Ο δέκτης Home Cinema Sony STR-DN1030 - Προφίλ φωτογραφιών

01 από 13

Ο δέκτης Home Cinema Sony STR-DN1030 - Προφίλ φωτογραφιών

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινή όψη με παρεχόμενα αξεσουάρ. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Στην εικόνα αυτή εμφανίζεται ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN1030 και τα αξεσουάρ που είναι συσκευασμένα μαζί του.

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος είναι το Εγχειρίδιο χρήστη, Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης και το τηλεχειριστήριο. Μετακινώντας προς τα εμπρός, στην αριστερή πλευρά είναι το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος, το μικρόφωνο ψηφιακής αυτόματης βαθμονόμησης ψηφιακού κινηματογράφου, η μπαταρία τηλεχειριστηρίου, οι κεραίες ραδιοφώνου AM και FM, τα φυλλάδια οδηγιών πλοήγησης μενού στην οθόνη και τα έγγραφα εγγύησης και εγγραφής προϊόντων.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του STR-DN1030 περιλαμβάνουν:

1. Δέκτης δορυφορικής λήψης 7,2 καναλιών που παράγει 100 Watt ανά κανάλι (2 καναλιών) από 20Hz έως 20kHz σε 0,09% THD σε 8 ohms.

2. Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου : Dolby Digital Plus και Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital 5.1 / EX / Pro λογική IIx / IIz, DTS 5.1 / ES, 96/24, DTS Neo: 6.

3. Επεξεργασία βίντεο: Μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI ( 480i / 480p και αναβάθμιση μέχρι 1080i .) Μετάδοση HDMI των εγγενών σημάτων 1080p και 3D.

4. Θύρα USB για πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash, iPod ή άλλες συμβατές συσκευές.

5. Συνδεσιμότητα μέσω Internet μέσω σύνδεσης Ethernet ή ενσωματωμένου Wifi .

6. Διαδικτυακό ραδιόφωνο (vTuner, Slacker, Pandora ).

7. Ενσωματωμένη συμβατότητα Apple Airplay και Bluetooth .

8. Συμπεριλαμβανόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο - Επίσης συμβατό με τις εφαρμογές ελέγχου πολυμέσων της Sony για συσκευές iOS και Android.

9. Διεπαφή πλήρους χρώματος στην οθόνη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του Sony STR-DN1030, ανατρέξτε στην αναθεώρηση μου.

02 από 13

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινή όψη

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινή όψη. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στον μπροστινό πίνακα του STR-DN1030. Ο πίνακας διαιρείται σε τρία τμήματα, τα οποία χωρίζονται από την οθόνη του μπροστινού πίνακα, η οποία βρίσκεται στο επάνω κέντρο του μπροστινού πίνακα.

03 από 13

Sony STR-DN1030 Δικτυακός δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια αριστερά

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια - Αριστερά. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ μια κοντινή ματιά στα χειριστήρια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του μπροστινού πίνακα STR-DN1030.

Στην κορυφή βρίσκονται το πλήκτρο ενεργοποίησης / αναμονής, συνδυασμός πλήκτρων συντονισμού τόνων / συντονισμού, ζεύξης σύνδεσης Bluetooth και κουμπιά εκκίνησης / κλεισίματος συμβαλλόμενων μερών.

Κατά μήκος της μεσαίας σειράς είναι τα Ηχεία ενεργοποιημένα / απενεργοποιημένα, Tone Mode (πρόσβαση σε λειτουργία μπάσων ή πρίμων - η οποία στη συνέχεια ρυθμίζεται με χρήση του Tone / Tuning Dial), Λειτουργία συντονισμού (συντονισμός AM / FM γίνεται κατόπιν περιστρέφοντας τον επιλογέα Tone / Tune ) και κουμπιά μνήμης / εισαγωγής (αποθηκεύει προσαρμοσμένους σταθμούς προεπιλογής).

Τέλος, στην κάτω αριστερή γωνία είναι η σύνδεση εξόδου ακουστικών.

04 από 13

Δορυφορικός δέκτης οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN103 - Χειριστήρια φωτογραφικού κέντρου

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών - Χειριστήρια φωτογραφικού κέντρου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα χειριστήρια του STR-DN1030 που βρίσκονται στο κέντρο του μπροστινού πίνακα, ακριβώς κάτω από την οθόνη του μπροστινού πίνακα.

