχή οποιασδήποτε σελίδας θέλετε να μεταφορτώσετε και έπειτα επιλέξτε Αποθήκευση ως ... για να μεταβείτε στο ίδιο μενού που περιγράφεται στο Βήμα 3 παραπάνω.