Τι είναι η περιστροφή;

Μάθετε αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και γιατί να το θελήσετε

Το Sideloading είναι ένας όρος που αναφέρεται στη μεταφορά ενός αρχείου μεταξύ δύο τοπικών συσκευών χωρίς τη χρήση του διαδικτύου. Δεδομένου ότι δεν εμπλέκεται το Διαδίκτυο, η μεταφορά ενός αρχείου μέσω της φόρτωσης πλευράς τυπικά απαιτεί τη χρήση Wi-Fi , Bluetooth ή φυσικής κάρτας μνήμης .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλαγιοδεσμοποίηση για να αντιγράψετε αρχεία MP3 από έναν υπολογιστή σε μια κινητή συσκευή , να εγκαταστήσετε εφαρμογές ή να μεταφέρετε οποιοδήποτε άλλο αρχείο από μια τοπική συσκευή σε άλλη τοπική συσκευή.

Τι σημαίνει ομαλοποίηση;

Ο όρος "ανατροπή" είναι πολύ παρόμοιος με τους συνηθέστερους όρους "λήψη" και "μεταφόρτωση" και είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβετε ποια είναι η χρήση της πλατφόρμας, αν γνωρίζετε ήδη αυτούς τους όρους.

Η λήψη δεδομένων συνεπάγεται τη μεταφορά ενός αρχείου από μια απομακρυσμένη τοποθεσία, όπως το διαδίκτυο, σε μια τοπική συσκευή όπως ο υπολογιστής σας. Η μεταφόρτωση είναι το αντίθετο, αφού περιλαμβάνει τη μεταφορά ενός αρχείου από μια τοπική συσκευή, όπως τον υπολογιστή σας, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, όπως μια υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων στο διαδίκτυο.

Αν κάποιος έλεγε ότι είχε κατεβάσει τραγούδια στο iPhone από τον υπολογιστή τους, η έννοια της δήλωσης θα ήταν ξεκάθαρη. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα τραγούδια μεταφέρθηκαν από έναν τοπικό υπολογιστή, πιθανότατα μέσω ενός καλωδίου κεραυνού, ήταν στην πραγματικότητα παραγκωνισμένα στο τηλέφωνο.

Πώς λειτουργεί το Sideloading;

Από τη στιγμή που η χρήση του διαδικτύου δεν κάνει χρήση του διαδικτύου, απαιτεί τη χρήση κάποιας άλλης μεθόδου για τη μεταφορά αρχείων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια φυσική σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών, όπως USB ή καλώδιο κεραυνών, ή μέσω ασύρματης μεθόδου όπως Bluetooth ή Wi-Fi. Εάν η κινητή συσκευή διαθέτει υποδοχή κάρτας μνήμης, η περιστροφή της κεφαλής μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την αντιγραφή αρχείων από έναν υπολογιστή σε μια κάρτα SD και, στη συνέχεια, την εισαγωγή της κάρτας στην κινητή συσκευή.

Η βασική διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας φυσικής ή ασύρματης σύνδεσης μεταξύ των δύο συσκευών και στη συνέχεια τη μεταφορά των αρχείων. Αυτό λειτουργεί πολύ όπως την αντιγραφή αρχείων από τον υπολογιστή σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και αν έχετε αντιγράψει τραγούδια από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας, είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.

Γιατί θα χρειαστεί να Sideload;

Παρόλο που μπορείτε να απομακρύνετε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο αρχείου που μπορείτε να σκεφτείτε, οι περισσότεροι sideloading περιλαμβάνουν τη μεταφορά αρχείων πολυμέσων όπως MP3 και ψηφιακά βίντεο από έναν υπολογιστή σε μια κινητή συσκευή ή την εγκατάσταση εφαρμογών από έναν υπολογιστή σε ένα τηλέφωνο.

Το πλεονέκτημα των μεγάλων αρχείων πολυμέσων είναι ότι δεν συνεπάγεται χρέωση δεδομένων. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μεταφορτώσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes απευθείας από την Apple στο τηλέφωνό σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε πολύ γρήγορα στο καπάκι δεδομένων του τηλεφώνου σας. Εάν τα τραγούδια αυτά υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σας, η αποκοπή τους σας επιτρέπει να παραλείψετε τη λήψη και να αποθηκεύσετε το ανώτατο όριο δεδομένων σας.

Όταν πρόκειται για apps με ευθυγράμμιση, το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι σας επιτρέπει να παρακάμψετε το επίσημο κατάστημα εφαρμογών. Αυτό σας απαιτεί να jailbreak τη συσκευή σας, αν έχετε ένα iPhone , αλλά οι χρήστες Android μόνο πρέπει να αλλάξετε μερικές ρυθμίσεις. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο και συνηθέστερο, για τους χρήστες Android από τους χρήστες του iOS .

Ποιος χρειάζεται να κάνει εφαρμογές Sideload;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχούν για τις εφαρμογές sideloading. Ο μόνος πραγματικός λόγος για να αποφύγετε μια εφαρμογή είναι να παρακάμψετε το επίσημο κατάστημα εφαρμογών, το οποίο απαιτείται μόνο εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που δεν είναι διαθέσιμη μέσω επίσημων καναλιών.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια modded έκδοση του Android, όπως το CyanogenMod , τότε θα πρέπει να το απομακρύνετε. Θα χρειαστεί επίσης να απομακρύνετε μια εφαρμογή εάν θέλετε ή δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιήσετε και δεν είναι διαθέσιμη από το επίσημο κατάστημα. Το Sideloading είναι επίσης χρήσιμο αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή η οποία δεν είναι διαθέσιμη μέσω επίσημων πηγών στη γεωγραφική θέση όπου ζείτε.

Είναι ασφαλής η παρακέντηση;

Τα αρχεία με ευθυγράμμιση, όπως τα αρχεία MP3, είναι απολύτως ασφαλή, καθώς περιλαμβάνουν τη μεταφορά αρχείων που έχετε στον υπολογιστή σας σε μια κινητή συσκευή. Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Το ζήτημα είναι ότι θα χρειαστεί να jailbreak ένα iPhone για να επιτρέψω να περιστρέφεται, και η περιστροφή σε μια συσκευή Android συνεπάγεται την αλλαγή των δικαιωμάτων που επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Και στις δύο περιπτώσεις, η μετατόπιση μιας εφαρμογής παρουσιάζει έναν κίνδυνο ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζετε και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε προέρχεται από μια πηγή που εσείς προσωπικά εμπιστεύεστε ότι δεν σας παρέχει κακόβουλο λογισμικό .