Μετακινώντας από αριστερά προς τα δεξιά είναι το 2-Channel / Analog Direct (2 κανάλια παρέχουν ακρόαση από τα μπροστινά και τα δεξιά ηχεία μόνο - η αναλογική άμεση επιτρέπει την παράκαμψη όλων των πρόσθετων επεξεργασιών ήχου από αναλογικές πηγές 2 καναλιών), AFD - παρέχει στερεοφωνικό ήχο πολλαπλών ηχείων από πηγές 2 καναλιών), Ταινία HD-DCS (Digital Cinema Sound - προστίθεται επιπλέον περιβάλλον στα σήματα surround για πιο εντυπωσιακό ήχο), Μουσική (παρέχει μια επιλογή από προρυθμισμένες λειτουργίες surround που έχουν βελτιστοποιηθεί για να βελτιώσετε τις πηγές μουσικής), Dimmer (ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης του μπροστινού πίνακα) και Display (αλλάζει τι στοιχεία εμφανίζονται στα μπροστινά πάνελ).

05 από 13

Sony STR-DN1030 Δέκτης Home Cinema - Μπροστινά χειριστήρια - Είσοδοι - Δεξιά πλευρά

Sony STR-DN1030 Δίκτυο 7.2 καναλιών Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια και είσοδοι - Δεξιά πλευρά. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα υπόλοιπα χειριστήρια και συνδέσεις που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του μπροστινού πίνακα του STR-DN1030.

Ξεκινώντας από την κορυφή είναι ο επιλογέας εισόδου και ο κύριος έλεγχος έντασης ήχου. Επίσης, ακριβώς κάτω από τον επιλογέα εισόδου είναι το κουμπί λειτουργίας εισόδου, το οποίο επιλέγει την προτιμώμενη λειτουργία εισόδου ήχου (Auto, Digital Coax , Digital Optical , Analog) που συνδέεται με κάθε πηγή εισόδου βίντεο.

Μετακινώντας προς τα κάτω είναι η είσοδος μικροφώνου ψηφιακής αυτόματης βαθμονόμησης ψηφιακού κινηματογράφου, θύρα USB, είσοδος σύνθετου βίντεο και αναλογικές στερεοφωνικές εισόδους.

06 από 13

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Πίσω όψη

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Πίσω όψη. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια φωτογραφία ολόκληρου του πίσω πλαισίου σύνδεσης του STR-DN1030. Όπως μπορείτε να δείτε, οι συνδέσεις εισόδου και εξόδου ήχου και εικόνας βρίσκονται στην αριστερή πλευρά και οι συνδέσεις των ηχείων βρίσκονται περισσότερο προς τα κάτω στο κέντρο / δεξιά.

07 από 13

Δορυφορικός δέκτης Home Cinema Sony STR-DN1030 - Φωτογραφία - Συνδέσεις HDMI

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών - Συνδέσεις φωτογραφιών και HDMI. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εκτελώντας το πάνω μέρος της πίσω πλευράς, υπάρχουν πέντε εισόδους HDMI και μία είσοδος HDMI. Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι HDMI είναι ver1.4a και διαθέτουν δυνατότητα pass-through.

08 από 13

Sony STR-DN103 Δέκτης Home Cinema - Σύνδεση Ethernet - Ασύρματη Κεραία

Sony STR-DN1030 Δίκτυο 7.2 καναλιών Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Σύνδεση Ethernet - Ασύρματη Κεραία. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στην κεραία Ethernet / LAN και WiFi / Bluetooth , τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος του πίσω πλαισίου σύνδεσης του STR-DN1030.

09 από 13

Δορυφορικός δέκτης οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN1030 - Συνδέσεις οπίσθιου ήχου / βίντεο

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Συνδέσεις οπίσθιου ήχου / βίντεο. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια φωτογραφία των συνδέσεων AV στον πίσω πίνακα του STR-DN1030 που βρίσκεται στα αριστερά.

Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά είναι ψηφιακές ομοαξονικές και δύο ψηφιακές οπτικές εισόδους.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά είναι δύο ομάδες εισόδων Component Video (κόκκινο, πράσινο, μπλε) , ακολουθούμενες από ένα σύνολο εξόδων βίντεο συνιστωσών.

Ακριβώς δεξιά στις συνδέσεις βίντεο συνιστωσών είναι οι συνδέσεις κεραίας ραδιοφώνου AM / FM (παρέχονται κεραίες AM και FM εσωτερικού χώρου).

Μετακίνηση προς τα κάτω στο τμήμα είναι μια σειρά Composite (κίτρινων) εισόδων και εξόδων βίντεο.

