Είναι οι εκκινητές απομακρυσμένων αυτοκινήτων παράνομες;

Η νομιμότητα των απομακρυσμένων εκκινητών

Η απλή απάντηση στην ερώτησή σας είναι ότι ενώ οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων δεν είναι παράνομοι, είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν σε μερικές θέσεις. Στις περισσότερες δικαιοδοσίες που έχουν εφαρμοστέο νόμο, νόμο ή κανονισμό, είναι η πράξη να αφήνουμε ένα αυτοκίνητο αφύλακτο ενώ τρέχει αυτό είναι παράνομο, παρά τη συγκεκριμένη χρήση ενός απομακρυσμένου εκκινητή.

Ορισμένοι νόμοι λαμβάνουν υπόψη τους απομακρυσμένους εκκινητές, οπότε μπορεί να είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα, εφόσον έχει κάποιο είδος αυτόματης απενεργοποίησης σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να απομακρυνθεί χωρίς το κλειδί ( ή κλειδί fob, εάν το όχημα είναι χωρίς κλειδί . Βεβαίως, όπως πάντα, είναι απολύτως απαραίτητο να ελέγξετε μόνοι σας τον τοπικό νόμο ή ακόμα και να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο ή τοπική επιβολή του νόμου, προτού αγοράσετε απομακρυσμένο εκκινητή αυτοκινήτου ή εγκαταστήσετε οποιοδήποτε εξοπλισμό που θα μπορούσε ενδεχομένως να σας προσγειωθεί με ζεστό νερό .

Η παράνομη εκκίνηση του απομακρυσμένου αυτοκινήτου

Στα περισσότερα σημεία όπου είναι παράνομο να χρησιμοποιείται ένας απομακρυσμένος εκκινητής αυτοκινήτου, ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι αφήνει ένα όχημα αφύλακτο ενώ εκτελείται ως πραγματική παράνομη πράξη. Αυτή η ομπρέλα καλύπτει τα πάντα από το ξεκίνημα του αυτοκινήτου σας για να το ζεστάνετε το πρωί, στη συνέχεια να επιστρέψετε στο εσωτερικό για να θερμάνετε τον εαυτό σας, για να αφήσετε τον κινητήρα να τρέξει ενώ τρέχετε ένα εμπόδιο.

Η λογική πίσω από αυτούς τους νόμους είναι παρόμοια με τη λογική πίσω από τους νόμους των ζωνών ασφαλείας. Παρόλο που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι εκείνος που πλήττεται άμεσα από τις δικές του πράξεις (δηλαδή κλοπή του οχήματος στην πρώτη περίπτωση και σωματική βλάβη στο τελευταίο), το ευρύ κοινό αναλαμβάνει επίσης ένα κόστος. Στην περίπτωση των νόμων για τη ζώνη ασφαλείας, το κοινό μπορεί να καταλήξει να πληρώνει νοσοκομειακούς λογαριασμούς για τους μη ασφαλισμένους οδηγούς και, σε περίπτωση κλοπής, το κοινό επιβαρύνεται με το κόστος της επιβολής του νόμου που προσπαθεί να ανακτήσει το κλεμμένο όχημα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του NHTSA, τα δημόσια έξοδα που σχετίζονται με τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν κατά 51 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την έναρξη προγράμματος "κλικ σε αυτό ή εισιτήριο" και τα καταστατικά που κάνουν παράνομο ένα αυτοκίνητο παράνομο αποσκοπούν στον ίδιο τύπο μείωσης του δημόσιου φορτίου. Είτε συμφωνείτε είτε όχι με αυτή τη συλλογιστική, δεσμεύεστε από τους νόμους της τοπικής σας δικαιοδοσίας, και αν επιλέξετε να τις αγνοήσετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας απομακρυσμένου αυτοκινήτου

Παρόλο που η χρήση ενός απομακρυσμένου εκκινητή αυτοκινήτου επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα με την απλή εκκίνηση του κινητήρα με κλειδί και το κλείδωμα των θυρών, οι απομακρυσμένοι εκκινητήρες αυτοκινήτων είναι εγγενώς "ασφαλέστεροι", επειδή δεν περιλαμβάνουν την έξοδο του κλειδιού στην ανάφλεξη. Αν δεν έχετε ένα επιπλέον κλειδί και επιλέγετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας να ζεσταθεί με τις πόρτες ξεκλειδωμένες, τότε με τη χρήση απομακρυσμένου εκκινητή αυτοκινήτου θα προσθέσετε ακόμη και αυτό το επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Ορισμένοι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων έρχονται με χαρακτηριστικά που ξεπερνούν αυτό, και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χαρακτηριστικά αυτά τους απαλλάσσουν από νόμους που απαγορεύουν να αφήνετε ένα όχημα αφύλακτο ενώ εκτελείται. Τα δύο πιο κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα αυτόματο κλείσιμο που ενεργοποιεί μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει λήξει ή όταν το όχημα εγκαταλείπει την άμεση γειτνίαση με το fob του κλειδιού. Έτσι, ενώ ένας κλέφτης μπορούσε ακόμα να κλέψει τεχνικά ένα αυτοκίνητο με έναν απομακρυσμένο εκκινητή αυτοκινήτου όπως αυτός που εγκαταστάθηκε, δεν θα πήγαιναν πολύ μακριά.

Πού είναι οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων παράνομοι;

Αφήνοντας ένα όχημα χωρίς επιτήρηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κινητήρα είναι παράνομο σχεδόν παντού, αλλά η χρήση απομακρυσμένων εκκινητών είναι ένα ζήτημα σημαντικά πιο θορυβώδες. Εάν ανησυχείτε, τότε καλύτερα να διαβάζετε το τοπικό σας καταστατικό για να δείτε ποια είναι η πραγματική εργασία. Εάν ο νόμος αναφέρεται στην έξοδο από τα κλειδιά στην ανάφλεξη, τότε πιθανότατα δεν ισχύει για απομακρυσμένους εκκινητήρες αυτοκινήτων. Και ακόμα κι αν δεν αναφέρεται ρητά ότι αφήνετε τα πλήκτρα στην ανάφλεξη, επιλέγοντας έναν απομακρυσμένο εκκινητή με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορεί να παραβιάζει το γράμμα του νόμου στη δικαιοδοσία σας, αλλά σίγουρα δεν παραβιάζει το πνεύμα.

Σύμφωνα με κάποια αστυνομία, ο νόμος έχει συγκεκριμένα ως στόχο να αποτρέψει την κλοπή αυτοκινήτου, οπότε κάποιος που χρησιμοποιεί έναν απομακρυσμένο εκκινητή ο οποίος αποθαρρύνει την κλοπή αυτοκινήτου δεν είναι πραγματικά ο στόχος που αναζητούν. Έτσι, ενώ είστε αρκετά απίθανο να λάβετε ένα εισιτήριο (ή χειρότερα) για την εκτόξευση του κινητήρα σας από απόσταση, ίσως απλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες είναι κλειδωμένες πρώτα.