Οι καλύτερες εφαρμογές ρολογιού Pomodoro και εργαλεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κατανόηση της τεχνικής Pomodoro

Οι hacks της παραγωγικότητας είναι πάντα δημοφιλείς σε έναν κόσμο γεμάτο από ψηφιακές αποσπάσεις και στην τεχνική Pomodoro μία τέτοια μέθοδο που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το σωρό. Η τεχνική, η οποία παίρνει το όνομά της από ένα ντοματοειδές χρονοδιακόπτη που ο εφευρέτης Francesco Cirillo χρησιμοποίησε για να παρακολουθήσει την εργασία του όταν ήταν φοιτητής, έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε καθήκοντα και να κατακτήσει τους καταλόγους σας. Όποιος αγωνίζεται με την αναβλητικότητα ή το αίσθημα συντριβής μπορεί να δει πόσο χρήσιμη είναι αυτή η μέθοδος.

Η Τεχνική Pomodoro είναι απλή: παίρνετε μεγάλα καθήκοντα και έργα και τα διασκορπίζετε σε μικρότερα καθήκοντα και στη συνέχεια τα αντιμετωπίζετε σε χρονικά διαστήματα, τα οποία ονομάζονται Pomodoros. Μεταξύ του Pomodoros προβλέπονται προγραμματισμένες διακοπές, κατά τις οποίες ενθαρρύνεστε να σηκωθείτε και να τεντώσετε (αν εργάζεστε σε ένα γραφείο) και να κάνετε κάτι διασκεδαστικό ή χαλαρωτικό. Μπορείτε να βρείτε συμβουλές σχετικά με την τεχνική στον ιστότοπο του εφευρέτη ή ακόμα να διαβάσετε το βιβλίο του για περισσότερη καθοδήγηση.

Σε γενικές γραμμές, το Pomodoro διαρκεί 25 λεπτά ακολουθούμενο από 5 λεπτά διάλειμμα. Μετά από τέσσερις Pomodoros, παίρνετε ένα παρατεταμένο διάλειμμα 15-25 λεπτά. Δοκιμάστε το και αισθανθείτε ελεύθερος να τροποποιήσετε το Pomodoro και να διακόψετε τις διάρκειες με βάση το φόρτο εργασίας και τη ρουτίνα σας. Δεν υπάρχει κανένας λανθασμένος τρόπος να το κάνετε, αρκεί να μην στερήσετε τον εαυτό σας από τακτικά διαλείμματα. Η ιδέα είναι να είναι πιο παραγωγική, αλλά όχι στο σημείο όπου βιώνετε ψυχική ή σωματική κόπωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονοδιακόπτη κουζίνας ή ένα χρονόμετρο για να βγάλετε το χρόνο σας στο Pomodoros και τα σπασίματα, φυσικά, ή ένα από τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία για κινητά και online, μερικά από τα οποία συζητούμε παρακάτω.

Pomodoro Do και Don'ts

γυναίκα στο γραφείο.

Η ιδέα πίσω από την Τεχνική Pomodoro είναι να μειώσει τις περισπασμούς και την πολλαπλή εργασία, δίνοντας στους χρήστες την πλήρη εστίαση σε συγκεκριμένα καθήκοντα και τη μείωση της εξουθένωσης, ενθαρρύνοντας τα συχνά διαλείμματα. Εάν εργάζεστε σε ένα έργο που δεν ταιριάζει καλά με τη μέθοδο Pomodoro, τότε μην προσπαθήσετε να το αναγκάσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pomodoro για:

Μην χρησιμοποιείτε το Pomodoro για:

Αφαιρέστε το Notebook σας ή ανοίξτε ένα νέο έγγραφο

Notebook με καφέ.

Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της τεχνικής Pomodoro σχεδιάζεται και το εργαλείο που θα χρειαστείτε είναι ένα σημειωματάριο, ένα υπολογιστικό φύλλο, ένα Word ή Google Doc ή η αγαπημένη σας εφαρμογή λήψης σημειώσεων. (Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Evernote, το οποίο, παρεμπιπτόντως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν είναι εκτός σύνδεσης .) Ξεκινήστε δημιουργώντας μια λίστα υποχρεώσεων και στη συνέχεια κατανέμετε κάθε εργασία σε ένα "Pomodoro". Προσπαθήστε να σπάσετε τα έργα σε εύπεπτα βήματα που μπορείτε να ολοκληρώσετε σε ένα Pomodoro. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό του Pomodoros που κατανέμεται σε κάθε εργασία. Οι εργασίες δέσμης μαζί από ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Η ομορφιά της τεχνικής Pomodoro είναι ότι είναι ευέλικτη: εάν τελειώσετε μια εργασία νωρίς, μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του επόμενου μέσα στο ίδιο Pomodoro. αν δεν το ολοκληρώσετε μέσα στα 25 λεπτά, μπορείτε να πάρετε το σημείο όπου σταμάτησε όταν ξεκινήσει η επόμενη. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τη μέθοδο, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να βελτιστοποιήσετε το Pomodoros και να σχεδιάσετε την επόμενη μέρα. Συνεχώς βελτιώστε τη μεθοδολογία σας. Για να παραθέσω το Pomodoro-Tracker.com, που περιγράφεται παρακάτω, "Το επόμενο Pomodoro θα πάει καλύτερα". Το πρώτο σας Pomodoro της ημέρας θα μπορούσε να αφιερωθεί στον προγραμματισμό για το υπόλοιπο της ημέρας, ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο σας Pomodoro για να προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Επιλέξτε ό, τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και αλλάξτε τα πράγματα αν δεν πετύχετε. Σκεφτείτε την τεχνική Pomodoro ως αφετηρία, όχι ως μια συλλογή σκληρών κανόνων.

Επιτραπέζια εφαρμογή: Pomodoro Tracker

Το Pomodoro Tracker είναι ένα απλό εργαλείο που περιλαμβάνει ένα χρονόμετρο και έναν απλό τρόπο για την ετικέτα και την καταγραφή κάθε Pomodoro. Μπορείτε να το ρυθμίσετε για να ξεκινήσει ένα νέο Pomodoro μετά από κάθε διάλειμμα αυτόματα και να ξεκινήσει ένα διάλειμμα μετά από κάθε Pomodoro. Στο τέλος ενός Pomodoro ή ενός διαλείμματος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε ειδοποιήσεις για ήχο συναγερμού ή για προγράμματα περιήγησης. Κατά τη διάρκεια κάθε Pomodoro, μπορείτε να προσθέσετε τον ήχο ενός χρονομετρητικού ρολογιού, αν αυτό δεν σας τονίζει. Αν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό (μέσω του Google, του Facebook ή του GitHub), μπορείτε να αποθηκεύσετε τις λεπτομέρειες του Pomodoro και τις ρυθμίσεις ήχου και ειδοποίησης. Η καρτέλα Στατιστικά δείχνει τη δραστηριότητά σας με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του μέσου αριθμού Pomodoros που ολοκληρώνετε κάθε μέρα και του χρόνου που ξοδεύετε.

Επιτραπέζια εφαρμογή: Χρονοδιακόπτης Marinara

Το MarinaraTimer (δείτε ένα θέμα εδώ;) προσφέρει χρονοδιακόπτη Pomodoro, προσαρμοσμένο χρονοδιακόπτη και χρονοδιακόπτη κουζίνας. Ο χρονομετρητής Pomodoro περιλαμβάνει την κανονική περίοδο λειτουργίας Pomodoro 25 λεπτών και διαλείμματα 5 και 15 λεπτών. Εάν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, το προσαρμοσμένο χρονόμετρο σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τα χρονικά σας τμήματα. Μπορείτε να δώσετε σε καθένα ένα όνομα και ένα μήκος κάτω στο δεύτερο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή να αποθηκεύσετε τις συμβολοσειρές σας Pomodoro ή προσαρμοσμένες χρονοδιακόπτες. Το MarinaraTimer δεν παρέχει επίσης εκθέσεις δραστηριότητας.