Προχωρώντας προς την τελική ενότητα είναι μια σειρά αναλογικών εισόδων και εξόδων στερεοφωνικών, μια σειρά προεπιλογών εξόδου ζώνης 2 και έξοδο προενίσχυσης διπλού υπογούφερ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν είσοδοι ή έξοδοι αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1 και δεν υπάρχει επίσης πρόβλεψη για άμεση σύνδεση ενός Πινιπτικού Πίνακα για την αναπαραγωγή δίσκων Vinyl. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναλογικές είσοδοι ήχου για να συνδέσετε ένα περιστρεφόμενο δίσκο λόγω του γεγονότος ότι η αντίσταση και η τάση εξόδου της κασέτας περιστρεφόμενης πλακέτας είναι διαφορετική από ότι για άλλους τύπους ηχητικών στοιχείων.

Εάν επιθυμείτε να συνδέσετε ένα περιστρεφόμενο πιάτο στο STR-DN1030, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο προενισχυτή Phono είτε να αγοράσετε μία από τις φυλές περιστρεφόμενων πινάκων με ενσωματωμένους προενισχυτές phono που θα λειτουργούν με τις συνδέσεις ήχου που παρέχονται στο STR-DN1030.

10 από 13

Sony STR-DN1030 Δικτύωση οικιακού δέκτη - Φωτογραφία - Συνδέσεις ηχείων

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Συνδέσεις φωτογραφιών και ηχείων. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στις συνδέσεις των ηχείων που παρέχονται στο STR-DN1030, που βρίσκονται στην κάτω πλευρά του κεντρικού / πλευρικού πλαισίου του πίσω πίνακα.

Εδώ είναι μερικές από τις ρυθμίσεις ομιλητών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

1. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πλήρη παραδοσιακή ρύθμιση καναλιών 7.1 / 7.2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις Μπροστινό, Κέντρο, Surround και Surround Back.

2. Εάν θέλετε να έχετε το STR-DN1030 σε ρύθμιση Bi-Amp για τα μπροστινά αριστερά και δεξιά ηχεία σας, μπορείτε να επανατοποθετήσετε τις συνδέσεις πίσω ηχείων surround για λειτουργία Bi-Amp.

3. Εάν θέλετε να έχετε ένα επιπλέον σύνολο μπροστινών αριστερών και δεξιών ηχείων "B", ανακαθορίζετε τις συνδέσεις των πίσω ηχείων surround στα προβλεπόμενα ηχεία "Β".

4. Εάν θέλετε να έχετε τα κανάλια κατακόρυφου ύψους STR-DN1030, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις μπροστινού, κεντρικού και περιφερειακού για την τροφοδοσία 5 καναλιών και την εκ νέου αντιστοίχιση των συνδέσεων surround πίσω ηχείων για σύνδεση με τα δύο προβλεπόμενα ηχεία καναλιών κάθετου ύψους.

Για κάθε επιλογή φυσικού ηχείου, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές μενού του ηχείου του δέκτη για να στείλετε τις σωστές πληροφορίες σήματος στους ακροδέκτες των ηχείων, με βάση την επιλογή διαμόρφωσης ηχείων που χρησιμοποιείτε. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές ταυτόχρονα.

Επίσης, εμφανίζεται σε αυτή τη φωτογραφία, στην επάνω αριστερή γωνία, μια σειρά συνδέσεων καλωδίων απομακρυσμένου αισθητήρα (είσοδος / έξοδος - για ενσύρματο τηλεχειριστήριο με συμβατές συσκευές).

11 από 13

Sony STR-DN1030 Δίκτυο οικιακού δέκτη - φωτογραφία - μέσα από το μπροστινό μέρος

Sony STR-DN1030 Δέκτης καναλιών οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - φωτογραφία - μέσα από το μπροστινό μέρος. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια ματιά στο εσωτερικό του STR-DN1030, όπως φαίνεται από πάνω και το μέτωπο. Χωρίς λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε την παροχή ρεύματος, με τον μετασχηματιστή της, στα αριστερά, και κατά μήκος της πλάτης είναι η πλακέτα WiFi / Bluetooth και όλα τα κυκλώματα επεξεργασίας ενισχυτή, ήχου και βίντεο που συσκευάζονται στο διάστημα στο πίσω μέρος . Η μεγάλη δομή αργύρου κατά μήκος του μπροστινού μέρους είναι οι νεροχύτες θερμότητας. Οι ψύκτες θερμότητας είναι πολύ αποτελεσματικοί καθώς το STR-DN1030 θερμαίνεται όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνιστάται πάντοτε να έχετε λίγες εκατοστά ανοικτού χώρου στις πλευρές, στην κορυφή και στο πίσω μέρος του δέκτη για καλή κυκλοφορία αέρα.

