Βασική επισκόπηση της οργάνωσης με τους διακομιστές μουσικής

Ο καλύτερος τρόπος να οργανώσετε τη μουσική σας

Μια μουσική βιβλιοθήκη με εκατοντάδες ή χιλιάδες δίσκους CD μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη και πολύ δυσκίνητη για να οργανώσει και να διαχειριστεί. Προσθέστε δίσκους DVD-A, SACD και δίσκους και κασέτες βινυλίου και η συλλογή αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Ένας μουσικός διακομιστής μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το δίλημμα της διατήρησης της μουσικής οργανωμένης και στα χέρια σας. Αυτό το άρθρο είναι μια επισκόπηση των διακομιστών μουσικής, οι χρήσεις και τα οφέλη τους και μερικά παραδείγματα των διαθέσιμων τύπων διακομιστών.

Τι είναι ο διακομιστής μουσικής;

Η οργάνωση και διαχείριση μιας μεγάλης μουσικής συλλογής είναι το καθήκον ενός μουσικού εξυπηρετητή. Όπως υποδηλώνει ο όρος, ένας μουσικός διακομιστής «εξυπηρετεί» τη μουσική κατόπιν αιτήματος. Ένας διακομιστής καθιστά εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση σε οποιαδήποτε μελωδία ή ομάδα μελωδιών, όταν είναι οργανωμένα από τραγούδια, καλλιτέχνες, είδη, playlist κλπ. Οι διακομιστές μουσικής διατίθενται σε διάφορα μοντέλα και τύπους, αλλά συνήθως αποτελούνται από δύο κύρια μέρη. ένα CD player με μονάδα σκληρού δίσκου για την αντιγραφή και αποθήκευση αρχείων μουσικής και μια οθόνη βίντεο με μια διασύνδεση λογισμικού για να οργανώσει και να διαχειριστεί μεγάλες βιβλιοθήκες μουσικής μια απλή και διασκεδαστική εργασία. Ορισμένοι διακομιστές διαθέτουν κορυφαία επεξεργασία ψηφιακού ήχου γραμμής, η οποία μετατρέπει τα CD σε ποιότητα ήχου 24 bit και άλλα επιτρέπουν τη σύνδεση στο Internet για πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου και υπηρεσίες συνδρομής μουσικής όπως η Rhapsody και άλλοι.

Γιατί να έχετε έναν διακομιστή μουσικής;

Εκτός από τα οφέλη της αναπαραγωγής μουσικής σε απαίτηση χωρίς τη φόρτωση ενός δίσκου σε έναν παίκτη, ένας διακομιστής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε μεγάλα ποσά μουσικής σε ένα πολύ μικρό χώρο. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος να οργανώσετε και να διαχειριστείτε μια μεγάλη συλλογή δίσκων και αρχείων και να έχετε πρόσβαση σε αυτά γρήγορα. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για να έχετε όλη τη μουσική σας στα χέρια σας - είναι σαν να καθαρίζετε και να οργανώνετε το γκαράζ όπου όλα τα εργαλεία βρίσκονται στη σωστή θέση τους και είναι εύκολα προσβάσιμα. Η αποθήκευση φυσικών μέσων (δίσκοι, δίσκοι και κασέτες) σε ένα διακομιστή μουσικής είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που πρέπει να σκεφτείτε. Πολλοί διακομιστές συνδέονται στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας την πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μουσικής όπως η Rhapsody. Ένας μουσικός διακομιστής που συνδέεται με ένα στερεοφωνικό ή σύστημα οικιακού κινηματογράφου γίνεται γρήγορα ένας μουσικός κόμβος με άμεση πρόσβαση σε μια σχεδόν απεριόριστη πηγή μουσικής. Ένας εξυπηρετητής είναι επίσης το ιδανικό κεντρικό στοιχείο για ένα ολόκληρο οικιακό σύστημα μουσικής. Η δημιουργία προσαρμοσμένων λιστών αναπαραγωγής αγαπημένης μουσικής είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής χρήση ενός διακομιστή μουσικής.

Η μουσική για πάρτι, ήρεμα δείπνα ή απλά εύκολη μουσική υπόκρουση είναι μόνο μερικά παραδείγματα των λιστών αναπαραγωγής που μπορούν να δημιουργηθούν με ένα διακομιστή μουσικής.

Παραδείγματα διακομιστών μουσικής