Εφαρμογή iOS: Φροντιστής εστίασης: Χρονοδιακόπτης εργασίας & μελέτης

Focus Keeper.

Ο εύχρηστος φάκελος Focus Keeper: Work & Study Timer ($ 1.99 · Limepresso) εκμεταλλεύεται την οθόνη αφής της συσκευής iOS με ένα χρονοδιακόπτη που μπορείτε να ρυθμίσετε με κίνηση. Ο Focus Keeper ακολουθεί την τεχνική Pomodoro αλλά αντικαθιστά τον Pomodoros με Focus Sessions. Έχει πολλές προσαρμοσμένες επιλογές, όπως δέκα ήχους τικ και 14 συναγερμούς, και μπορείτε να ρυθμίσετε διαφορετικούς ήχους και επίπεδα έντασης για Focus Sessions, σύντομα διαλείμματα και μεγάλα διαλείμματα. Με ευκολία, οι ειδοποιήσεις θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται ακόμη και αν ο Φορέας Προστασίας Προστασίας λειτουργεί στο παρασκήνιο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει αναφορές δραστηριοτήτων 14 ημερών και 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την παραγωγικότητα σας με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν στόχο για τον αριθμό των Συνεδρίων Focus που θέλετε να ολοκληρώσετε κάθε μέρα, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Το μόνο που λείπει είναι η επιλογή για την επισήμανση των συγκεντρώσεων εστίασης έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε το τι εργάζεστε, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή ή ένα σημειωματάριο, αν θέλετε να το κάνετε.

Android App: ρολόι τομάτας

Ρολόγια Ντομάτα.

Παρά το γεγονός ότι ονομάστηκε παρόμοια με το ρολόι Orange Clock, η δισκοκοπική ταινία του Stanley Kubrick του 1971, το Clockwork Tomato (δωρεάν, phlam) είναι μια φιλική εφαρμογή που δεν περιλαμβάνει ψυχολογικά βασανιστήρια. Όπως το Focus Keeper, προσφέρει πολλές προσαρμογές, όπως το σχήμα του ωρολογίου και το χρώμα, οι συναγερμοί και οι ήχοι. Προσθέτει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, το οποίο ονομάζεται "προ-τέλος", το οποίο σας προειδοποιεί ότι η συνεδρία πλησιάζει στο τέλος, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει εάν παρακολουθείτε ρολόι. Διαφορετικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπενθύμιση. Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη επιλογή χρονοδιακόπτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρατείνετε μια περίοδο λειτουργίας ή να σπάσετε. Έχετε υπόψη σας ότι η εκτεταμένη περίοδος σύνδεσης δεν θα τερματιστεί μέχρι να πατήσετε το κουμπί "παράβλεψη".

Εναλλακτικές εφαρμογές και εργαλεία

κλεψύδρα.

Μπορείτε επίσης να το κρατήσετε απλό και να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή χρονοδιακόπτη, ένα χρονοδιακόπτη κουζίνας ή μια κλεψύδρα για να παρακολουθήσετε τον Πομόδωρο. Θα χάσετε την αυτοματοποίηση που προσφέρεται από την επιφάνεια εργασίας και τις εφαρμογές για κινητά, αλλά ίσως να μην χρειαστείτε αυτό. Ξεκινήστε απλά και αν βρείτε τον εαυτό σας να γίνει αδιάφορος, εξετάστε τη χρήση ενός πιο εκλεπτυσμένου εργαλείου. Όπως είπαμε, η τεχνική Pomodoro είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη και πρέπει να ταιριάζει στο στυλ εργασίας σας. Ενώ η τεχνολογία μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια πολλές φορές, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως απόσπαση της προσοχής ή να προσθέσει περιττές επιπλοκές.