12 από 13

Sony STR-DN1030 Δικτυακός δέκτης οικιακού κινηματογράφου - Φωτογραφία - Εσωτερικό από πίσω

Sony STR-DN1030 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Εσωτερικό από πίσω. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια ματιά στο εσωτερικό του STR-DN1030, σε αντίθετη όψη από πάνω και πίσω από τον δέκτη. Σε αυτή τη φωτογραφία, η παροχή ρεύματος, με τον μετασχηματιστή της, βρίσκεται στα δεξιά και όλος ο κυκλώματος επεξεργασίας ενισχυτή, ήχου και βίντεο βρίσκεται στα αριστερά. Τα μαύρα τετράγωνα που εκτίθενται είναι μερικά από τα τσιπ επεξεργασίας και ελέγχου ήχου / εικόνας. Επίσης, δεξιά από την πλακέτα επεξεργασίας ήχου / βίντεο είναι η κάρτα WiFi / Bluetooth. Υπό αυτή τη γωνία, έχετε επίσης μια σαφέστερη εικόνα των θερμαντικών δεξαμενών.

13 από 13

Sony STR-DN1030 Δικτυακός δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Τηλεχειριστήριο

Sony STR-DN1030 Δίκτυο 7.2 καναλιών Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στο τηλεχειριστήριο που παρέχεται με τον δέκτη Home Cinema Sony STR-DN1030.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι ένα μακρινό και λεπτό τηλεχειριστήριο. Ταιριάζει καλά στο χέρι σας, αλλά είναι μεγάλο.

Στην επάνω σειρά θα βρείτε το πλήκτρο AMP (επιτρέπει στις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου να λειτουργούν το STR-DN1030), το πλήκτρο Remote Setup (επιτρέπει την απομακρυσμένη χρήση άλλων συμβατών συσκευών), το AV1 Power (αυτό το κουμπί ελέγχει την ενεργοποίηση / για μια συμβατή συνδεδεμένη συσκευή) και κύριο κουμπί λειτουργίας.

Μετακίνηση στην επόμενη σειρά είναι το πλήκτρο Shift (επιτρέπεται η χρήση ορισμένων κουμπιών για περισσότερες από μία λειτουργίες), την τηλεόραση και τη ζώνη (αντιστοιχίζει το κουμπί τροφοδοσίας AV1).

Προχωρώντας προς τα κάτω, η επόμενη ενότητα έχει τα κουμπιά επιλογής εισόδου / αριθμητικού πληκτρολογίου.

Ακριβώς κάτω από τα κουμπιά εισόδου / αριθμητικού πληκτρολογίου υπάρχουν δύο σειρές κουμπιών για το Display, Sound Optimizer και Field Sound (επιλέγει τη μορφή ήχου surround). Στην επόμενη σειρά εμφανίζονται τα κουμπιά Κίτρινο, Μπλε, Κόκκινο και Πράσινο. Αυτά τα κουμπιά αλλάζουν λειτουργία ανάλογα με τα άλλα στοιχεία και το χρησιμοποιούμενο περιεχόμενο.

Προχωρώντας στο κεντρικό τμήμα του τηλεχειριστηρίου είναι τα πλήκτρα πρόσβασης και πλοήγησης.

Η επόμενη ενότητα ακριβώς κάτω από τα πλήκτρα πρόσβασης και πλοήγησης είναι τα κουμπιά μεταφοράς. Αυτά τα κουμπιά διπλώνουν και κουμπιά πλοήγησης για αναπαραγωγή iPod και ψηφιακών μέσων. Επίσης, το κουμπί Αναπαραγωγής ενεργοποιεί επίσης τη Λειτουργία ροής συμβολοσειρών της Sony με συμβατά προϊόντα Sony Homeshare.

Στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου βρίσκονται τα κουμπιά Σίγαση, Κύρια ένταση ήχου και Κουμπιά τηλεόρασης / Προεπιλογές, καθώς και πρόσθετα κουμπιά για πρόσβαση σε μενού BD / DVD και επιλογή πηγής εισόδου τηλεόρασης.

Για να ανακαλύψετε λίγο πιο βαθιά τις δυνατότητες και την απόδοση ήχου και εικόνας του Sony STR-DN1030, διαβάστε επίσης την αναθεώρηση μου.